Menestyjä 2011 -kilpailun voittajat

Uskalla Innostua -tiimi on nyt saanut päätökseen ison ja rankan, mutta erittäin innostavan työn Menestyjä 2011 -kilpailun voittajan ratkaisemiseksi. Saimme sekä lyhyitä että pitkiä vastauksia perusteluineen. Kysyimme kilpailussa kahta asiaa:

1. Mitä menestyminen on sinulle?

2. Mikä tekee sinusta menestyjän?

Osa koki itsensä menestyneeksi ja osa ei. Suurin osa ihmisistä tutkimuksiemme mukaan haluaa olla menestyneitä. Monille menestys kuitenkin on jotain yhteiskunnan tai muiden ihmisten määrittelemien tavoitteiden saavuttamista tai suorittamista. Kilpailulla halusimme saada ihmiset miettimään mitä menestyminen on juuri sinulle, koska menestyminen on meille jokaiselle juuri sitä mitä itse määrittelemme sen olevan.

Menestys sanana on kuin yksi asia, mutta koska menestys ei ole mitään konkreettista, niin se kannattaa avata menestymiseksi. Menestyminen on tekemistä ja sinä voit itse valita millaisten asioiden tekeminen saa sinut kokemaan itsesi menestyneeksi ja oman elämäsi menestyjäksi.

Valitsimme kaikkien osallistujien joukosta 12 ihmistä, jotka erinäisistä syistä ansaitsevat mielestämme palkinnon. Valinta tehtiin meille lähetettyjen tekstien ja niihin liitettyjen linkkien perusteella. Tekstin pituudella tai sillä oliko linkki vai ei, ei sinänsä ollut merkitystä, vaan sillä millaisia ajatuksia osallistujalla oli menestymiseen liittyen ja kuinka hän on kokenut omassa elämässään menestystä.

Kilpailun voittajille luvattiin näitä palkintoja:

Pääpalkintona vapaa pääsy kaikkiin Uskalla Innostua – eventeihin 1.8.2011-31.7.2012, henkilökohtaista valmennusta maailman huippuvalmentajilta, mainetta, kunniaa, tuotepalkintoja ja julkisuutta. (Arvo yli 5.000€)

Muita palkintoja: lahjakortteja Uskalla Innostua tapahtumiin ja verkkokauppaan. (Arvo yhteensä 1000€)

Koska haluamme antaa enemmän kuin mitä lupaamme, niin olemme muuttaneet palkintoja hieman. Pääpalkintoon on lisätty kuuluvaksi Bob Proctorin, Oddmund Bergerin ja Sandy Gallagherin juuri startannut 12 viikon Lead the Field -Teleseminaari (arvo 995 euroa) ja Lead the Field -Ohjelma (arvo 995 euroa). Tämä siis jo edellä mainitun lisäksi voittajalle.

Kilpailun 11 toista menestyjää tulevat saamaan Alpha -lipun syksyn rokkaavimpaan Next Step -seminaariin, jonka pitää Helsingin Messukeskuksessa Joseph McClendon III (arvo 695 eur /hlö) ja sen lisäksi jokainen saa kaksi lahjakorttia verkkokauppaamme: 50% lahjakortin, jonka voittaja voi antaa yställeen Next Step -seminaarilippua varten ja 10 euron lahjakortin, joka käy alennukseksi innostaviin kirjoihin ja elokuviin. Yhteensä palkintojen arvo on siis noin 1000 euroa per voittaja.

Tässä 12 valittua voittajaa (vapaassa järjestyksessä):

Timo Kiander

Ville Erkkilä

Katri Syvärinen

Pirjo Isorinne

Elina Sihlman

Maria lönnqvist

Petri Hiissa

Mika Sievinen

Kaisa Uosukainen

Riitta Oikarinen

Jussi Räsänen

Laura Vainio

Nämä kaikki ovat tämän kilpailun voittajia. Jos nimesi on listalla, niin voit odottaa yhteydenottoa meiltä. Ainoastaan voittajalle on vasta ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Mutta kuka on pääpalkinnon voittaja??? (alhaalla voittajan puhelinhaastattelu...)

Tässä se mitä pääpalkinnon voittaja kirjoitti meille:

Mitä menestyminen on sinulle? Aiemmin menestyminen oli minulle ulkoisten asioiden saavuttamista ja kun olin erittäin kilpailuhenkinen suorittaja, niin menestyminen näissä asioissa oli myös sitä, että koki olevansa muita parempi. Olin mm. peruskouluni paras oppilas, lukioni paras ylioppilas, armeijan peruskoulutuskauden priimus, suoritin erikois-RUK:n kiitettävin arvosanoin ja valmistuin diplomi-insinööriksi oivallisesti. Ponnistelin kovasti saavuttaakseni nämä tavoitteet ja ollakseni muita parempi, mutta tämän ”menestyksen” tuoma ilo oli hyvin lyhytaikaista. Huomasin myös stressaavani jatkuvasti, koska nämäkin tavoitteet olivat osittain muiden määrittelemiä ja niiden saavuttamisella huomasin pyrkiväni vastaamaan muiden asettamiin odotuksiin, joista oli tullut myös omia odotuksiani. Näiden tavoitteiden saavuttaminen oli toki hyvä asia, sillä opin, että mikä tahansa, mitä oikeasti haluaa on saavutettavissa.

Viime aikoina olen määritellyt itselleni menestymisen uudelleen. Nykyään menestyminen on minulle enemmänkin matka kuin määränpää. Menestys ei enää vain siintele tulevaisuudessa, vaan se on tässä ja nyt; jatkuvan kasvamisen ja kehittymisen matka. Uusina menestymiseni mittareina toimivatkin onnellisuus, hyvä olo, jatkuva innostuminen ja sisäinen ristiriidattomuus. Myös NLP on auttanut ymmärtämään ja muuttamaan sisäistä todellisuuttani. En enää pyri olemaan parempi kuin muut, vaan pyrin olemaan parempi kuin itse olin ennen. Haluan parhaani mukaan myös auttaa muita menestymään ja ymmärrän, että voin itsekin oppia jokaiselta ihmiseltä jotain. Menestyminen tarkoittaa minulle yhä enemmän sisäisiä asioita ja uskonkin, että sisäinen vauraus heijastuu myös ulkoiseen vaurauteen. Yhtenä tavoitteenani on myös taloudellinen menestys, joka auttaa tekemään matkasta entistä jännittävämmän. Menestymisen avaimena on löytää oma missio ja seurata sitä tekemällä itselleen tärkeitä asioita.

Mikä tekee sinusta menestyjän? Nyt suuntaan energiani niihin asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä. Jätin ohjelmistoasiantuntijan päivätyöni syksyllä 2009 ja olen ollut startup-yrittäjä (http://www.starduckstudios.com) kohta kaksi vuotta, jossa ajassa olen oppinut enemmän kuin olisin osannut kuvitella. Olen mm. neuvotellut yrityksellemme onnistuneesti useita yksityisiä pääomasijoituksia. Teen Starduck Studioilla päivittäin työkseni nyt sitä, mitä haluan eniten tehdä. Teemme kansainvälistä sosiaalisen median verkkopalvelua Intoloop Kidsiä (http://www.intoloop.fi), joka mahdollistaa lapsen elämäntarinan tallentamisen ja jakamisen turvallisesti. Palvelu on kovaa vauhtia matkalla maailmanluokan menestykseen ja uskon myös taloudellisen menestyksen tulevan itselleni aikanaan tätä kautta. Intoloop-verkkopalvelu tulee laajenemaan myöhemmin myös yleisemmin innostusten jakamiseen. Myös monet harrastukset mukavat harrastukset pitävät mielen virkeänä. Pidän mm. nopeista autoista ja viime vuonna tämä harrastus vei minut Geneven ja Pariisin autonäyttelyihin, moottoriradoille ja upealle urheiluautomatkalle.

Vuoden 2011 tammi-maaliskuussa puolitin rasvaprosenttini (18% –> 9,3%) muuttamalla ravinto- ja treenitottumukseni Optimal Performancen valmennuksen avulla ja voitin kyseisen valmennuksen muutoskilpailun -> Katso kuva. Ennen kaikkea tästä jäi pysyvä elämäntapamuutos, joka on vaikuttanut isosti fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiini. Olenkin huomannut, että huippuvalmentajien avulla saa aikaan huipputuloksia ja mikäli voitan Menestyjä 2011 -kilpailun, niin sitoudun käymään Uskalla Innostua -tapahtumissa ja -valmennuksissa. Uskon voivani osoittaa, että myös näillä valmennuksilla voi saavuttaa huipputuloksia. Valmennuspaketti tulisi myös suureen tarpeeseen, sillä startup-yrittäjänä minimoin itselle maksettavan palkan ja käytän nämä taloudelliset resurssit nyt yritykseni kehittämiseen. Matkani on toki vasta alussa ja toivon, että te huippuvalmentajat voitte toimia matkallani osaltanne matkaoppaina. Kehityn ja kasvan päivittän, nautin matkasta kanssani kulkevien ihmisten kanssa, elän hetkessä, pääsen samalla tavoitteisiini aiempaa rennommin ja autan muita onnistumaan. Elän menestystä todeksi päivittäin, koska ymmärrän, että minulla on jo kaikki mitä tarvitsen menestymiseen ja otan tästä matkasta kaiken irti. Tämä tekee minusta menestyjän :)

Tässä vielä muiden ajatuksia menestymiseen liittyen, ennen kuin paljastamme kuka on tämän tekstin kirjoittaja ja pääpalkinnon voittaja

(Kirjoittaja ei välttämättä ole tämän kilpailun voittaja, mutta haluamme tuoda hänen ajatuksensa esiin. Nämä ovat lainauksia ja vain pieni osa tekstistä.)

Mitä menestyminen on sinulle?

"Menestyminen on minulle tavoitteiden asettamista ja niiden saavuttamista. Oikeastaan jo tavoitteen asettaminen saa minut kokemaan olevani menestyjä."

"Menestyminen on tasapainoa. Minulle tasapaino syntyy kun nämä seitsemän asiaa ovat kohdallaan:

1. Mielenrauha (tieto siitä että kaikki on hyvin) 2. Kukoistava terveys – paljon energiaa 3. Ihmissuhteet (ilo ei ole asioissa, iloa on vain ihmissuhteissa) 4. Taloudellinen vapaus (tarkoittaen sitä että minun ei tarvitse ajatella rahaa koko ajan) 5. Arvokkaat tavoitteet ja arvot (ja toimiminen niiden ohjaamana) 6. Itsensä tunteminen 7. Henkilökohtainen täyttymys (teen asioita joilla on merkitystä ja joilla on vaikutusta muidenkin ihmisten elämään)"

"Menestyminen on ennenkaikkea omien unelmien toteutumista ja vapautta."

"Menestyminen tarkoittaa myös asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen. Jos haluaa saavuttaa jotain, joutuu jostain asioista luopumaan – ainakin väliaikaisesti. Esim. TV:n katselu on toisisijaista, kun oma tulevaisuus on kyseessä."

"Etappeja, onnistumista ja energiaa!"

"Elämisen vapautta terveenä, liikkua maailmalla ja nähdä paljon, kokea, antaa ystäville yllätyksiä ja olla onnellinen!"

"Menestys on minulle uskallusta tehdä oikeita asioita ja omien pelkojen voittamista."

"Menestys on unelmia, innostumista ja kiitollisuutta. Menestys on luottamista itseen silloinkin kun muut epäilevät. Menestys on sitä että antaa tappioiden kasvattaa ja uskaltaa nauttia voitoistaan. Menestyminen on valintakysymys!"

"Menestyminen on onnellisuutta. Menestys on sitä, että on täysin tyytyväinen omaan elämäänsä ja sen eri puoliin."

"Menestyminen on sitä, että voi olla sinut itsensä kanssa, käydä illalla nukkumaan tyyvyäisenä: ”minä sain tänäänkin jotain aikaiseksi”."

"Menestyminen on minulle sitä, että osaa ja uskaltaa elää itsensä näköistä elämää. Kuuntelee itseään herkällä korvalla ja tekee mahdollisimman paljon niitä asioita, joita rakastaa eikä laisinkaan niitä, joista ei pidä ellei siihen ole pakottavaa tarvetta."

"Menestyminen minulle on sitä että omassa elämässään on niitä asioita jotka tekevät itsensä onnelliseksi. Oli se sitten paljon rahaa, asunto, auto tai elämänkumppani."

"Onnistumisesta, sitoutumista, ja muidenkin menestymistä samaan aikaan."

"Menestys on matka tavoittelemaani määränpäähän."

"Se ei synny siitä mitä teen, vaan siitä mitä minä olen."

"Se, että pärjää valitsemallaan tiellä. Ihan hyvä jos siihen liittyy raha, ei mikään pakko, mutta sillä saa sitä pientää lisää elämään (esim. matkoja ja muuta tekemistä isolle perheelle, joutumatta kriisiin)."

"Elämää, jossa ei tarvitse olla vanki – voi toimia positiivisesti itsensä ja muiden hyväksi. elämä, joka on kuin portaat – matka eteenpäin. elämä, jossa on kevyet askeleet portaalta portaalle."

"Onnellisuuden ja tyytyväisyyden tunne, omien tavotteiden saavuttaminen, positiivisesti vaikuttaminen toisten elämään, muutosten aikaansaaminen parempaan suuntaan omassa elämässä ja ympäristössä"

"Taloudellista turvaa eli rahaa yhdistettynä tasapainoiseen elämään."

"Menestyminen on minulle hyvin lyhesti ja yksinkertaisesti sitä, että onnistuu elämään itselleen merkityksellistä elämää intohimojaan ja arvojaan seuraten."

"Minulle se on mm. sitä että saan tehda sitä mitä haluan elämässäni. Se on pelkojen voittamista. Se on myös sitä että saa olla onnellinen."

"Sitä, että onnistuu niissä tehtävissä mihin ryhtyy ja saa onnistumisen tunteen siitä.."

"Menestyminen on sitä, että seuraa unelmiaan. Kulkee kohti pelkojaan voittaen ne uudelleen ja uudelleen. Menestyminen on sitä, että uskaltaa kasvaa ihmisenä, vaikka olkapäältä kuuluva ääni kehottaisikin jotain muuta. Menestyminen on sitä, että uskaltaa olla oma itsensä, mitä ikinä muut sanovatkaan. Menestyminen on sitä, että uskaltaa kokeilla rajojaan. Sitä, että uskaltaa tehdä valtavan määrä virheitä ollen samalla tarpeeksi järkevä oppiakseen niistä."

"Menestyminen on minulle tunne. Tunne siitä, että olen selvinnyt, jaksanut ja jatkanut eteenpäin."

"Menestyminen minulle merkitsee jatkuvaa kehittymistä parempaan suuntaan. Käytännössä menestyminen on omien pelkojen voittamista ja tavoitteiden saavuttamista."

"Mielestäni jokainen on menestyjä, joka uskaltaa kohdata itsensä."

Mikä tekee sinusta menestyjän?

"Olen luonteeltani pitkäjänteinen, enkä halua luovuttaa helpolla. Asetan itselleni tavoitteita ja teen töitä niiden saavuttamiseksi, onnistuneista välietapeista iloiten."

"Se että uskon ja luotan itseeni ja elämään. Ja se että uskallan innostua ja tavoitella itselleni isoja asioita ;)"

"Yritän taapertaa kohti päämäärääni, oli se helppoa tai ei."

"Toki asioiden tavoitteleminen ja niistä ääneen puhuminen saa jotkut ihmiset pitämään minua poikkeavana, sillä ”mitä järkeä on hiihtää kolme viikkoa hyytävässä pakkasessa ja nukkua teltassa vailla suihkumahdollisuutta?” Vastaan hymyllä ja jatkan suunnitelman toteuttamista."

"Parhaiten olen huomannut menestyväni kun olen keskittynyt juuri siihen mitä olen ollut tekemässä, antanut virran viedä ja unohtanut muun!"

"Koen olevani täysin onnellinen, täydellinen ja täysi! Minulta ei puutu mitään eikä onnellisuuttani voi viedä minulta pois."

"Menestyjän minusta tekee se, että koen olevani oman elämäni onnistuja, ilman että joku tai jokin sen minulle osoittaa, ja ilman että minun tarvitsee sitä muille tai itsellenikään todistella."

"Jaksan tsempata, kaikesta huolimatta! Kun olen päättänyt jotain, niin pystyn siihen kyllä!"

"Olen menestyjä, koska uskallan luottaa itseeni ja teen sitä mistä tunnen olevan hyötyä aivan kaikille. En erota työtä ja hupia vaan ne kulkevat hyvin käsikkäin ja tunnen elämäni järjestyneen juuri täydellisesti."

"Uskalias,rohkea ote elämään. Olen 10 vuotiaana saanut lääkäriltä 15 vuotta elinaikaa. Tulevana kesänä täytän 50 ja haluan kokea vielä paljon, hyviä hienoja asioita."

"Minusta tekee menestyjän se fakta, että olen viimein uskaltautunut antautua intohimoilleni ja lähtenyt tekemään niistä itselleni ammattia."

"Äitini sanoja lainatakseni…”ole vaikka napinreikä, mutta ole hyvä napinreikä.”"

"Menestyjä on suuri sana. Se vetää nöyräksi, kun tietää matkan olevan vielä kovasti kesken. Jos katsotaan suurta kokonaisuutta, sanoisin mieluummin että olen aloittanut prosessin jonka seurauksena minusta tulee menestyjä."

 

Paljon hyviä ajatuksia... Seuraavaksi video, jossa tämän kilpailun pääpalkinnon voittajan puhelinhaastattelu

httpv://www.youtube.com/watch?v=eSVtx7jFISw

 

Voittaja on siis Petri Hiissa Tampereelta ja hän on Uskalla Innostua -tiimin valitsema Menestyjä 2011 -tittelin kantaja! Onnea Petrille ja kaikille muillekin kilpailun voittajille ja osallistujille!

Toivottavasti nämä tekstit, kilpailu ja haastattelu auttavat sinua luomaan omassa elämässäsi haluamaasi menestystä!

Onnea ja menestystä valitsemallesi tielle - Ja jos se tie ei maita, niin valitse parempi tie :)

 

Innostavin terveisin

Ilkka & Christoffer

Uskalla Innostua -tiimi

P.S. Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje