Tarinamme

Ilkka Koppelomäki, Uskalla Innostua -tiimin perustaja.

Ilkka Koppelomäki, Uskalla Innostua -tiimin perustaja.

Olen Ilkka Koppelomäki ja perustin tämän yrityksen vuonna 2007. Toivoisin, että voisin kertoa kokonaisen tarinan näistä vuosista jonkun ihmisen kanssa, jonka kanssa olisimme rakentaneet yhdessä Uskalla Innostua -tiimiä alusta asti. Sellaista yhtä ihmistä ei kuitenkaan ole, vaan monta erillistä huippuihmistä matkan varrella. Tämä yritys oli aluksi ratkaisu oman elämäni toteuttamiseen, sen jälkeen omien unelmieni toteuttamiseen ja siitä on vuosien varrella tullut henkilökohtainen missioni. Erityisesti tämä on, ja varmasti tulee olemaankin, merkittävä matka oman elämäni polulla ja itseni kehittämisessä. Siksi tämä ei ole jotain, mitä tekisin vain työkseni, vaan jotain, mitä tulen jatkamaan ja kehittämään aina.

Tällä sivulla haluan kertoa ensimmäisen seitsemän vuoden matkasta ja samalla antaa kiitoksen niille ihmisille, jotka ovat tukeneet tämän matkan varrella. Nyt seitsemän vuoden jälkeen olen alkanut pikku hiljaa ymmärtämään myös sen, mitä me teemme.

Tarinamme on osa omaa henkilökohtaista tarinaani.

2006 - KAIKILLA TARINOILLA ON ALKUNSA

Istun ystäväni Mikon kanssa Marskin ravintolassa. Mikko antaa minulle puhelimen ja kertoo, että puhelimessa on englantilainen mies ja hän pyytää minua osallistumaan itsensä kehittämisen seminaariin, johon minun tulee vastata myöntävästi ja antaa luottokorttini numero. Mikon mukaan kaikki muutkin tutut lähtisivät mukaan seminaariin.

Seminaarireissu maksoi lopulta enemmän kuin se, mitä ansaitsin silloin kuukaudessa yliopisto-opiskelijana ja osa-aikaisena hierojana. Hauskaa on myös se, että siitä Mikon mainitsemasta porukasta lopulta kukaan ei lähtenyt mukaan seminaariin. Minä lähdin ja se aloitti elämässäni muutoksen, josta olen tänä päivänä erittäin kiitollinen. 

Seminaarin nimi oli Unleash the Power Within ja sen piti Tony Robbins ja Joseph McClendon III, joista en kummastakaan ollut kuullut koskaan aikaisemmin, enkä edes muutenkaan tiennyt, mihin olin osallistumassa.

Tony Robbinsin Unleash the Power Within -seminaarissa on tuhansia ihmisiä joka kerta.

Tony Robbinsin Unleash the Power Within -seminaarissa on tuhansia ihmisiä joka kerta.

Seminaari auttoi minua ymmärtämään, että elämäni onkin enemmän kiinni siitä, mitä itse haluan, kuin siitä, mitä minulle on uskoteltu ja opetettu. Minusta oli myös vaikuttavaa tavata niin paljon eri ihmisiä täysin eri kulttuureista ja oppia siitä, miten he ajattelevat ja kokevat maailman.

Päätin, että tulen takaisin ja tuon mukanani ystäviä.

Marraskuussa 2006 Tony Robbinsin Euroopan seminaarien edustaja soitti minulle ja kysyi haluaisinko tulla seuraavana vuonna mukaan uudestaan samaan seminaariin. Vastaus oli innostunut kyllä. Kysyin, että saanko ottaa mukaan ystäviä, johon hän vastasi myöntävästi. 


TALVI 2007 - TÄSTÄ SE ALKOI

Maaliskuussa lähdin ystäväni Mikan kanssa Robbinsin toiseen seminaariin, Wealth Masteryyn. Mukana oli myös kourallinen muita tuttuja. 

Yhden lounaan aikaan juttelimme, miten hienoa olisi olla jatkuvasti jossain seminaarissa tai koulutuksessa ja oppia jatkuvasti lisää. Silloin omasta päästäni kuului "klik" - Se oli juuri sitä, mitä minä halusin.

Loppuseminaarin ja kevään ajan mietin, miten onnistuisin toteuttamaan suunnitelmani.

***

Tiesin, nyt mitä itse haluan tehdä, mutta minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, miten minulla olisi siihen varaa ja missä välissä ehtisin käymään töissä, jos olisin koko ajan koulutuksissa.

Ideoita oli paljon, mutta mietin voisinko jotenkin samalla edistää itsensä kehittämistä Suomessa tai tehdä töitä näille maailmalla toimiville valmentajille. Se mahdollistaisi sen, että voin olla koulutuksissa, oppia valmentajilta ja myös tehdä töitä asian parissa. Huikea suunnitelma, minkä toteutumisesta en ollut yhtään varma. Se tuntui tarpeeksi mielenkiintoiselta lähteäkseni suunnittelemaan ideaa tarkemmin. 

Lähdin parin viikon matkalle Eurooppaan ja päätin toteuttaa jonkinlaisen yrityssuunnitelman. Mukanani oli kirjan "Magic of Thinking Big", jonka tarkoitus oli auttaa näkemään isompi visio siinä, mihin olin aikomassa.


KESÄ 2007 - YRITYS INNER STRENGTH FINLAND OY

Ideoinnin tulos oli perustaa oma yritys, jonka tavoitteena on edistää itsensä kehittämistä Suomessa ja palvella ihmisiä, jotka haluavat kehittyä elämässään, parhaalla mahdollisella tavalla.

Halusin ihmisten päästä kokemaan jotain sellaista, mitä itsekin olin kokenut. Tästä syystä tuntui erittäin luonnolliselta, että lähtisin kertomaan eteenpäin kokemustani Tony Robbinsin seminaarista. Päätin saada sopimuksen seminaarijärjestäjän kanssa siitä, että keräisin ryhmän mukaan Suomesta tuleviin seminaareihin.

Unelmana oli se, että joku päivä voimme järjestää itse merkittäviä seminaareja Suomessa ja tarjota mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen mahdollisimman monelle suomalaiselle kotona, koulussa ja työpaikalla. Tapahtumat ja seminaarit olisivat se juttu, koska koin, että juuri seminaariin osallistuminen oli antanut paljon enemmän kuin sitä ennen kirjojen lukeminen. Kirjatkin oli todella hyvä juttu, mutta ihmisten tapaamisessa ja heiltä oppimisessa oli jotain todella merkittävää.

Neuvottelin usean ystäväni kanssa ideasta ja kaikki näyttivät peukkua idealle ja olivat siitä innostuneita, mutta yritykselle ei silti löytynyt yhtiökumppaneita. Silti päätin perustaa yrityksen, koska koin, että se on juuri sitä, mitä haluan viedä eteenpäin.

Et aina saa tukea ideallesi tai muita mukaan, mutta se ei tarkoita sitä, ettetkö voisi toteuttaa ideaasi
— Ilkka Koppelomäki, Uskalla Innostua / Inner Strength Finland Oy:n perustaja.

Yritys sai virallisesti alun juuri ennen kuin lähdimme ystäviemme kanssa Tony Robbinsin Unleash the Power Within -seminaariin Lontooseen kesäkuussa. Lontoossa sovimme Medwestern-järjestäjien kanssa, että tuon seuraavaan helmikuussa olevaan seminaariin ryhmän Suomesta.

Unleash the Power Within eli lyhyesti UPW on edelleen yksi merkittävimpiä ja kiinnostavimpia juttuja toiminnassamme. Vuosien aikana olemme vieneet 25-90 hengen ryhmiä Tony Robbinsin seminaareihin Euroopassa ja lisäksi pienempiä ryhmiä Yhdysvaltojen seminaariin.

Tässä osa kaikkien aikojen suurimmasta ryhmästä Unleash the Power Within -seminaariin vuonna 2013.

Tässä osa kaikkien aikojen suurimmasta ryhmästä Unleash the Power Within -seminaariin vuonna 2013.

Huomiona tuosta keväästä ja kesästä on se, että päätin lopettaa kokonaan aiemmin tauolle jättämäni yliopisto-opinnot ja lisäksi siirryin puhelinmyyntityöstä myymään hodareita kavereiden yritykseen. Olin yöt myymässä hodareita ja päivät kehitin toimintaa alkuun. Tiesin, mitä halusin tehdä, mutta sen toteuttaminen oli yllättävän haasteellista.

 

SYKSY 2007 - UUDET SUUNNITELMAT

Kesällä vastaani tuli kaksi ihmistä, jotka ovat vaikuttaneet monella tapaa siihen, mitä olemme nykyään. Ensimmäinen heistä oli Maiccu Kostiainen, joka oli sillä hetkellä Bob Proctorin valmennuksessa ja hän oli siinä määrittänyt tavoitteekseen järjestää Salaisuus -elokuvan ensi-illan Suomessa. Olin nähnyt tuon elokuvan aiemmin talvella ja suunnitelma kuulosti niin hyvältä, että halusin olla siinä mukana.

Hege Tvedt Norjasta oli ensimmäisen seminaarimme pääpuhuja.

Hege Tvedt Norjasta oli ensimmäisen seminaarimme pääpuhuja.

Tuo mystinen Salaisuus-elokuva kertoo siitä, miten ajatukset vaikuttavat elämässä ja miten voit ajatuksiasi muuttamalla vaikuttaa siihen, mitä saat elämässä.

Toinen vastaan tullut henkilö oli näyttelijä Christoffer Westerlund. Muistan ikuisesti kuinka hän soitti minulle ja vaati saada olla mukana siinä, mitä teen, vaikka hän ei edes tiennyt, mitä se oikeastaan oli. Minäkään en tiennyt, kuka hän on, mutta päätin nähdä hänet. Vuosien aikana Christoffer on mennyt ja tullut ja hän on ollut luomassa monia merkittävimpiä tapahtumia pääasiassa tapahtumatuottajan roolissa.

Syksyn aikana järjestimme yhdessä Christofferin, Maicun ja hänen ystävieen Jonnan ja Jämän kanssa Salaisuus -elokuvan ensi-illan Bio Rexissä Helsingissä. Reilu 300 ihmistä saapui katsomaan elokuvaa ja osallistui sen jälkeiseen Bring Your Dreams to Life -seminaariin, jossa pääpuhujana oli norjalainen Hege Tvedt.

Hups. Järjestimme jo nyt ensimmäisen seminaarimme.

Tilaisuuden päätteeksi julkaisimme Christofferin kanssa lavalla jotain historiallista: Uskalla Innostua.

Maiccu, Jämä ja Ilkka pienessä jännityksessä avaamassa tilaisuutta ennen kuin Salaisuus alkaa.

Maiccu, Jämä ja Ilkka pienessä jännityksessä avaamassa tilaisuutta ennen kuin Salaisuus alkaa.

Salaisuus - The Secret -elokuvan ensi-ilta Bio Rexissä Helsingissä 13.10.2007. 

Salaisuus - The Secret -elokuvan ensi-ilta Bio Rexissä Helsingissä 13.10.2007. 

Uskalla Innostua sai nimensä, kun etsimme nimeä, joka alkaisi U:lla ja I:llä. Maiccu oli keksinyt nimen Universal Invitation ja halusimme keksiä jotain, mikä olisi vastaava nimi suomeksi tai ainakin alkaisi samoilla alkukirjaimilla. U ja I, koska ne tarkoittivat myös U&I, niin kuin sinä ja minä.

Pyörittelimme Christofferin kanssa nimiä päässä ja lopulta lähes yhtä aikaa päästimme sanat suusta. Rehellisesti myönnän, että Christoffer sanoi sanat hieman ennen. Tiesimme, että oikea nimi oli löytynyt, koska joka kerta kun sen mainitsi, niin tulimme siitä innostuneeksi.

Loppuvuodesta järjestimme vielä toisen tilaisuuden Hotelli Presidentissä, jossa Hege Tvedt oli kouluttamassa ja esitimme Salaisuus -elokuvan. Niihin aikoihin tutustuin enemmän myös Ilkka Rajalaan, joka oli myös puhumassa mielen vaikutuksesta tilaisuudessamme. Ilkka on yksi mielenkiintoisimmista ihmisistä ketä olen koskaan tavannut ja saan kiittää häntä monesta asiasta siinä millaiseksi ihmiseksi olen kasvanut.

Tämän jälkeen sovimme Maicun, Jonnan ja Jämän kanssa, että he jatkavat erillään. Heidän visionsa oli erilainen siitä, mitä olimme Christofferin kanssa kiinnostuneet tekemään. 

Joka tapauksessa Uskalla Innostua ja Uskalla Innostua -tiimi oli saanut alkunsa. Ensimmäinen ryhmä Robbinsin seminaariin oli kertymässä ja meillä oli selkeämpi suunnitelma siitä, mitä olemme tekemässä. Myös MINÄ oli nyt ME, tosin jatkoin edelleen ainoana yrityksen omistajana.


2008 SALAISUUS JA USKALLA INNOSTUA -VALMENNUKSET YMPÄRI SUOMEN 

Järjestimme pääkaupunkiseudulla kuukausittain maksuttomia Salaisuus-elokuvan esityksiä. Esitystä seurasi vajaan tunnin keskustelu siitä, miten Salaisuuden oppeja voisi hyödyntää omassa elämässä. Ei mitään sellaista, että "tee näin", vaan ennemminkin rohkaisua kokeilemaan, mikä olisi mahdollista, jos siihen oikein keskittyy. Ilta sisälsi myös paljon omia esimerkkejäni siitä, miten olin onnistunut saamaan rahaa silloin kun halusin sitä, tai miten visualisoimme itsemme teatterin parhaille paikoille, mihin meidät lopulta johdatettiin, vaikka meillä oli takapenkin liput.

Salaisuus-elokuva on edelleen myydyin verkkokaupamme elokuva tai kirja.

Salaisuus-elokuva on edelleen myydyin verkkokaupamme elokuva tai kirja.

Sana Salaisuus-elokuvasta ja valmennuksistamme levisi nopeasti ympäri Suomen ja järjestimme lopulta elokuvaesityksiä Helsingin ja Espoon lisäksi mm. Oulussa, Kokkolassa, Kuusamossa, Kajaanissa, Kangasniemellä, Jyväskylässä, Ideaparkissa, Turussa, Lahdessa ja Hyvinkäällä. Kaikki esitykset olivat maksuttomia. 

Yksi elokuvaesityksistä oli Suomen Elokuvasäätiön teatterissa järjestetty ilta, joka järjestettiin yhteistyössä SES:in ja WSOY:n kanssa. SES tuki omalta osaltaan tilaisuutta ja WSOY oli mukana juuri suomeksi ilmestyneen Salaisuus-kirjan kanssa. Olimme tilanneet The Secretiltä myös uuden DVD:n tuota esitystä varten, koska elokuvaan oli nyt saatu suomenkieliset tekstit. Tilasimme varuilta vain yhden DVD:n, koska aikataulu oli tiukka ennen esitystä ja emme halunneet elokuvan jäävän tulliin isossa paketissa. Olisi ollut niin hienoa, että saisimme elokuvan mukaan esitykseen, jossa julkaistiin suomenkielinen kirja. Tähän mennessä esitykset olivat siis vain englanniksi.

Muistan, kun visioin useita kertoja, että saisin tuon DVD:n ajoissa. Lopulta DVD tuli samana aamuna, kun esitys oli illalla. Kun aloin avaamaan pakettia, minulle tuli jännä fiilis, joka johtui ajatuksesta, jossa näin tyhjän DVD kotelon. Avasin vauhdilla paketin ja lopulta kotelon ja näin vain tyhjän kotelon. Ei DVD:tä, ei elokuvaa. Tämän tarinan kerroin myös täydelle salille illalla ja muistutin, että visioi elämääsi juuri sitä, mitä haluat. Olin visioinut koteloa ja sen sain.  

Salaisuus-elokuvasta ja kirjasta tuli myös meidän verkkokauppamme ensimmäinen tuote. Elokuva on edelleen verkkokauppamme eniten myydyin tuote. Jotkut elokuvat eivät vanhene ja uskon, että tämä on sellainen. Verkkokauppamme sai alkunsa siitä, kun Rajalan Ilkka kysyi, että: "miksi et muuten laita verkkokauppaa pystyyn". Mietin hetken ja en keksinyt mitään syytä, miksi en ja siitä lähtien verkkokauppa on kuulunut toimintaamme. 

 

ELOKUVISTA VALMENNUKSIIN

Moni halusi lisää elokuvatilaisuuden jälkeen, joten aloimme järjestämään Uskalla Innostua -valmennusta, joka tarjosi sekä innostusta että työkaluja omaan elämään ja itsensä kehittämiseen. Toteutimme valmennuksia yhdessä Christofferin kanssa ja osan yhdessä sijoittaja ja valmentaja Mikko Sjögrenin kanssa. Olin aiemmin tavannut Isa Merikallion, joka tunsi Mikon ja lopulta yhdisti meidät. Mikko on yksi luotettavimmista ja parhaimmista ihmisistä, ketä tunnen ja lisäksi todella hauskaa seuraa. Mikon oma yritys, Varapuu, oli silloin alussa. Hän toi valmennuksiimme konkreettista tietoa siihen, miten oman talouden voi saada kasvamaan ja miten pääsee eroon veloista.

Muistan, kun alunperin olin sitä mieltä, että en aio koskaan itse valmentaa, koska maailma on täynnä niin hyviä valmentajia, että haluan tuoda heitä esiin. Miten minusta sitten tuli valmentaja? Lyhyt tarina on se, että Ilkka Rajalan tapaaminen ja osallistumiseni hänen pitämäänsä Licensed Practitioner of NLP -koulutus NLP-Akatemialla sai minut kiinnostumaan NLP:n, eli neuro-lingvistisen programmoinnin kouluttamisesta. Lyhyesti sanottuna NLP on malli siitä, miten ihminen ajattelee ja kommunikoi. Oma valmennusurani alkoi siis NLP-valmentajana toimimisesta ja matkan varrella omaksuin mukaan oppeja eri koulutuksista mm. Robbinsilta, Life Coach -koulutuksesta ja niiden lisäksi lukuisista muista eri koulutuksista, missä oli mielestäni tehokkaita malleja. Ensimmäisissä Uskalla Innostua -valmennuksissa kerroinkin juuri eniten siitä, miten olin itse onnistunut toteuttamaan rohkeita muutoksia omassa elämässäni ja mahdollistin prosessin myös osallistujille.

 

TALVI 2008 - ENSIMMÄINEN USKALLA INNOSTUA -VIIKKOKIRJE - EI MIKÄÄN TAVAN UUTISKIRJE

Helmikuussa meillä oli käynyt tapahtumissamme yhteensä vajaa 500 ihmistä. Olimme keränneet tapahtumien yhteydessä uutiskirjelistaa, mutta listalle ei ollut vielä oikein keksitty käyttöä. Olin jo useamman vuoden ajan tilannut Positiivareiden Aamunajatusta ja mietin, että haluaisin tarjota jotain vastaavaa, mutta joka tulisi harvemmin ja joka menisi syvemmälle yhteen asiaan aina kerralla. Tein päätöksen, että aloitan lähettämään kerran viikossa sähköisen kirjeen, joka viikko mukaan lukien lomat, joulut ja juhannukset. Toinen päätös oli, että kirjeen tulee olla inspiroiva ja antaa konkreettisia ajatuksia oman elämän hallintaan. 

En silloin tiennyt oikein, mitä viikkokirjeestä tulee, mutta nyt jälkeen päin katsottuna se on ollut itselleni yksi suurimmista kehittäjistäni ja haastajistani näiden vuosien aikana.  Olen myös huomannut, että Uskalla Innostua -viikkokirje ei ole mikään tavallinen uutiskirje tai sähköposti. Se on lähetetty joka viikko vuosien ajan (yli 6 vuotta ja 300 kirjettä vuonna 2014). Erikoisuudesta kertoo ehkä se, että osa lukijoista haluaa lukea kirjeet uudestaan, tulostaa ja arkistoida sähköpostiin tai kyselee kirjeen perään, mikäli sitä ei ole kuulunut ajoissa. Olemme myös saaneet useasti pyyntöjä tilaajalta lähettää viikkokirje uudestaan, jos lukijamme oli vahingossa poistanut viestin ennen kuin ehti lukea sen. Suosittelen sitä myös sinulle.

 

SYKSY 2008

Helmikuussa kävimme pienellä ryhmällä Unleash the Power Within -seminaarissa. Seminaarin jälkeen saimme kuulla, että Robbins ei enää tulekaan Eurooppaan. Tämä tieto tietysti muuttui vielä myöhemmin, mutta tuolloin vaihtui järjestäjä seminaarien osalta. Jos toimintamme olisi ollut vain Robbinsissa kiinni, niin se olisi ollut iso takaisku meille. 

Joseph McClendon III sellaisena kuin muistan hänet ensimmäisestä seminaarista. Tämä kuva tosin on Helsingin seminaarista vuodelta 2011.

Joseph McClendon III sellaisena kuin muistan hänet ensimmäisestä seminaarista. Tämä kuva tosin on Helsingin seminaarista vuodelta 2011.

UPW-seminaarin sijaan meille tarjottiin mahdollisuutta kerätä ryhmä Robbinsin tiimin pääkouluttajan Joseph McClendon III:n seminaariin. Seminaari oli nimeltään Next Step ja se perustui siihen, miten voit viedä vetovoimanlain käytäntöön. Päätimme lähteä paikalle pienellä 10 hengen testiryhmällä. 

Jo tähän mennessä olin saanut ison määrän yhteydenottoja eri valmentajilta ja yhteistyömahdollisuuksista Suomessa. Sääntöni oli, että en ikinä suosittele jotain, mistä en itse tiedä tai mitä en ole itse kokeillut. Halusin siis käydä kokeilemassa jokaisen valmennuksen ennen kuin suosittelisin sitä muille. 

Vuoden aikana tutustuin mm. yritysvalmentaja Heikki Pajuseen ja elämäntaidonvalmentaja Anne Karilahteen, joiden valmennuksia suosittelin kaikista eniten eteenpäin. 

Tuon reissun yhteydessä emme vielä tienneet, että Joseph McClendon III tulisi suhteellisen pian Suomeen. Joseph oli ja on minulle henkilö, jota katson ns. ylöspäin. Hän on nyt jo 60-vuotias, mutta mieleltään ja keholtaan erittäin nuori. Kun näin hänet ensimmäisen kerran vuonna 2006 Lontoossa vetämässä 14 000 ihmiselle strategioita elinvoimaiseen elämään, niin luulin, että hän on 35-vuotias. Kun kuulin, että veikkaukseni meni 20-vuotta pieleen, niin tiesin, että haluan tutustua tähän mieheen paremmin ja oppia häneltä mahdollisimman paljon.

 

2009 - VOISITTEKO TEHDÄ PÄIVÄN VALMENNUKSEN?

Eräs ystäväni pyysi, että alkaisin pitämään yhden päivän pituista valmennusta tavoitteisiin, asenteeseen, rohkeuteen, itsensä kehittämiseen ja innostumiseen liittyen. Innostuin itsekin ideasta ja suunnittelin lopulta kymmenen tunnin mittaisen valmennuksen, joka on nyt järjestetty ympäri Suomen ainakin 12 eri kaupungissa, ja siihen on osallistunut vuosittain satoja suomalaisia. Tämä Saa mitä haluat -valmennus on edelleen yksi suosituimmista tapahtumissamme, koska se toimii ja saa hyvää palautetta osallistujilta. 

Moni sekoittaa Saa mitä haluat -valmennuksen sanat ja saattaa sanoa "saat mitä haluat", tai jotain muuta vastaavaa. Kun mietin nimiä tälle valmennukselle, niin halusin nimen olla rohkaiseva ja innostava, mutta kuitenkin sellainen, että se ei lupaa ihmiselle mitään. "Saat mitä haluat" lupaisi, että saat sen mitä haluat, mutta "saa mitä haluat" on kuin rohkaiseva ehdotus siitä, että voit saada mitä haluat. Tosin itse valmennuksessa käyn läpi asennetta "sinulle on kaikki mahdollista" ja "pystyt ihan mihin vain". En voi edelleenkään luvata, että kuka tahansa saa mitä tahansa, mutta uskon siihen, että saat kaiken, mihin uskot JA minkä eteen olet valmis tekemään tarpeeksi töitä. Se, että et uskoisi omiin mahdollisuuksiisi ei ainakaan auta sinua saamaan aikaan jotain.

 

TALVI 2010 - INSPIROIVIA ELOKUVIA

Rakastan elokuvia ja elokuvissa käyntiä ja siksi yksi ensimmäisten vuosien parhaimpia juttuja oli saada esittää Salaisuus-elokuvaa ympäri Suomen. Talvella mietimme yhdessä mm. Salaisuus-elokuvaa maahantuovan Jorman kanssa, että voisimme järjestää myös muita elokuvaesityksiä. Kukaan muu ei kuitenkaan järjestänyt tällaisia elämäntaitoon liittyviä esityksiä ja Finnkino ei varsinaisesti ole kiinnostunut tämän tyyppisistä elokuvista. Paikkana oli Erikinkadun Kino ja kerran myös Bio Rex Sellossa, kun järjestimme Dr. Wayne Dyerin ensi-illan The Shift - From Ambition to Meaning -elokuvalle. Muita elokuvia oli ainakin Louise L. Hayn You Can Heal Your Life, Food MattersThe Opus - From Vision to Plan to PerformPeaceful Warrior ja monta muuta, jotka ovat myös verkkokauppamme ykköstuotteita. Yksi ilta sisälsi aina kaksi esitystä ja välissä oli mahdollista tavata muita aiheesta kiinnostuneita ihmisiä. Illat olivat niin mukavia, että mietin, miksi emme ole nyt järjestäneet niitä enää vuosiin.

 

KEVÄT 2010 - ENSIMMÄINEN USKALLA INNOSTUA NETTISEMINAARI

Unelmamme on, että voimme luoda hyviä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen ihmisille ympäri Suomen. Elokuvaesitysten ja valmennusten järjestäminen ympäri Suomen oli hauskaa ja opettavaista, mutta vaati myös paljon aikaa. Tässä vaiheessa olin jo miettinyt jonkin aikaa sitä, miten netin välityksellä voisimme tarjota kaikille ympäri Suomen erilaisuuksia kursseja ja seminaareja. Mielessäni pyöri myös jäsenyys, joka toisi ihmisiä enemmän yhteen.

Tässä vaiheessa Saa mitä haluat -valmennusta sai jo äänitteenä verkkokaupastamme. Teimme äänitteen yhdessä ystäväni Pontuksen kanssa. Hän auttoi äänittämällä valmennuksen ja lopulta yhdessä leikkasimme sen studiossa. Live-valmennuksen äänitys oli sinänsä hauska juttu, mutta leikkaaminen ja uusien kohtien äänittäminen osoittautui todella haastavaksi ja kehittäväksi. Oman äänen kuunteleminen oli jotain, mihin sain alkaa tottua. Tottumisen sijaan päätin alkaa pitämään äänestäni. Jos sinä haluat olla paremmissa väleissä itsesi kanssa, niin suosittelen äänittämään omaa ääntäsi ja kuuntelemaan sitä, tai vaihtoehtoisesti videoimaan ja katsomaan itseäsi videolta hyväksyen sen, mitä näet.

Ensimmäinen merkittävä mahdollisuus netissä tapahtuviin valmennuksiin oli kun saimme keväällä mahdollisuuden haastatella Joseph McClendon III vetovoiman lakiin ja elinvoimaiseen elämään liittyen. Näin sai alkunsa Uskalla Innostua nettiseminaarit, joita on järjestetty keskimäärin kerran kuussa ja mukana on ollut useita vieraspuhujia Suomesta ja maailmalta ja kuuntelijoina tuhansia suomalaisia ja satoja ulkomaalaisia. Kaikki nettiseminaarit ovat olleet kaikille avoimia osallistua ja maksuttomia.

Nettiseminaareiden pitäminen on myös ollut yksi kehittävimmistä jutuista omassa elämässäni. Pidin lähetyksen monesti yksin pimeästä huoneesta ja muistan, kun painoin lähetyksen aloittamis -nappia, niin koin valtavan hiljaisuuden, joka tuntui vain jatkuvan. Todellisuudessa kyseessä oli reilu sekunti ennen kuin lähetys alkoi, mutta se tuntui todella pitkältä. Erikoista siinä oli siis se, että puhuin yksin tyhjässä huoneessa tai toimistorakennuksessa ja minua ja haastateltavaani saattoi kuunnella satoja ihmisiä, mutta me emme kuulleet heitä. Oman asenteeni ja hermot olen myös päässyt usein kohtaamaan tilanteessa, jossa lähetyksessä on ongelmia, mutta ei ole ollut ketään joka voisi auttaa siinä hetkessä. 

 

KESÄ 2010 - HUIKEIN JUTTU IKINÄ - JOSEPH MCCLENDON III SUOMEEN

Kevään nettiseminaarin jälkeen Mo Hanslod, joka oli siirtynyt Josephin Euroopan manageriksi, kysyi, että haluaisinko tuoda Joseph McClendonin Helsinkiin hänen Euroopan kiertueellaan. Se oli niin iso juttu, että halusin todellakin ottaa asian järjestettäväksemme.

Päätimme järjestää Josephille hänen kiertueensa parhaimman ja isoimman seminaarin, sekä pitää Josephista niin hyvää huolta, että hän haluaa tulla pian takaisin tarjoamaan suomalaisille Next Step -seminaariin, jossa olimme nyt olleet jo useamman kerran.

Tuloksena oli loppuun myyty seminaari reilun 200 suomalaisen kanssa Radisson Blu Royal -hotellin alakerrassa helteisenä kesäiltana. Joseph oli erittäin vakuuttunut järjestelyistä ja lupasi tulla Suomeen uudestaan. Seminaari  ei ollut kiertueen isoin, mutta järjestelyt olivat menneet nappiin.

Järjestelyissä oli isona mukana apuna Susu Toropainen ja Minna Vidgren, jotka tapasin Sanna Mämmin kautta, kenen kanssa olimme yhdessä Life Coach -koulutuksessa. Yhdessä Susun ja Minnan kanssa päätimme, että haluamme saada Next Step -seminaarin Suomeen. He olivat olleet mukana Lontoon seminaarissa aiemmin samana vuonna, joten tiesivät, mistä on kyse.

Huikea vapaaehtoistiimi ja keskellä Joseph McClendon III. Ei uskoisi, että tämä groovaava kaveri on ihan muutaman vuoden päästä 60-vuotta.

Huikea vapaaehtoistiimi ja keskellä Joseph McClendon III. Ei uskoisi, että tämä groovaava kaveri on ihan muutaman vuoden päästä 60-vuotta.

Tulevana tammikuuna mukanamme lähti kaikkien aikojen suurin seminaarimatkaryhmä, kun 100 suomalaista osallistui Josephin Next Step -seminaariin Lontoossa. 

Tulevana tammikuuna mukanamme lähti kaikkien aikojen suurin seminaarimatkaryhmä, kun 100 suomalaista osallistui Josephin Next Step -seminaariin Lontoossa. 

Ensimmäisestä Bio Rexin tapahtumasta lähtien meillä on ollut mukana myös vapaaehtoistiimi. Monissa pienissä valmennuksissa on saattanut olla mukana pari vapaaehtoista ja tässä Josephin seminaarissa vapaaehtoisia oli parikymmentä. Vapaaehtoiset ovat ihmisiä, jotka ovat itse osallistuneet tapahtumiimme tai vastaaviin tapahtumiin maailmalla ja haluavat tulla katsomaan ja auttamaan tapahtuman taustalle. Nykyään meillä on yli 80 ihmisen Uskalla Innostua Crew -ryhmä Facebookissa, joka on tarkoitettu vain heille, jotka ovat jo olleet meillä vapaaehtoisina. Mukana on aivan loistava porukka ihmisiä, keitä ilman meidän tapahtumamme eivät olisi onnistuneet. He ovat tehneet uskomattoman määrän töitä tapahtumien yhteydessä ja toivon aina, että heistä voisi pitää parempaa huolta ja että he saisivat heille kuuluvan kiitoksen. 


SYKSY 2010 - ELÄMÄSI VUOSI - AINUTLAATUINEN VALMENNUSOHJELMA OMAAN ELÄMÄÄN

Tähän aikaan oli tarjolla lisääntyvissä määrin life coach -koulutuksia ja Trainer's House pyöritti Fight Clubia. Robbinsin seminaareissa olin tutustunut Platinum Partnership ohjelmaan, joka oli todella mielenkiintoinen yhdistelmä master mind -ryhmänä toimimista ja kouluttautumista. Jollakin tavalla halusin yhdistää nämä kaikki valmennukset yhdeksi ja tarjota Suomessa jotain, mitä ei vielä ollut. Halusin sen olevan kokonaisvaltainen valmennusohjelma oman elämän kehittämiseen, joka samalla perustuisi Master Mind -ajatukseen, jossa ryhmä tukisi toinen toisiaan. Tuloksena syntyi ensimmäinen Elämäsi vuosi -valmennusohjelma, joka on järjestetty sen jälkeen joka vuosi. 

uskallainnostua.fi ainutlaatuinen valmennusohjelma

Master Mind -ajatus oli tullut osittain Robbinsin seminaarista, kun hän puhui kuinka suuri merkitys niillä ihmisillä on, kenen kanssa olet tekemisissä. Lisäksi Napoleon Hill puhui aiheesta omassa kirjassaan "Ajattele oikein ja menesty". Olimme keränneet vuosien aikana omaa Master Mind -ryhmää valmentajista. Olin mukana useammassakin ryhmässä, josta yksi pääryhmää oli personal trainer Jukka Harjun, ravintovalmentaja Jaakko Halmetojan, sijoittaja Mikko Sjögrenin ja asuntosijoittaja Marko Kaarton kanssa. Myös muistan mukana olleen Samuli Perälän ja Tuomas Lehtisen jossakin vaiheessa ja tietysti meidän Christofferin. Ideana oli, että kun teemme kaikki hyviä juttuja, niin jaamme hyviä ideoita ja kerromme toisistamme eteenpäin. Myös ravintovalmentaja Kaisa Jaakkolan kanssa olimme yhdessä suunnittelemassa montaa juttua ja kertomassa toisistamme eteenpäin. Vuosien varrella tärkeäksi Master Mind tueksi on tullut myös kouluttaja Jani Marttanen, joka oli aikoinaan tiimimme ensimmäisellä UPW-reissulla Lontoossa.

Tämä tuki on ollut mielestäni aivan korvaamatonta ja sen arvoa ei voi mitata millään tavalla. Nämä ihmiset ovat edelleen minulle hyvin tärkeitä ja olen varma, että tulevat myös aina olemaan. Katso ympärillesi ja mieti, kenen seurassa sinun olisi parempi tehdä sitä, mitä teet.

 

SYKSY 2010 - DAVID WOLFE SUOMESSA

Ystävämme Tea Ihalainen oli tavannut ulkomaan reissulla "superfood-guru" David Wolfen ja siitä alkoi suunnittelu yhdessä Christoffer Westerlundin kanssa Davidin ensimmäisestä Suomen vierailusta. Christoffer halusi, että Uskalla Innostua -tiimi järjestäisi tapahtuman ja se oli suurimmaksi osaksi siksi, että Joseph McClendonin tilaisuus aiemmin oli mennyt niin hyvin.

Vaikka tämän vuoden aikana tapahtui paljon muutakin, niin yksi kohokohtamme oli tuoda David Suomeen. Balderin sali Helsingissä myytiin loppuun ennen aikojaan ja yli 200 superfoodeista ja terveemmästä elämästä kiinnostunutta ihmistä oli kuuntelemassa, miten voi olla oman elämänsä supersankari (Superhero weekend with David Wolfe).

Järjestäjätiimiämme Davidin kanssa lavalla tilaisuuden lopuksi - Mukana myös ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja.

Järjestäjätiimiämme Davidin kanssa lavalla tilaisuuden lopuksi - Mukana myös ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja.


2011 - SEMINAARIEN VUOSI JA UNELMAN TOTEUTUMINEN

Kun alussa sanoin, että haluamme järjestää merkittäviä itsensä kehittämisen seminaareja Suomessa, niin tänä vuonna koimme sen todeksi. Ei sillä, etteikö Davidin ja Josephin seminaarit jo olleet merkittäviä, mutta ne tuntuivat vasta alulta.

Jo 2007 Maiccu lähetti Salaisuus-elokuvassa mukana olleelle Bob Proctorille kutsun Suomeen. Hänen Suomeen saaminen tuntui kuitenkin todella kaukaiselta ja mahdottomalta ja hänen kirjeeseensä ei tiedettävästi tullut vastausta. 

Bob Proctor piirtämässä legendaarista tikku-ukkomallia perjantai-illan VIP-tilaisuudessa.

Bob Proctor piirtämässä legendaarista tikku-ukkomallia perjantai-illan VIP-tilaisuudessa.

Pari vuotta aikaisemmin toteutimme kaksi pientä koulutusta yhdessä yhden Bob Proctorin oppilaan kanssa. Hänen nimensä on Oddmund Berger ja saimme hänestä paljon hyvää palautetta asiakkailtamme. Itselleni on jäänyt mieleen myös se, kuinka vaikeaa koulutuksen järjestäminen oli. Ensimmäisen kuukauden aikana odotin ihmisiä tulevan ikkunoista ja ovista ilmoittautumaan, mutta lopulta vain yksi lippu meni. Seuraavan kuukauden tein töitä aivan eri tavalla ja loppujen lopuksi osallistujia oli Helsingissä yli 100 ihmistä, ja paikalla olleet muistavat, että enempää ei olisi mahtunutkaan. Itse jouduin itseasiassa olemaan ulkopuolella ja kuuntelemaan koulutusta oven raosta.

Koulutusten kautta olin tavannut Hannu Pirilän, joka tunsi sekä Oddmundin että oli ollut mukana Bobin koulutuksessa. Hannu ehdotti, että toisimme Bobin Suomeen. Ehdotus oli todella kiinnostava, vaikka olimmekin kädet täynnä töitä lähdössä sadan hengen kanssa Lontooseen Josephin seminaariin ja tulevaksi syksyksi olimme jo allekirjoittaneet sopimuksen Josephin Suomeen tulosta ja kaksipäiväisen Next Step -seminaarin järjestämisestä. Hannu sai minut kuitenkin innostumaan niin paljon, että päätin toteuttaa myös tämän seminaarin vielä samana keväänä.

Keväällä 2011 Bob ProctorSandy Gallagher ja Oddmund Berger saapuivat Suomeen pitämään Create Your Own Success -seminaarin. 

Bobin seminaarin aikaan oivalsin, että olin toteuttamassa elämääni juuri sellaisena kuin olin sen vuosia aikaisemmin suunnitellut: Olin juuri tullut avustamasta Joseph McClendonia hänen Sveitsin retriitiltä, sitä ennen olin itse osallistumassa Dr. Richard Bandlerin seminaariin Amsterdamissa ja nyt olin hakemassa lentokentältä miestä, joka oli opettanut minulle valtavan paljon. Sain myös viettää seuraavat päivät hänen seurassaan ja järjestää Suomessa seminaarin, joka tulisi antamaan paljon osallistujilleen. Tänä päivänäkin tulee usein vastaan ihmisiä, jotka olivat tuossa seminaarissa 300 ihmisen kanssa ja he kertovat, miten hyvä se oli.

Oddmund Berger Create Your Own Success -seminaarissa 

Oddmund Berger Create Your Own Success -seminaarissa 

Jokainen hetki Bob Proctorin seurassa oli huikea. Kuvassa vasemmalla Christoffer Westerlund ja oikealla allekirjoittanut.

Jokainen hetki Bob Proctorin seurassa oli huikea. Kuvassa vasemmalla Christoffer Westerlund ja oikealla allekirjoittanut.

Seminaari oli järjestetty innolla, hyvällä tiimillä ja nyt oli kiire, sillä seuraavaan seminaariin ei ollut enää pitkä aika.

Syksyllä 2011 Joseph McClendon III saapui vihdoin Suomeen pitämään kahden päivän seminaarinsa. Päätimme tehdä siitä hänen parhaansa järjestelyiden puolesta sekä hänelle itselleen että asiakkaille. Seminaari oli Helsingin Messukeskuksessa ja paikalla oli reilu 400 ihmistä. Myös Rudi Rok kävi villitsemässä ihmisiä tauon yhteydessä. Huikea kokemus, josta moni asiakkaamme muistuttavat uudelleen ja uudelleen.

Crew-tiimimme vuoden 2011 Next Step -seminaarin jälkeen. Ilman jokaista tämän kuvan henkilöä tämä seminaari ei olisi ollut mahdollinen. Toki vielä tärkeämpiä oli jokainen osallistuja, koska meitä ei olisi muuten tarvittu.

Crew-tiimimme vuoden 2011 Next Step -seminaarin jälkeen. Ilman jokaista tämän kuvan henkilöä tämä seminaari ei olisi ollut mahdollinen. Toki vielä tärkeämpiä oli jokainen osallistuja, koska meitä ei olisi muuten tarvittu.

Jotta pitkät päivät jaksaa niin välissä tulee liikkua - Välijumppa menossa Next Step -seminaarissa.

Jotta pitkät päivät jaksaa niin välissä tulee liikkua - Välijumppa menossa Next Step -seminaarissa.

 

SYKSY 2011 - HYVINVOINTISEMINAARIT - MICHAEL MORNINGSTAR JA DAVID WOLFE'S HOLY FLOW TOUR

Kahden ison seminaarin lisäksi toimme Michael Morningstarin Suomeen hänen Euroopan kiertueellaan opettamaan mm. EFT:tä. Michael on yksi Tony Robbinsin tiimin kouluttajista ja uskomattoman energinen ikäisekseen kaveriksi. 

Päätimme jo ensimmäisen David Wolfen vierailun jälkeen, että haluamme hänet takaisin Suomeen. David oli samaa mieltä. Tällä kertaa vastasimme kiertueesta myös Ruotsin osalta ja järjestimme ensimmäistä kertaa seminaarin Suomen ulkopuolella. Tiimi oli hieman eri kuin edellisenä vuonna, mutta mukana oli edelleen Tea ja Christoffer. Kesällä mukaan tuli myös Salla ja siinä olikin meidän ydintiimi tämän tämän kiertueen osalta. Lisäksi Ruotsissa oli oma jengi auttamassa. David Wolfen Holy Flow Tour:in tapahtumat järjestettiin GöteborgissaTukholmassaTallinnassa ja Helsingissä

David Wolfe on näillä näkymin palaamassa Suomeen syksyllä 2014. Nyt järjestelyistä vastaa Christoffer Westerlund, joka pääsi toteuttamaan omia unelmiaan maailmalle näiden Bobin ja Josephin seminaarin jälkeen. Hän on vastannut useiden puhujien ja seminaareihin tekniikasta ja kiertänyt mm. David Wolfen kanssa maapalloa vastaten hänen seminaarien tuottamisesta.

2011 oli siis seminaarien vuosi. Se oli sitä, mitä olin odottanut ja mistä olin unelmoinut. Parasta oli se palaute, mitä saimme Suomen seminaareista. Palaute vahvisti sitä, että se, minkä eteen olimme tehneet töitä oli kannattavaa. 

Samalla, kun tämä oli unelmieni vuosi tekemisen osalta, niin kohtasin myös elämäni suurimmat haasteet. Isot seminaarit olivat todella arvokkaita järjestää ja pelkästään puhujien palkkiot ylittivät edellisen vuoden liikevaihdon. Uskoin, että järkevällä tekemisellä pääsemme hyviin tuloksiin. Aliarvioin kuitenkin oman aikani ja tämä oli ensimmäinen vuosi, kun palkkasin ihmisiä meille tekemään myyntiä, mikä auttaisi seminaarien täyttämisessä. Palkkaaminen oli jotain minulle täysin uutta, samoin myynnin johtaminen. Lisäksi yhdenkin näin mittavan seminaarin järjestäminen oli haasteellinen ja nyt niitä oli kaksi ja lisäksi monia pieniä valmennuksia. 

Syksyn seminaarin jälkeen luvut olivat karut. Yritys oli kuusinumeroisen luvun miinuksella. Nyt kun olen kertonut tätä joillekin, niin he ovat kysyneet, että onko se paljon. Olen pyytänyt kuvittelemaan tilannetta, jossa sinulla ei ole yhtään rahaa ja sinun pitäisi maksaa nyt kuusinumeroinen luku. Vastaus on se, että se on paljon. Se oli siis yhteensä suurin piirtein yhtä paljon miinusta kuin edellisen vuoden liikevaihto. 

Olin tilanteessa, missä koin elämäni suurimman stressin. Ihmettelin, miten näin oli voinut käydä. Kaikki, mitä toimintamme oli siihen mennessä tuottanut, oli sijoitettu takaisin toimintaamme tai omaan koulutukseen, niin että pystyisimme tarjoamaan enemmän. Osoittautui, että pankki ei arvostanut päähän sijoitettua tietoa ja asennetta, vaan olisi ennemmin arvostanut jotain kiinteää omaisuutta.

Nyt tulee se, miksi uskon niin vahvasti siihen, mitä teemme: En usko, että olisin selvinnyt tuosta ajasta ilman sitä kaikkea henkistä pääomaa, mitä tämä vuosien itsensä kehittäminen kirjojen, elokuvien, ihmisten ja koulutusten kautta oli tarjonnut. Kun ihmiset kysyvät, että mitä olen hyötynyt itseni kehittämisestä ja siitä, että olen käyttänyt kymmeniä tuhansia itseni kehittämiseen. Vastaus on, että sen kaikista suurimman hyödyn ymmärtää oikeasti vasta sitten, kun elämässä kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Tottakai siitä kaikesta on ollut hyötyä ihan jokainen päivä muutenkin. Yhtenä asiana se, että olen oppinut kokemaan onnellisuuden ympäristöstä ja tuloksista huolimatta.

Mietit ehkä, että miten selvisin tuosta tilanteesta. Selvisin, koska halusin selvitä. Selvisin, koska uskoin siihen, mitä teemme. En ehkä osannut käyttää kaikkea oppimaani seminaarien järjestämiseen, mutta pystyin käyttämään siihen, miten pääsin eteenpäin. Se ei ollut helppoa aikaa ja tästä alkaneet vaikeudet pysyivät mukana useamman vuoden ajan. Henkisesti yksi vaikeimpia asioita oli myöntää itselleen se, että ei ollut onnistunut ja toisekseen se, että joutui pyytämään apua. Avun pyytäminen oli todella vaikeaa, mutta vapauttavaa. Uskalla pyytää apua ja uskalla pyytää ajoissa. Jokainen meistä tarvitsee joskus apua ja myös ansaitsee pyytämänsä avun.

Konkreettisia apuja oli, että onnistuin neuvottelemaan pankista lainan, jota en olisi saanut ilman ystäviäni, jotka uskoivat minuun. Konkreettisesti selvisimme myös, koska niin moni ymmärsi ja jousti meille, ja lisäksi koska niin moni uskoi meihin näiden seminaarien jälkeen. 

Toivon, että tämä osa tarinasta tsemppaa sinua vaikealla hetkellä. Olen joskus miettinyt, että mitä jos olisin järjestänyt vain yhden seminaarin, kuten alunperin suunnittelin, niin mitä sitten olisi tapahtunut. Olen hyväksynyt, että tein silloin päätökset ja uskoin niiden silloin olevan oikeita päätöksiä. Mikä tahansa onkaan johtanut sinut siihen tilanteeseen, missä olet, niin anna hyväksyntä tilanteellesi: Pääset paljon helpommin eteenpäin. Sinulla ja minulla on lupa tehdä virheitä. Tai itseasiassa uskon, että ei ole olemassa virheitä, vaan erilaisia tuloksia tai tekoja.

Mikä parasta: Vaikeimmat koettelemukset tekevät kaikista vahvimmaksi. Moni asia, mistä olisin aiemmin stressannut hirveästi, ei enää tänä päivänä häiritse.

Mitään näitä seminaareja tai valmennuksia en järjestä kuitenkaan itselleni, vaan sinulle. Olen erittäin kiitollinen siitä luottamuksesta, jonka olemme saaneet näiden vuosien aikana. Toivon, että voimme jatkaa matkaa yhdessä eteenpäin pitkään. Omalta kohdaltani tiedän, että toistaiseksi vaikeimmat, jännittävimmät ja opettavaisimmat hetket olivat vuonna 2011. Sain silloin myös sellaista tukea, joka kehotti laittamaan hanskat tiskiin ja lopettamaan. Se ei ollut minulle vaihtoehto. Kysyin apua ennemmin niiltä, jotka uskoivat siihen, mitä teen ja tsemppasivat, kuin niihin, jotka katsoivat helpompia vaihtoehtoja. Jossakin muussa asiassa irtipäästäminen olisi voinut olla oikea valinta, mutta ei tässä. Toimintamme on omistettu viemään itsensä kehittämistä eteenpäin ja haluan, että minä ja muut tiimissämme voimme itse olla esimerkki siitä, miten edistämämme ajatukset ja työkalut oikeasti toimivat. 

Vaikealla hetkellä uskalla pyytää apua niiltä, jotka uskovat sinuun tai niiltä keneen sinä uskot.
— Ilkka Koppelomäki

KEVÄT 2012 - MUUTOKSEN MESTARIT

Muutoksen Mestarit perustui siihen ideaan, että yhdistämme samaan seminaariin ensimmäistä kertaa lähipiirimme valmentajat ja puhujat. Käytännössä sellaiset valmentajat, joiden kanssa olimme jo vuosia tunteneet, tehneet monia asioitakin yhdessä ja myös jatkuvasti tukeneet tavalla tai toisella toisiamme eteenpäin. 

Tuloksena oli reilun 200 ihmisen seminaari Helsingin Messukeskuksessa ja puhujina olivat ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja, ravintovalmentaja Kaisa Jaakkola, sijoittaja Mikko Sjögren, asuntosijoittaja Marko Kaarto, valmentaja Christoffer Westerlund ja allekirjoittanut. Lisäksi tapahtuman juonsivat kaksi huippua ystävävalmentajaamme, Nita Arpiainen ja Aleksi Litovaara.

Transient

Kesällä 2011 olin tehnyt päätöksen siitä, että ensimmäistä kertaa viettäisin merkittävän osan talvesta jossain missä aurinko paistaa. Vaikka syksy oli selviytymisen aikaa, niin tavoite säilyi ja olimme lopulta puolisoni kanssa kaksi kuukautta tekemässä etänä töitä Thaimaassa. Muutoksen Mestarit julkaistiin sieltä ja edistimme sielläkin ollessa jatkuvasti tulevan syksyn isoa seminaaria. Kerron videolla tarkemmin koko unelmasta ja sen toteutumisesta. 

Ilkka Koppelomäki-Living a dream

Moni saattaa miettiä taloudellisesti, että parin kuukauden viettäminen toisella puolella maapalloa tulee kalliiksi. Me itseasiassa laskimme, että säästimme, kun lensimme Aasiaan ja olimme siellä kaksi kuukautta. Se olisi tullut maksamaan meille enemmän, jos olisimme olleet vain kuukauden. Tämä perustuu siihen, että vuokrasimme asuntomme Suomesta reissun ajaksi ja elimme todella pienellä budjetilla edullisessa maassa. Asumiskuluissa säästimme yhteensä kahden lentolipun verran ja muuten eläminen oli halvempaa siellä, missä olimme. Toki tämä perustuu myös siihen, että pystyimme tekemään töitä joka päivä ja monikaan ei edes huomannut , että emme olleet paikalla. Toteutimme talven etätyön myös seuraavana talvena ja tulemme toteuttamaan sen myös jatkossa, vaikka viime talven vietimmekin Suomessa.


SYKSY 2012 - JOSEPH MCCLENDON III - 3 PÄIVÄÄ SUOMESSA

Edellisen vuoden seminaari aiheutti niin paljon kysyntää, että halusimme heti lähteä suunnittelemaan seuraavaa seminaaria. Joseph halusi tarjota Next Stepistä pidemmän version, joka sai nimekseen A-Factor, jossa A tuli sanasta attraction eli vetovoima. A-Factor oli ensimmäistä kertaa maailmassa Suomessa. 

Seminaari järjestettiin Vantaan Energia Areenalla reilun 600 ihmisen kanssa. Osallistujia oli Suomen lisäksi ainakin neljästä eri maasta.

Joseph juuri tullut lavalle Vantaan Energia Areenalla syksyllä 2012. 

Joseph juuri tullut lavalle Vantaan Energia Areenalla syksyllä 2012. 


Meillä on ollut aina pieni ydintiimi, joka on hoitanut suurimman osan järjestelyistä siihen asti kunnes itse seminaari tapahtuu, jolloin mukaan astuu useampia palkattuja ihmisiä, vapaaehtoistiimimme, teknikot ja mahdolliset tulkkaajat. 

Tätä seminaaria järjestimme yhteistyössä englantilaisten kanssa ja lisäksi markinnointiyhteistyökumppanin kanssa. Lopulta jäimme kuitenkin melko yksin järjestelyiden kanssa, kun Englannin kumppanimme ei pystynytkään toteuttamaan lupaamaansa markkinointia ja markkinointikumppanimme kohtasi taloudellisen seinän ja se vedettiin konkurssiin. 

Kesällä apuumme tuli Réa Maxwell, joka on siitä asti ollut ydin tiimissämme tai taustalla mukana. Réa oli tekemässä merkittävää työtä seminaarin tiedottamisessa.


2012 Suomen kiertue ja laajentuminen kaupunkeihin

Kun olin talvella Thaimaassa, niin teimme yleensä viikot töitä ja viikonloppuisin kävimme tutustumassa ympäristöön. Yksi lempijutuista oli käydä trekkailemassa eri vesiputouksilla. Yhdellä putouksella olin hieman varomaton ja kaaduin päälleni: Täydestä pystyasennosta pää suoraan kallioon. 

Lopulta vahinkoa ei ilmeisesti tullut, tai sellaista ei ainakaan ilmennyt ja selvisin säikähdyksellä. Tilanteen jälkeen aloin kuitenkin miettimään, että mitä jos jotain olisikin käynyt: Kuka jatkaisi sitten esimerkiksi Uskalla Innostua -tiimin toimintaa. Vuosien aikana olen ollut alusta asti pääroolissa ja se näin olleen aiheuttaisi ongelmia, jos en enää olisi mukana. Reissun aikana päätin löytää tiimin, joka voisi viedä työtämme eteenpäin eri kaupungeissa. Vielä Thaimaassa ollessa tein haastattelut ja lopulta tiimimme sai edustajat Hämeenlinnaan, Turkuun, Tampereelle, Lahteen, Kajaaniin ja Joensuuhun. Järjestimme 2012-2013 tilaisuuksia yhdessä paikallisten edustajien kanssa kaikissa näissä kaupungeissa. Vuonna 2014 olemme pitäneet taukoa ja kehitämme toimintaa hiljaisuudessa unohtamatta sitä, että haluamme netin lisäsi olla myös fyysisesti lähempänä eri kaupungeissa ympäri Suomen.


2013 - UUSIA SEMINAAREJA JA MATKOJA

Menneistä oppineena päätimme, että nyt järjestämme vähemmän seminaareja, vaikka saimmekin jatkuvasti entistä enemmän tarjouksia.

Tänä vuonna saimme kunnian järjestää Josephin onnellisuus seminaarin, H(Happines)-Factorin ensimmäistä kertaa maailmassa. Seminaari oli Hilton Kalastajatorpassa ja paikalla oli reilu 300 osallistujaa reilun puolen päivän seminaarissa.

Meiltä kysytään usein, milloin Joseph voisi tulla seuraavan kerran Suomeen. Ilmoitamme siitä kyllä!

Joseph McClendon III avaamassa H-Factor -seminaaria Hilton Kalastajatorpalla Helsingissä keväällä 2013.

Joseph McClendon III avaamassa H-Factor -seminaaria Hilton Kalastajatorpalla Helsingissä keväällä 2013.

Joseph McClendon III arvostaa järjestäjiään ja osallistujia. 

Joseph McClendon III arvostaa järjestäjiään ja osallistujia. 


Keväällä veimme myös toistaiseksi suurimman ryhmämme Unleash the Power Within -seminaariin Lontooseen.

Vuotta aikaisemmin olimme olleet Elevate 2012 -seminaarissa Oslossa. Seminaari näytti hyvältä ja yhteistyömme Elevate-yrityksen kanssa oli kasvamassa. Elevate on Norjassa vastaava yritys kuin Uskalla Innostua Suomessa. Elevaten kautta olimme saaneet Suomeen käymään mm. Pa Joofin edellisenä vuonna ja myöhemmin 2013 syksyllä Brian Maynen. 

Elevaten Petter-Erik Nyvoll tutustutti meidät myös Eric Edmeadesiin. Eric on itse rakentanut monia yrityksiä, mutta ei ole myynyt niitä kaikkia, vaan opetellut, että miten voi omistaa yrityksen ilman, että hänen tarvitsee olla siellä töissä. Tony Robbins hyödyntää Ericin osaamista Business Mastery -seminaarissa ja siihen liittyen Eric vieraili ensimmäisen kerran Suomessa upean vaimonsa kanssa elokuussa.  Maailmalla on paljon puhujia ja niistä on todella vaikeata valita oikeita. Eric Edmeadesin Suomeen tuominen oli kuitenkin aivan huippu juttu. 

Oikealla vieressäni Petter-Erik Nyvoll Elevatesta ja keskellä legendaarinen herra T.Harv Eker. Kuva Oslossa pidetystä ensimmäisestä Elevate -seminaarista.

Oikealla vieressäni Petter-Erik Nyvoll Elevatesta ja keskellä legendaarinen herra T.Harv Eker. Kuva Oslossa pidetystä ensimmäisestä Elevate -seminaarista.


Nyt Eric on ollut jo toistamiseen Suomessa ja olemme päässeet toimimaan hänen kanssaan enemmän. Olemme saaneet kokea hänen seminaareissan, että hän osaa tuoda merkittävästi kokemuksensa esiin ja hän myös itse toimii, niin kuin opettaa muille. 

Brian Mayne Goal Mapping Practitioner Helsinki Finland

Toinen Elevaten kautta merkittävä yhteys on ollut valmentaja Brian Mayne. Brianin tavoitteena on kouluttaa hänen kehittämänsä Goal Mapping menetelmä tavoitteiden ja elämän toteuttamiseen seitsemälle miljoonalle ihmiselle. Näin Brianin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Silloin ihmettelin sitä, miten iso yleisö suorastaan rakastui häneen. Brian puhuu aidosti isolla sydämellä ja ihmiset myös kokevat sen. Myös Brianin kanssa olemme sopineet pidemmästä yhteistyöstä ja tulet näkemään hänet Suomessa varmasti vielä monia kertoja.

Vuosi 2013 piti sisällään myös matkan Elevate 2013 -seminaariin Kööpenhaminaan. Nyt mukanamme oli jälleen pieni testiryhmä, joka tykkäsi seminaarista. Osa sanoi, että se oli parempi kuin Robbinsin UPW. Elevatesta on kasvamassa mielenkiintoinen seminaari, jota järjestämme yhdessä norjalaisten ja tanskalaisten kanssa. Se on tehty pohjoismaalaisten kesken pohjoismaalaisille.

Vuosi 2014 ja tulevaisuus

Nyt kun jo 2014 on menossa, ja toimintaamme on takana jo seitsemän vuotta, niin tiedämme tarkemmin, mitä teemme ja mitä emme - missä olemme mukana ja missä emme. Meille on rakentunut huikea verkosto ihmisiä ympärille ja merkittävät yhteistyökumppanit sekä seminaarien järjestämiseen että puhujiin. Uudistimme nyt kokonaan myös ilmeemme, mistä saamme kiittää graafinen suunnittelija Shani Armonia logon ja muun graafisen ilmeen osalta, ja samalla olemme kehittäneet ja kehitämme paljon palveluitamme eteenpäin.

Shani Armonin suunnitelema logo.

Shani Armonin suunnitelema logo.

Toimintamme jakautui tänä vuonna useampaan eri osaa, niin että voimme palvella paremmin eri asioista kiinnostuneita ihmisiä ja tahoja. 

Toteutimme tänä vuonna ensimmäisen oman valmennuskurssin ulkomailla Espanjassa ja lisää on tulossa. Nyt kaikki meidän ja löytämämme upeat ulkomailla olevat valmennusmahdollisuudet löytävät erikseen Valmennusmatkat.fi -sivulta.

Olemme tähän asti palvelleet pääasiassa yksityisiä ihmisiä työssä ja arjessa. Nyt haluamme viedä oppimiamme asioita myös työelämään yritysten kautta. Sitä varten aloitimme yhteistyön myös Himahappiness joogastudion kanssa ja tarjoamme yhdessä valmennuksia ja työkaluja parempaan työelämään.

2015 - Deepak Chopra

Kertomus tulossa...

2016 - Passion for Success + Robert Kiyosaki

Kertomus tulossa...

2017 - Jack Canfield

Kertomus tulossa...

2018 - Virallisesti yhdessä

Kertomus tulossa...

**

Haluamme tarjota entistä enemmän mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen sekä netin välityksellä että tapahtumina. Netissä tulemme lisäämään uusia nettiseminaareja useammin ja työstämme tehokkaita ja mielenkiintoisia nettivideovalmennuksia. 

Vuodet huippu-valmentajien ja -puhujien kanssa on opettanut paljon. Aiomme jatkossakin tuoda Suomeen ulkomaisia valmentajia, mutta aiomme myös entistä paremmin itse tuoda sinulle sen, mitä olemme oppineet kaikilta valmentajilta, kaikista koulutuksista ja myös omista kokemuksistamme.

Jatkossakin lupaan, että suosittelemme sinulle vain jotain sellaista, minkä itse olemme kokeilleet ja todenneet hyväksi.

Tämä tarina voisi kertoa vielä paljon enemmänkin. Nyt se sisältää huikeimmat kohokohdat ja suurimmat haasteet. Uskon, että elämä on matka ja siinä on monia eri vaiheita. Tarinanamme kertoi monista meidän ja minun vaiheista. Haluaisin kuulla sinun tarinasi ja olla mukana sinun elämäsi matkalla. Meillä jokaisella on tarina kerrottavana. Se, mitä sinä omaan tarinaasi toivot, niin muista, että sinä pystyt siihen.

Vuodesta 2007 asti olen käyttänyt tsemppinä tätä lausetta ja sanon sen nyt myös sinulle:

Uskalla innostua ja usko itseesi, niin voit saavuttaa ihan mitä vain!

Kiitos, että olet se kuka olet ja kiitos, että sain jakaa tämän tarinan kanssasi.

 

Ilkka Koppelomäki, Uskalla innostua -tiimin perustaja ja päävalmentaja