Itsetuntemuksen voima parisuhteessa

Parisuhde on kahden yksilön välinen suhde, joka luo tiiviin ja intiimin yhteistyökuvion, jossa liikutaan erittäin herkällä tunnetaajuudella. Rakastumisvaiheessa uskotaan rakkauden kestävän ikuisesti ja siirtävän esteet onnen tieltä. Jokainen tämän vaiheen kokenut tietää, miten huumaava tunne rakastuminen on, mutta varmasti myös moni on kokenut rakastumisen jälkeen tulevan arjen, jossa huuman tunne haihtuu.

Seuraa vaihe, jolloin oma mielemme alkaa syöttää meille tietoa, miten puolustautua, suojautua ja asettua vastakkain kumppanimme kanssa. Omat ajatukset hakevat eroavaisuuksia ja kiinnittävät huomiota ristiriitaisiin piirteisiin. Vain siksi, että voisimme vapautua niistä. Suhteessa alkaa kasvun kausi, kun havahtuu omasta huumastaan ja näkeekin toisen ihmisen erillisenä itsestään.

Mitä tietoisempi olet omista ajatuksistasi, uskomuksistasi ja mitä selkeämmin tiedät mitä haluat, tämä vaihe on paljon miedompi ja olet valpas huomioimaan mitä tapahtuu.


Suhteen alun ei tarvitse olla hullua tunnemylläkkää

Suhde voi alkaa myös rauhallisesti, ilman huuman tunnetta. Se voi alkaa selkeästä tunteesta, että tämän ihmisen kanssa tahdon olla. Suhteen alun ei tarvitse olla hullua tunnemylläkkää, vaan se voi olla myös tietoista tasapainon hakemista, kuka itse on ja mikä on oma, sekä toisen paikka omassa elämässä. Valinnasta olla yhdessä. Se voi tuntua oudolta, jopa vähän tylsältä ilman valtavaa tunnepiikkiä.

Elän itse tällä hetkellä tällaisen alun saaneessa suhteessa, ja olen saanut kokemuksen omassa elämässäni, miten feminiininen ja maskuliininen energia toimii tasapainossa, kun sen antaa tapahtua. Se on vaatinut tarkkaa itseni kuuntelua, koska järkeni on kehottanut menneisyyden vuoksi toimimaan täysin eri tavoin, kuin mitä intuitioni on johdattanut. Ja intuition ääni on kyllä ollut aina oikeassa.

Sinkkuna tämä voi tuntua hassulta, että miksi varautua tai miettiä etukäteen jotain, mitä ei usko omalle kohdalleen tapahtuvaksi. Miksi varautua pahimpaan, koska toinen tuntuu niin täydelliseltä. Niin minäkin olen joskus ajatellut. Kasvun kaudesta selviää parhaiten itsetuntemuksen ja tietoisuuden avulla, jolloin rakkaus syvenee ja löytää uuden yhteydentason.

Itsetuntemus ei ole hyödyllistä vain parisuhteessa, vaan kattaa jokaisen elämäsi alueen. Itsetuntemus ei rajaa jotain aluetta elämästä pois, vaan liittyy itseesi ja siten koko elämääsi.

Ihmissuhteissa itsetuntemuksen hyöty on mittaamaton, ainoa mitattava arvo on oma sisäinen tunteesi ja ympärilläsi olevat ihmiset.

Mitä voimakkaammin tunnistat myös sisäisen viisauden äänen, se palkitsee sinut aina suuremmalla vapauden tunteella.


Mitä hyötyä näistä asioista on, jos olet jo parisuhteessa?

Voit ajatella, että kun on jo matkaa taivaltanut yhdessä, niin kaikki konstit on jo käytetty. Suhde etenee omalla painollaan ja toista ei voi muuttaa. Toista ei voi muuttaa, mutta itseään voi. Tuttu lause?

Elämä on jatkuvaa kehittymistä. Ihmiset, kuin myös ihmissuhteet kasvavat ja kehittyvät.

Kehittämässäni Oikea Parisuhde- valmennuksessa käyn läpi uuden näkökulman parisuhteeseen, joka johdattaa sinut arvokkaaseen tiedostamiseen, minkä avulla luovut huomiostasi puolisosi korjaamiseen, tarpeesta hänen muuttumiseen ja miten alat luomaan suhdetta, jollaisen itse haluat. Kykenet keskittymään helpommin omaan kasvuusi ja omaan hyvinvointiisi. Valmennuksen aikana saat unelmoida ja antaa itsellesi luvan kulkea juuri sellaista elämää kohden, millaista haluat.


Olet sitten sinkku tai suhteessa, aina on kyse siitä, millaisen suhteen haluat luoda. Millaisiin asioihin ja millaista huomiota niihin kiinnität, voimistuu elämässäsi.

Parisuhde antaa nopean palautteen, millaista huomiota ja luomisvoimaa siihen suuntaat.

Ihmissuhteet ovat sisäisen maailmasi peilikuva, sallithan itsellesi vain kaikkein parasta.


Ilmoittaudu mukaan Oikea Parisuhde -verkkovalmennukseen!

saat kaupan päälle 20.9. järjestettävän Passion Test Online -workshopin!

Löydä uusi tai nosta nykyinen parisuhteesi uudelle tasolle. Valmennus on suunnattu naisille, jotka tahtovat elää Oikeassa parisuhteessa Oikean miehen kanssa.

OIKEA PARISUHDE -valmennus avaa sinulle täysin uudenlaisen näkökulman olemassa olevaan tai uuteen parisuhteeseesi!

Kun haaveilemme uudesta suhteesta tai ajattelemme jo olemassa olevaa suhdettamme, keskitymme helposti siihen millaisen kumppanin haluamme emmekä siihen millaisen suhteen haluamme ja sovimmeko itse haluamaamme suhteeseen.

BONUS (Arvo 67€)!

OIKEA PARISUHDE-valmennuksen bonus: Passion Test Workshop -online 20.9.2018 klo 18-21

Valmennuksen kesto on 3 viikkoa ja koostuu kolmesta eri osiosta.

Oikea Parisuhde -valmennuksen tekijä on Sonja Kaunismäki, Oikea Nainen -valmentaja, Itsetuntemus- ja ihmissuhdevalmentaja, Passion Test -facilitaattori


Nähdään Oikea Parisuhde -verkkovalmennuksessa!


Innostavin terveisin,

Sonja Kaunismäki

Oikea Parisuhde -konseptin kehittäjä

Miten saavuttaa haluamansa tavoite?

Mitä "Saa mitä haluat" tarkoittaa?

Minulle Saa mitä haluat on jokaisen mahdollisuus toteuttaa omannäköistä elämää ja tehdä elämässään haluamiaan asioita riippumatta siitä, tuntuvatko ne nyt mahdollisilta. Se on vastuunottamista omasta elämästäsi. Sen ytimessä on ihmisenä kasvaminen ja elämästä nauttiminen jo ennen kuin mikään muuttuu.

Haluan jakaa sinulle kappaleen Saa mitä haluat -kirjani kolmannesta osasta, joka auttaa sinua valmentamaan itseäsi omannäköisen elämän toteuttamiseen.

Tämä kappale avaa lyhyesti yhden osan siitä, miksi et ole saanut elämässäsi tähän mennessä vielä jotain haluamaasi tai miksi et ole vielä saavuttanut haluamaasi tavoitetilaa.

Saavutat tavoitteesi sitten kun olet sen mittainen

Uskon vahvasti siihen, että saavutat tavoitteesi sitten, kun olet tavoitteesi mittainen tai sen arvoinen. Pääset tavoitteeseesi silloin, kun olet valmis siihen.

Kirjan alussa totesin, että olet sitä, mitä olet harjoitellut olemaan ja että ympäristösi on vaikuttanut, ja vaikuttaa jatkuvasti, siihen millainen olet. Kun alat tänään harjoitella olemaan toisenlainen, voit myös tehdä asioita, jotka eivät olleet sinulle ennen mahdollisia. Jos vaihdat ympäristöäsi tai saat elämääsi yhdenkin uuden ihmisen, sillä on vaikutusta elämääsi. Nämä myös mahdollistavat asioita, jotka eivät olleet aiemmin mahdollisia.

Kun fitness-urheilija Eveliina Tistelgren oli valmennuksessani, hän kertoi tavoitteekseen olla maailmanmestari. Kysyin silloin häneltä, onko hän jo maailmanmestari. Kysymykseni tarkoitti sitä, että, onko hän jo henkisesti ja fyysisesti maailmanmestari. Autoin häntä ymmärtämään, että hänen tulee kasvaa ensin maailmanmestariksi, jotta hän voi olla maailmanmestari. Eveliina ei ole vielä tämän kirjan kirjoittamishetkellä maailmanmestari, mutta hän on matkalla sinne. Eveliina kertoi, että tämän ymmärtäminen on myös tehnyt matkasta helpomman, koska hän ymmärtää paremmin, mitä hänen tulee tehdä ollakseen mestari.

Matka huipulle, missä tahansa asiassa, on täynnä haasteita ja ratkottavia ongelmia. Jos koet, että ne ovat osa kasvua siksi ihmiseksi, jolle kaikki on mahdollista, pystyt suhtautumaan haasteisiin eri tavalla.

Minä päätin kirjoittaa kirjan jo vuosia sitten. Kuitenkin nyt on se hetki, kun olen valmis astumaan kirjan kirjoittajaksi ja julkaisemaan kirjan. Sama ajatus pätee kaikkeen muuhunkin.

Haluatpa olla unelmapuoliso, huippuisä tai -äiti, saada ylennyksen, ansaita satatuhatta tai miljoona euroa, tehdä täyden matkan triathlonin, parantua sairaudesta tai laihtua ja päästä unelmamittoihin pääset haluamaasi tilanteeseen helpommin, kun ymmärrät, kuka sinun tarvitsee olla, jotta se on sinulle mahdollista.

Sinä et ole vielä se ihminen, jolle haluamasi asiat ovat mahdollisia (olettaen, että sinulla on jotain, mitä toivot elämääsi tai minkä toivot muuttuvan). Mistä tiedän sen? Siitä, että et ole vielä haluamassasi tilanteessa. Pääset haluamaasi tilanteeseen, sitten kun olet siihen valmis.

Kirjassa kerron tarkemmin oman versioni siitä, mitä voi tehdä, jotta voit kasvaa haluamaasi tilanteeseen.

Minulle tämä on ollut yksi merkittävimmistä opeista, koska se on auttanut ymmärtämään nykyhetken tilannetta ja suuntaamaan helpommin elämässäni eteenpäin. Olen iloinen, että saan jakaa sen nyt kirjani välityksellä myös sinulle.

Kun ostat kirjani nyt ennakkoon, saat bonuksena Saa mitä haluat -videokurssin (arvo 198€)

Kyseessä on oikea viiden viikon videoverkkokurssi, jonka teen heti kun saan kirjan käteeni. Videokurssi auttaa toteuttamaan kirjan asioita vieläkin paremmin.

Saat tämän bonuksen, kun tilaat kirjan nyt ennakkoon Uskalla Innostua -verkkokaupasta. Toimitan kirjan sinulle lokakuun loppuun mennessä. 

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

 

 


Olenko luovuttaja, jos vaihdan mieltäni kesken matkan?

Haluan jutella kanssasi mielipiteen tai suunnan vaihtamisesta ja luovuttamisesta. Erityisesti haluan muistuttaa sinua siitä, että sinulla on lupa muuttaa mielipidettäsi jonkin asian suhteen.

Olet saattanut päättää toteuttaa ison unelman, mutta myöhemmin huomaatkin, että se ei ole sinun juttusi.

Olet saattanut päättää haluta yrittäjäksi ja yksi päivä et enää haluakaan sitä.

Olet saattanut päättää alkaa harjoitella maratonia varten, mutta sinulle ensi innon jälkeen riittääkin pelkkä lenkkeily.

Olet saattanut päättää matkustaa ympäri maailman, mutta haluatkin palata Tukholmasta takaisin.

Yksi suurimmista syistä, miksi ihmiset eivät uskalla lopettaa jotain, minkä ovat halunneet aloittaa, on se, että he pelkäävät, että muut näkevät heidät luovuttajana.

 

Mikä sitten on luovuttamista ja mikä vain mielipiteen vaihtumista?

Ensinnäkin sillä ei ole väliä, mitä joku muu on mieltä siitä, että vaihdatko mielipidettäsi vai luovutatko.

 

Mitä luovuttaminen on?

Luovuttaminen on mielestäni sitä, kun lopetat jostain syystä, vaikka oikeasti haluaisit toteuttaa suunnitelmasi, onpa sitten kyseessä yrittäjyys, maratoni tai maailman ympärysmatka.

Luovuttamista ei ole se, jos päätät laittaa jonkin asian tauolle ja palata siihen myöhemmin. Se ei kuitenkaan ole luovuttamista, jos myöhemmin päätätkin, että et halua palata enää saman asian pariin.

Luovuttamista ei pidä sekoittaa keskeyttämiseen: Siihen, että joudut lopettamaan esimerkiksi yllättävän ja ylitsepääsemättömän esteen takia. Keskeyttäminen ja lopettaminen ei tarkoita, ettetkö voisi palata saman asian pariin myöhemmin. Et kuitenkaan ole luovuttaja, vaikka unohtaisitkin keskeyttämäsi tai lopettamasi asian, mikäli se ei enää kiinnosta sinua.

 

Mielipiteen vaihtuminen

Mielipiteen vaihtuminen on sitä, kun et enää ole kiinnostunut kyseistä asiasta ja haluat mieluummin tehdä jotain muuta.

Yhteenvetona luovuttaminen tapahtuu vain silloin, kun päätät jättää leikin kesken, vaikka haluaisitkin jatkaa ja päästä perille asti.

Haluan rohkaista sinua toteuttamaan isoja ja mahdottomiakin unelmia omassa elämässäsi. Älä pelkää sitä, jos haluatkin matkan varrella päättää haluavasi tehdä jotain muuta. Se ei ole luovuttamista, vaan sitä, että kuuntelet itseäsi ja päätät tehdä jotain muuta. Sinulla on lupa siihen ja se on täysin ok!

Jos kaipaat vahvistusta sille, mitä haluat elämässäsi, minulla on sinulle ilouutisia!

Olen kuvannut täysin maksuttoman Saa Mitä Haluat -minivideokurssin, joka auttaa sinua hahmottamaan mitä oikeasti haluat elämässäsi saavuttaa. Lataa minivideokurssi maksutta täältä ››

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

Etkö tiedä mitä oikeasti haluat?

Julkaisen syyskuussa Saa mitä haluat -kirjan. Teen kirjan tueksi minivideokurssin, jonka voit tilata nyt ennakkoon täysin veloituksetta!

Minivideokurssin aikana käyn askel kerrallaan läpi mitä "Saa mitä haluat" -termi tarkoittaa ja miten sinä voit löytää sen mitä haluat.

 

 


Aloita päiväsi näin ja huomaa ero!

Yksi konkreettinen juttu, millä oman elämän saa tuntumaan paremmalta ja millä sinusta riittää paremmin koko päivän energiaa muille, on tämä:

Varmista, että aamulla ensimmäisenä teet jotain, mikä on sinulle tärkeää tai mitä todella tykkäät tehdä. Jotain sellaista, mikä on täysin sinun omaa aikaa.

Olen huomannut tämän todella tärkeäksi perhe arjessamme. Muutin jopa päivärytmini yökukkujasta aamuvirkuksi tämän takia (jotkut sanovat, että tuo on mahdotonta, mutta jos minä onnistun siinä, tiedän, että se on kaikille mahdollista. Nyt saatan herätä samaan aikaan kuin ennen menin nukkumaan).

 

Enemmän energiaa päivään

Haluan siis herätä reilusti ennen kuin muu perhe herää, jotta saan aamulla rauhassa tehdä itselle tärkeitä juttuja. Siinä vaiheessa, kun perhe herää, päiväni on jo todella hyvässä vauhdissa.

Puolisolleni on todella tärkeää saada nukkua riittävästi. Pojalleni on tärkeää saada heti ensimmäisenä aloittaa jokin leikki aamulla, kuten majan rakentaminen.

Jos jokin aamu herään perheen kanssa yhdessä, haluan silti toteuttaa omat aamurutiinini. Samalla tunnen kuinka minun pitäisi olla leikkimässä tai auttamassa jo aamupalan kanssa. Tämä ei ole paras yhtälö.

Kun herään tarpeeksi aikaisin, olen ehtinyt tehdä jo kaikki omat juttuni, ennen kuin perhe herää. Silloin voin antaa puolisolleni ja pojalleni heti aamulla sen, mitä he tarvitsevat. Meillä se toimii niin, että annan puolisoni nukkua pidempään (hän saa sen, mitä hän haluaa) ja samalla rakennan majaa poikani kanssa (jolloin hänkin saa mitä haluaa).

Tässä on huikea ero siihen, jos koko perhe heräisi yhtä aikaa ja joutuisimme kiireessä yrittää huomioida toisiamme. Meillä jokaisella riittää myös paljon paremmin energiaa päivään, kun jokainen on saanut hyvän mieleisensä päivän aloituksen.

 

Kokeile ja huomaa ero!

Haastan myös sinut varmistamaan, että joka aamu aloitat päiväsi sillä, että teet jotain mitä sinä haluat tai tykkäät tehdä.

Se voi kuulostaa itsekkäältä, mutta se on kaikkea muuta. Kun huolehdit ensiksi itsestäsi, sinusta riittää paljon enemmän ympärillä oleville.

Mitä se on sinun kohdallasi? Mitä sinun tulisi tehdä aamulla ensimmäisenä? Se ei tarvitse olla paljon, vähänkin riittää! Esimerkiksi se, että saa käydä 5 minuuttia hengittelemässä happea, jos se on sinun juttu. 

Minun aamujuttuihini kuuluu tarkastella tavoitteitani, käydä kylmässä suihkussa, pestä hampaat, pieni treeni, pomppinen ja meditaatio. Kaikkina aamuina en tee noita kaikkia, vaan vain osan. Yksikin noista riittää avaaman päiväni ihan erilaisella energialla. Erityisesti kun saan tehdä sen kaikessa rauhassa.

 

Kokeile sinäkin ja huomaa ero!

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #469 -

 

Haluatko lisää vinkkejä itsesi kehittämiseen ja inspiraatiota arkeen?

Tilaa maksuton viikkokirjeemme tästä: 

Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

 • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
 • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
 • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
 • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla

Helpoin ja paras tapa saada hyviä muutoksia aikaan!

Tiedätkö, mikä on ehdottomasti helpoin ja paras tapa saada hyviä muutoksia aikaan omassa elämässäsi, millä tahansa elämän osa-alueella?

Se, että etsit elämääsi hyvän esimerkin jokaiselta elämän osa-alueelta ja vietät säännöllisesti hänen kanssaan aikaa.

Se on myös tämän viikon pieni positiivinen haasteemme: Haastan sinut etsimään tämän viikon aikana (tai vähintään päättää etsiä) yksi ihminen elämääsi vähintään yhdeltä tai useammalta näistä elämän osa-alueista:

 • henkinen hyvinvointi
 • fyysinen hyvinvointi,
 • raha ja työ
 • ihmissuhteet

Valitse ihminen, joka on sinun mielestä tosi hyvä valitsemallasi elämän osa-alueella.

 

Muista katsoa lähelle

Sinun ei ehkä tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan, eli tuo ihminen saattaa jo olla lähelläsi. Sinun tarvitsee vain alkaa joko viettämään hänen kanssaan aikaa (=järjestää yhteistä aikaa) TAI alkaa seuraamaan, miten hän toimii eri tilanteissa.

Joissakin asioissa oma puoliso on todella hyvä esimerkki ja apu. Jos olet kuin minä, olet saattanut vastustaa häneltä opin ottamisen. Itse huomaan puolisoni olevan tosi hyvä monissa asioissa. Hän antaa minulle hyviä vinkkejä, mutta en välttämättä tee niillä mitään.

Monet puolisonikin vinkit ja mallit ovat päätyneet osaksi elämääni pientä kiertotietä. Aluksi kun kuuntelen häntä, vastustan häntä vähintäänkin mielessäni ja sen jälkeen annan asian ”levätä” mielessäni päivän tai pari. Sen jälkeen olen kypsä tutustumaan asiaan enemmän ja kyselemään häneltä siitä lisää.

 

Tutustu rohkeasti uusiin ihmisiin

Joissakin tapauksissa sinun tulee etsiä ihminen, ketä et vielä tunne. Tärkeintä on hyväksyä se, että et välttämättä löydä oikeaa henkilöä saman tien. Vaikka se tuntuisi aluksi mahdottomaltakin, se ei tarkoita sitä, etteikö sellainen löytyisi hyvinkin lyhyessä ajassa.

Seurassa tärkeää on sen vaikutus. Vaikutamme toisiimme jatkuvasti, halusimmepa tai emme. Siksi moni muutos tapahtuu ”helposti”, kun omaksuu tapoja toiselta ihmiseltä.

Jos asut jossain pienemmällä paikkakunnalla, jossa ei ole paljon ihmisiä, voit silti olla helposti muiden ihmisten vaikutuksessa, kun aloitat etsimään sopivaa inspiroivaa ihmistä oman muutoksesi avuksi jostain sosiaalisesta mediasta. Muista, että aina on mahdollisuuksia!

 

Mieti siis millä elämän osa-alueella haluat muutosta ja aloita viettämään aikaa sellaisen ihmisen seurassa, jolla kyseinen alue on hyvällä mallilla.

Olen varma, että tulet huomaamaan positiivisia vaikutuksia omassa elämässäsi!

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

Etkö tiedä mihin elämäsi osa-alueeseen haluat muutosta?

Kenties tärkein asia muutoksen saamiseksi elämässään on päättää mihin asiaan haluaa muutosta. Jos tiedät, että haluat muutosta, mutta et ole varma vielä mihin, tästä saattaa olla sinulle hyötyä:

Julkaisen syyskuussa Saa mitä haluat -kirjan. Teen kirjan tueksi minivideokurssin, jonka voit tilata nyt ennakkoon täysin veloituksetta!

Minivideokurssin aikana käyn askel kerrallaan läpi mitä "Saa mitä haluat" -termi tarkoittaa ja miten sinä voit löytää sen mitä haluat.

 

 


Tunneyhteys - mitä se on ja miten kokea sitä suhteessa?

Kun tapasit nykyisen puolisosi tai ystäväsi, tunsitte voimakasta yhteyttä toisiinne. Tai vähintään toinen tunsi niin voimakasta yhteyden halua, että olette päätyneet olemaan yhdessä. Oletan, että jossakin vaiheessa kumpikin on tuntenut syvää yhteyttä toiseen. 

Teoriana tunneyhteys on nimensä mukaisesti sitä, että on samassa tunteessa toisen kanssa. Se luo turvallisuuden tunnetta ja hyvää oloa. Nämä ovat yleensä myös suhteen tärkeimpiä tunteita ja niitä ilman suhteessa oleminen voi olla raskasta.

 

Tunneyhteys on nimensä mukaisesti sitä, että on samassa tunteessa toisen kanssa.

 

Miltä tunneyhteys tuntuu?

Kun suhteenne voi hyvin, välillänne on yhteys. Koet, että ihan niin kuin toinen lukisi ajatuksiasi tai osaa toimia juuri haluamallasi tavalla. Kun yhteys on, toisen toiveiden ja halujen toteuttaminen tuntuu helpolta ja vaivattomalta. Kun yhteyttä ei ole, tuntuu, että kaikki tökkii.

Suhteessa ollessa on tärkeää rakkaus, yhdessä tekeminen ja oleminen ja hyvä fiilis. Yleensä, jos näitä on, niin on myös yhteys. Jos yhteys katoaa syystä tai toisesta, saattaa tuntua, että ei ole rakkautta, yhdessä tekeminen on hankalaa tai on vaikea keksiä yhteistä tekemistä ja kummallakin on huono fiilis.

Joskus on niin, että yhteyden tunne on kadonnut vain toiselta. Toisella taas menee hyvin ja näyttää, että hänellä ei ole mitään hätää. Hän ei välttämättä edes ymmärrä, mikä on ongelma, koska hänellä on kaikki hyvin.

Yhteys tuntuu eri ihmisillä eri tavalla. Myös yhteyden muodostumiseen eri ihmisillä on erilaisia sääntöjä ja kriteerejä. Tunneyhteydessä onkin tärkeää ymmärtää toisen erilaisuus. Vaikka olisitte kuinka tuntuneet alussa samanlaisilta, niin yleensä ennen pitkää suhteessa huomataan se, että mehän olemme ihan erilaisia. Tuskin maailmassa on kahta täysin samanlaista ihmistä. Voi olla kaksi samantapaista, mutta tuskin täysin samanlaista. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee tavalla tai toisella hyväksyä se, että toinen on erilainen.

Yhteys tuntuu eri ihmisillä eri tavalla.
Tunneyhteydessä onkin tärkeää ymmärtää toisen erilaisuus.

 

Pitkän parisuhteen salaisuus?

Kun olen haastatellut ja seurannut ihmisiä, jotka ovat olleet pitkään yhdessä, olen huomannut, ettei heidän suhteessaan ole mitään suuria salaisuuksia tai ihmeellisiä asioita. Heille on yhteistä yksi asia: He viettävät paljon aikaa yhdessä ja tekevät asioita yhdessä. Ihmiset, jotka viettävät aikaa yhdessä tuntevat helpommin yhteyden, kuin ihmiset, jotka eivät vietä.

Ihmiset, jotka viettävät aikaa yhdessä tuntevat helpommin yhteyden, kuin ihmiset, jotka eivät vietä.

 

Kyse on siis halustasi olla yhdessä ja löytää yhteys toiseen. Kun sinulla on tuo aito halu löytää yhteys ja ymmärtää toista ja kasvaa ja kehittyä hänen kanssaan, niin klassisesti sanottuna vain taivas on rajana. Ihan oikeasti, silloin suhteellanne on ihan millaiset tahansa mahdollisuudet. Riippumatta siitä, missä tilanteessa olette nyt. Kaikki riippuu, niin kuin tähänkin asti, teistä kummastakin.

Et voi vaatia toista sitoutumaan suhteeseenne. Halu lähtee itsestä. Voit vain huolehtia omasta sitoutumisestasi ja tahdosta olla juuri tämän ihmisen kanssa. Vastuu on kummallakin ja kuten ehkä arvaatkin, niin yhteys ei muodostu ainakaan syyttämällä toista ihmistä. Anna itsellesi mahdollisuus kokea yhteys kumppaniisi ja anna hänelle mahdollisuus kokea yhteys sinuun.

 

 

Miten löytää kadonnut yhteys suhteessa?

Yhteys syntyy harjoittelamalla, se vaatii toistoja, sitoutumista ja aitoa halua. Näiden harjoitusten avulla voitte löytää yhteyden uudelleen välillenne! Voitte ottaa aikaa ja tehdä harjoitukset erikseen, tai voitte kokeilla näiden tehokkuutta arjen keskellä. Muista, että eri ihmisille eri tavat toimivat eri tavalla. Oman kokemukseni mukaan saat yhteyden jokaiseen ihmiseen jollakin näistä kolmesta tavasta.

 

3 tapaa luoda yhteys

 

1. Kuuntelemalla

Ihmiset rakastavat kertoa omasta elämästään ja puhua itsestään. Yleensä myös harmittaa, jos kukaan ei kuuntele, koska ihminen saattaa kokea itsensä silloin vähemmän merkitykselliseksi. Jokainen meistä haluaa kokeansa itsensä merkitykselliseksi. Pysähdy kuuntelemaan kumppaniasi. Anna hänen puhua rauhassa. Voit myös katsoa häntä silmiin. Jokainen meistä tarvitsee kuuntelijaa ja en siksi korosta onko tämä tärkeämpää miehelle tai naiselle.

 

2. Koskettamalla

Eri ihmiset haluavat eri määrän kosketusta. Itse tarvitsen kosketusta paljon. Se saattoi jopa aikoinaan vaikuttaa siihen, että minusta tuli hieroja: Halusin olla kosketuksessa. On ihmisiä, jotka eivät voi elää ilman kosketusta. Toisille se ei ole niin tärkeää.

Kosketusta on erilaista: Yleisesti nainen haluaa enemmän kosketusta hellyytenä ja mies enemmän seksuaalisena kosketuksena. Tärkeää on, että otat huomioon sen, miten kumppanisi haluaa, että kosketat häntä. Se on eri aikoina eri tavalla. Ei ole väärin kysyä, että miten toinen haluaa kosketettavan. On myös yhtä oikein näyttää toiselle: Minä haluaisin sinun koskettavan näin. Kosketus ei luo yhteyttä, jos se ei ole haluttua kosketusta. Varmista, että kosketat tavalla, joka koskettaa toista oikealla tavalla, niin luot yhteyden.

 

3. Kysymällä

Kun kysyt toiselta, niin olet kiinnostunut hänestä. Kiinnostus on tapa luoda yhteyttä. Tämä kulkee käsi kädessä myös kohdan 1 kanssa. Joskus voit vain kuunnella ja sinun ei tarvitse kysyä mitään. Et kuitenkaan voi kysyä ja olla kuuntelematta. Tai voit, mutta rikot silloin muodostuneen yhteyden. Kysymyksen kysyminen on aina yhteyden avaus. Jos kysymys oli hyvä, niin yhteys vahvistuu. Jos kysyt lisää, niin vahvistat edelleen yhteyttä. Harjoittele kysymään hyviä ja parempia kysymyksiä puolisoltasi. Kysy asioista, mistä hän tykkää puhua.

 

 

Toivottavasti nämä harjoitukset auttavat muodostamaan ja vahvistamaan yhteyttä välillänne!

 

 

Innostavin terveisin,

ilkka_koppelomaki_nimmari.png
 

 

 

Joni Jaakkola: "Tiedän, just nyt ei vaan pysty!” - Entä jos onkin pakko?

Otetaan ajatusleikki. Sinulle on annettu syntymälahjaksi auto mutta sillä rajoituksella, että sitä ei voi koskaan vaihtaa toiseen. Juuri pakasta vedettynä se kestää aikamoista rallia ja kaltoinkohtelua mutta saavutettuaan noin 28 - 45 vuoden iän, alkaa hiljalleen tapahtua vähemmän toivottavia asioita.

Lähipiirisi ihmetellessä havahdut välillä itsekin tosiasioiden äärelle: ruostetta on syntynyt kulmaan jos toiseen, öljyä pitää lisätä joka aamu, ajovalot eivät toimi ja kojetaulussa palaa neljä erilaista varoitusvaloa. Avaimesta auto ei ole enää toviin käynnistynyt mutta onneksi mäkistartilla pääsee aamulla vauhtiin. Jostain syystä ennen niin vireä auto ei yrityksistä huolimatta kulje kuin 60km/h ja nykiminen yltyy lounastunnin jälkeen niin rajuksi, että auto on lähes käyttökelvoton arjen normaaliin tarpeesiin kuten kaupassakäyntiin ja peräkärryn vetämiseen.

Sinusta huolissaan olevat lähimmäiset tiedustelevat säännöllisin väliajoin varovasti, että “mites tuota, asiahan ei minulle varsinaisesti kuulu mutta ihan ystävänä olen vähän huolissani ja mietinkin, että eikö sun kannattaisi ruveta tekemään jotain?”

Vastaisitko, että “Tiedän, just nyt ei vaan pysty!”

Myöhemmin eräänä päivänä ajellessasi käännyt risteyksestä, ajaudut jyrkkään alamäkeen, jossa vauhti kiihtyy. Varoitusvalot vilkkuvat, runko nitisee liitoksistaan, ajovalot eivät edelleenkään toimi, vasen takapyörä irtoaa akselista hetkellä minä hyvänsä, nopeusmittari näyttää 180 km/h ja edessä siintää tiukka mutka, jonka ulkokaarteessa odottaa tuhti rivi vyötärön paksuisia mäntyjä.

Nyt samat ihmiset huutavat huolestuneena ja hädissään, että “hei valot päälle hyvä ihminen, nyt on ihan oikeasti pakko painaa jarrua tai käy hassusti!”

Vastaisitko edelleen, että “Tiedän, just nyt ei vaan pysty!”

Et tietenkään.

Vastaus olisi päivänselvä STOP! koska jokainen tietää miten mutkassa tulee käymään. Omat ajotaidot, renkaiden pito ja autosi suorituskyky riittävät vain tiettyyn pisteeseen asti. Sen jälkeen siirrytään vasten tahtoa kuskin paikalta katsojaksi ja toivotaan parasta.

 

Pidätkö yhtä hyvää huolta itsestäsi kuin autostasi?

Todellisuudessa harva meistä olisi tuohon syöksykierteeseen ikinä päätynytkään, koska ruosteet ja öljyvuodot olisi paikattu, ajovalot korjattu ja auto viety korjaamolle varoitusvalojen syiden selvittämistä varten hyvissä ajoin. Ne harvat, jotka joutuisivat syöksyyn painaisivat jarrupoljinta kaksin käsi ja jaloin, riippumatta siitä huvittaako, jaksaako tai mitä sarjoja Netflixiin on ilmestynyt.

Nyt on tavallaan vähän hassu tilanne se, että siinä missä näiden vikojen korjaaminen on auton kanssa itsestäänselvyys, se ei kuitenkaan ole sitä meidän oman kehomme ja mielemme kanssa.

Jos autossa jokin osa räjähtää palasiksi laiminlyönnin vuoksi, tilanteesta selviää lyömällä pankkikortin pöytään ja odottamalla huoltamon aulassa pari tuntia. Huonoimmassakin tapauksessa viikon.

Mutta valitettavasti jos samoin käy oman kehon kanssa niin yleensä korjausaika on huomattavasti pidempi, lasku paljon suurempi ja korjaustyönkin joutuu tekemään hiki valuen itse.

En tietenkään ole niin tampio, että väittäisin ihmiskehon kaltaisen psykofyysisen kemikaalilaboratorion olevan yksi yhteen verrattavissa autoon. Eikä ihmiselämän monimuotoisuutta voi suoraan rinnastaa autolla ajamiseen.

Mutta vertauksen pointti on se, että kannustaisin pysähtymään sen tosiasian äärelle, että meille jokaiselle on annettu vain yksi “auto” eli yksi mieli ja yksi keho, joiden kanssa on pakko taivaltaa matkaa, halusimme tai emme.

Kun tämän ymmärtää ja ennen kaikkea sisäistää, tulee helpommin panostettua ainakin sen verran aikaa, vaivaa, kiinnostusta, huomiota ja valuuttaa itsestään huolehtimiseen, että pysyy terveenä. Se olisi minun minimitoiveeni jokaiselle. Terveyden jälkeen kukin voi olla juuri sen verran triathlon-kilpailija tai Crossfit-mestari kun itselle tuntuu hyvältä.

Mutta sellainen perusterveys, jossa mieli on virkeä, keho selviytyy arjen haasteista ja pystyy sykkimään itselle mielekkäiden asioiden parissa päivät pitkät on ehdotukseni alarajasta, jonka alle ei päästettäisi itseä valumaan.

 

Aloita ennen kuin on Aikuisten Oikeasti Pakko

Jossain kohtaa elämää ja mahdollista syöksykierrettä voi tulla vastaan se hetki, että on pakko. Pakkoja voidaan ajatella olevan kolmea laatua: on pakkoPakko ja Aikuisten Oikeasti Pakko.

Miedoin versio eli pakko on se tilanne kun kaikki on vielä hyvin. Fiksu syöminen, säännöllinen treeni ja riittävä palautuminen on mielekästä ja niitä tehdään siksi, että elämä maistuu hyvältä ja tilanteen toivotaan jatkuvan vähintäänkin ennallaan. Silloin oman hyvinvoinnin eteen tehdään asioita päivittäin koska on pakko, sillä ymmärretään, että jos elää aivan kuin pellossa niin alamäki alkaa ja sitä ei suinkaan haluta.

Pakko taas on tilanne, joka ei ole enää erinomainen vaan huonohko ja suunta näyttää olevan syvemmälle kohti pohjaa. Rasvaprosentti on noussut tasolle, jossa sokeriaineenvaihdunta ei enää pelitä aivan normaalisti, polvet, selät tai niska- hartiaseutu oireilevat päivittäin, jaksamista ylläpidetään kahdella pannullisella kahvia päivässä ja arki on yhtä selviytymistaistelua päivästä toiseen. Tässä kohtaa asialle on Pakko tehdä jotain, koska tilanne voi äkkiä kääntyä todella huonoksi ja korjaustyö tulla kalliiksi ja kestää huomattavasti pidempään kuin toivoisit.

Aikuisten Oikeasti Pakko on taas tilanne, josta minulla on vähiten kokemusta. Johtuen lähinnä siitä, että Aikuisten Oikeasti Pakko -tilanteen edessä olevat ihmiset eivät kuulu meidän ruutuumme vaan silloin haetaan vauhtia ja apua akuutteihin ongelmiin terveydenhuollon ammattilaisten piiristä ja lääkärin vastaanotolta. Vasta sitten tullaan meille OptimalPerformanceen pistämään syömisen, liikunnan ja palautumisen perusasioita kuntoon.

Nyt toiveeni olisi, että et päästäisi itseäsi lipsahtamaan Aikuisten Oikeasti Pakko -moodiin. Moni sieltä tullut kertoo jälkikäteen, että olisi pitänyt tehdä jotain silloin kun oli pakko tai Pakko.

Tiedän hyvin omasta kokemuksesta, että työjonon, laskupinon, arjen vastuiden ja pankkitilin saldon ristitulessa suusta pääsee helposti "Tiedän, just nyt ei vaan pysty!" -lause. Mutta valitettavasti joskus on pakko. Ja se on hetki jolloin suosittelen toimimaan ennen kuin tulee Pakko tai Aikuisten Oikeasti Pakko.

Kuten moneen otteeseen olen mainostanut, syömisen, liikkumisen ja palautumisen ei tarvitse olla elämäsi tärkeimmät asiat. Levytanko ja raejuusto tuovat elämään vain tietyn verran sisältöä ja on ihan normaalia, että arvojärjestyksessä on perhe, työura, partioharrastukset kärjessä. Mutta tärkeää olisi ujuttaa hyvinvoinnin perusteet edes viiden tärkeimmän joukkoon.

 

Mitä sitten seuraavaksi? Ehdotukseni.

Jos tilanteesi on akuutin vakava eli lähempänä Aikuisten Oikeasti Pakkoa niin marssi terveydenhuollon ammattilaisten pakeille tarkastamaan missä mennään ja katsotaan sitten lisää.

Jos tilanteesi ei ole akuutin vakava vaan hyvinvointi ja terveys saadaan nousuun omatoimisesti perusasioita viilaamalla, tässä yksi vaihtoehto.

Varmista paikkasi mukaan ensi vuoden kovimpaan seminaariin: Passion for Success 2019. Olen yksi seminaarin puhujista ja tulen antamaan konkreettisia vinkkejä oman hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lue lisää ja varmista paikkasi Early Bird -hintaan täältä ››

 

Semmoista tähän väliin. Toivottavasti teksti herätteli ainakin ajattelemaan ja sitä myöten käynnistää jotain, joka saa sinut pitämään itsesi terveenä, hyvinvoivana ja miksipä ei myös erinomaisessa kunnossa.

 

 

Tsemppiä arkeesi!

Valmennusterveisin,

joni_jaakkola_netti.png

Joni Jaakkola
Optimal Performance

Passion for Success 2019 -puhuja!

 

Joni Jaakkola nähdään ensi keväänä pääseminaarimme Passion for Success 2019 puhujana.

Varmista paikkasi jo nyt täältä ››

 Joni Jaakkola nähdään yhtenä Passion for Success 2019 -seminaarin puhujana. Tutustu ja varmista paikkasi jo nyt!

Joni Jaakkola nähdään yhtenä Passion for Success 2019 -seminaarin puhujana. Tutustu ja varmista paikkasi jo nyt!

Miten tunnistaa omat intohimot?

Tällä viikolla haluaisin puhua sinulle intohimoista ja siitä, että valitset intohimojesi mukaan.

Mitä hyötyä tästä on sinulle? Tämä tulee tekemään sinun elämäsi valintatilanteista huomattavasti helpompaa. Se tulee lisäämään monella tapaa tyytyväisyyttä omaan elämääsi.

Kun vuosia sitten tapasin Janet Attwoodin, hän sai minut ymmärtämään, kuinka tärkeää on kuunnella omia intohimoja ja valita niiden mukaan.

Hän kertoi, että jos haluat elää intohimoista elämää, yksinkertainen salaisuus on, että sinun tulee valita omien intohimojesi mukaan.

Viimeisten vuosien aikana olen huomannut kuinka paljon tuo on vaikuttanut erityisesti eri valintatilanteissa.

Ennen mietin tosi tarkkaan arkisia valintojani ja myös sitä, mitä muut ovat niistä mieltä. Kun selkeytin omat intohimoni ja aloin valita niiden mukaan, valinta oli helppo: Aloin valitsemaan sen, mikä tuntui minusta paremmalta tai oli enemmän intohimoni sillä hetkellä.

Se on myös opettanut minut kuuntelemaan entistä tarkemmin sitä, mitä muut haluavat. Kun pyydän ystävääni johonkin ja näen, että hänellä on toinen ajatus, kannustan häntä tekemään sitä, mitä hän oikeasti haluaa, ja keksin itselleni jotain muuta.

 

Miten tunnistat omat intohimosi?

Intohimosi ovat jotain mitä sinä rakastat tehdä. Ei vain työtä, vaan se voi olla ihan mitä vain sinä rakastat tehdä.

Se voi olla metsässä kävelyä, viheltelyä, kukkien istutusta, ompelua, pyöräilyä, lukemista, kirjaimellisesti ihan mitä vain, mihin sinulla liittyy jokin suuri palava halu tai hyvä tunne tekemiseen.

Erityisesti haluaisin sinun miettivän myös, mitä ovat sinun arkiset intohimot.

Tämä voi olla myös perheessä hyvä käydä yhdessä läpi. Esimerkiksi puolisoni rakastaa paljon enemmän ruuanlaittoa kuin minä, mutta hän ei tykkää tiskaamisesta. Minulle taas tiskaaminen on kodin töistä isompi intohimo. Näin voimme jakaa arkiset työt, niin että kumpikin pääsee toteuttamaan jotain, mitä rakastaa enemmän.

Myös monilla työpaikoilla töitä voi jakaa enemmän sen mukaan, mitä joku rakastaa tai tykkää tehdä enemmän. Ihminen, joka pääsee tekemään tykkäämäänsä asiaa, saa siinä aina myös paremmin ja helpommin tuloksia aikaan.

Lopuksi haluaisin sinun tunnistavan, mikä on jokin sinulle tosi iso intohimo. Jotain mihin sinä voisit oikeasti käyttää aikaa kuinka paljon tahansa. Mitä se olisi?

 

Kaksi asiaa, mitä et saa tehdä intohimojen kanssa:

 1. Älä kyseenalaista sinun intohimoa - jos se tuntuu hyvältä, se on sinun intohimosi.
 2. Älä kysy keltään lupaa sen tekemiseen. Löydä tapa toteuttaa sinun omaa intohimoasi.

Muista myös nämä kaksi asiaa:

 1. Kukaan ei voi elää sinun intohimoasi sinun puolestasi.
 2. Intohimot eivät ole tavoitteita. Niitä voi alkaa toteuttamaan heti. Voit täyttää elämääsi paljonkin yhdellä intohimolla, mutta elämäsi tuntuu jo varsin erilaiselta, kun pääset hetkenkin päivän aikana tekemään jotain mitä rakastat.

 

Nyt kun on kesä ja ehkä enemmän aikaa, tunnista intohimosi JA tee kaikkesi, jotta sinun on mahdollista toteuttaa enemmän niitä asioita, mitä sinä rakastat tehdä enemmän.

 

 

Ilkka Koppelomäki

 

Haluatko oppia tunnistamaan omat intohimosi?

Mainitsin aiemmin Janet Attwoodin, hän on kehittänyt työkalun nimeltään Passion Test. Tuon yksinkertaisen työkalun avulla omien intohimojen selvittäminen on todella yksinkertaista!

Passion Test -workshop on yksi osa SAA MITÄ HALUAT -valmennustamme. SAA MITÄ HALUAT -valmennus on sinulle, joka haluat jonkinlaista muutosta ja selkiyttä elämääsi.

Jos haluat todella ottaa askeleen lähemmäs intohimojasi ja tavoitteidesi toteutumista, tutustu valmennukseemme täältä ››

 


Ratkaisu loma-ajan parisuhdeongelmaan!

Kirjoitan tämän tekstin erityisesti siksi, että niin moni parisuhde saa pitkän talven jälkeen ensimmäistä kertaa yhteistä aikaa lomalla. Silti voi olla, että parisuhde menee vain huonompaan suuntaan. Haluaisin auttaa varmistamaan, että pääsette siihen parempaan suuntaan!

Usein lomalla parisuhteessa saatetaan havaita ongelma. Tämä sama ongelma tulee yleensä esiin sen jälkeen, kun suhteessa on ehditty olla jonkin aikaa.

Ongelma on se, että jompi kumpi, tai kummatkin, huomaa sen, että "me olemme erilaisia".

Tämä on todellinen ongelma vain, jos sille ei tehdä mitään. Koko loman aikana. Tai ei edes ennen seuraavaa lomaa.

Erilaisuus on hyvä juttu. Se, että koetaan toinen liian erilaisena, on yleensä huono juttu.

Fakta on se, että alunperinkin te olitte erilaisia. Ihastumisen aikaan vain näkee toisessa kaikista eniten samanlaisuutta. Se ei tarkoita sitä, etteikö siellä olisi erilaisuutta. Se on siellä takuuvarmasti. Nyt ja aina. Kuten myös samanlaisuus ja sitä kautta myös halu olla yhdessä.

 

Ratkaisu on yksinkertainen...

Löytäkää yhdessä toisistanne...

 • yhdistäviä asioita (ihan mitä vain!)
 • kiinnostavia asioita (eli jotain mistä sinä olet hänestä kiinnostunut)
 • jotain mitä haluatte tehdä yhdessä (arkisia juttuja ja isoja unelmia)

Jos kumpikin elää arjen keskellä enemmän tai vähemmän omaa elämää, nämä yhteiset asiat saattavat unohtua.

Jos parisuhteelle ei ole annettu aikaa ja olette saaneet välissä monta lasta, voi olla myös, että moni asia on muuttunut, mutta ette ole yhdessä ehtineet jutella niistä.

 

Kun teillä on loma, miettikää, miten haluatte sen oikeasti käyttää, niin että myös parisuhde voi ottaa yhden askeleen eteenpäin.

Se ei ole toisen eikä kummankaan vastuulla, vaan teidän yhteinen asia.

Ison muutoksen tekee jo se, että kumpi tahansa teistä nostaa huomattavasti kiinnostustaan toista kohtaan.

Kiinnostu siis puolisostasi! Ei vaan vähän, vaan kunnolla.

Ihmettele häntä ja ole kiinnostunut siitä, mitä hän tekee ja on.

Jos hänen tekemisensä eivät kiinnosta sinua, MUTTA haluat olla hänen kanssaan, olisi parempi kiinnostua ;)

 

Listaa itsellesi asioita, mitkä yhdistävät teitä.

Jaa ne puolisollesi. 

Tämä usein tehdään vasta siinä vaiheessa, kun on päätetty laittaa lusikat jakoon ja jo lähteä eri teille. Silloin moni alkaa miettimään, mikä kaikki teitä yhdisti. Oikea asia, mutta ihan väärään aikaan, koska silloin se tuskin enää pelastaa suhdetta (voi toki vielä onnistua!), vaan tekee eroamisesta vaikeamman. Aloita siis ennemmin tänään, jos haluat suhteesi kukoistavan.

 

Ottakaa yhteinen lomamissio:

 1. Miettikää ensin itse, mitä kumpikin haluaa elämässään tehdä seuraavien vuosien tai vuosikymmenen aikana. Tämä kannattaa tehdä aivan omassa rauhassa kummankin.
   
 2. Kertokaa nuo toiveet toisillenne.
   
 3. Tutkikaa ja suunnitelkaa, miten voisitte toteuttaa toiveenne yhdessä. Niin että kummankin toiveet toteutuisivat.

Yllä oleva harjoitus voi kestää päivän tai useita päiviä pienissä erissä.

Siinä voi tulla esiin myös totuus siitä, että haluatte hyvin erilaisia asioita. Sen takia teidän yhteinen missio on löytää ratkaisu: Miten kumpikin saa haluamansa!

Saatatte miettiä, että jos toinen haluaa lähteä yhdessä vuodeksi kiertämään maailmaa ja toinen laittaa yhdessä maatilan pystyyn, niin miten se muka onnistuu?

Meillä on tämäntapaisia toiveita omassa suhteessani ja yksi ratkaisu on se, että yhdessä mietitään asioiden järjestystä, niin että kumpikin ovat mahdollisia. 

Suhteessa harvoin on toimivaa se, että jompi kumpi ei saa toteuttaa unelmiaan. Ikävin tilanne on se, että kumpikaan ei uskalla kertoa omista haaveistaan ja on siksi onneton suhteessa.

Siksi ensimmäinen tehtävä on rohkaistua kertomaan omat toiveensa. Toinen vaihe on yhdessä miettiä, miten ne voidaan toteuttaa.

Olen aivan varma, että tulette löytämään upeita ratkaisuja! Niitä ei kuitenkaan löydy, jos ette juttele niistä yhdessä.

Nauttikaa yhdessä loma-ajasta ja ottakaa aikaa, jolla viette parisuhdettanne eteenpäin. Se kannattaa aina ja joka tapauksessa, olettepa nyt loistavassa, hyvässä, melko hyvässä tai huonossa tilanteessa.

Ja vaikka ette tekisi mitään muuta, naurakaa ja iloitkaa paljon yhdessä. Se tekee hyvää mille tahansa suhteelle :)

 

Haluan samalla kutsua teidät mukaan syyskuussa pidettävään, todella tykättyyn Päivä suhteelle -parisuhdevalmennukseen.

Sen paras juttu on se, että se on kokonainen päivä yhteistä aikaa teille ja teidän parisuhteenne kehittämiselle. Suhteessanne saa mennä hyvin tai huonosti. Siellä päivän aikana on tarkoitus varmistaa, että teillä olisi parempi yhteys ja menisi vielä paremmin.

Se on myös loistava jatko tälle kesäharjoitukselle!

Kun ostatte nyt pariskuntalipun, saatte mukana myös Elämäsi parisuhde -videokurssin, joka antaa teille yksinkertaisia pieniä harjoituksia 10 viikon ajan parisuhteenne kehittämiseen.

Jos kuulostaa kiinnostavalta ja haluat panostaa parisuhteeseenne, klikkaa tästä

 

 

Upeaa lomaa teille ja nähdään syksyllä Päivä Suhteelle -valmennuksessa!

 

Ilkka Koppelomäki

 


Neljä askelta unelmasi toteuttamiseen!

Joka päivä toteutetaan unelmia. Joka päivä joku jättää unelmansa toteuttamatta.

Kuulutko sinä toteuttajiin vai niihin, jotka jättävät omat unelmansa taakse?

Olen varma, että yksi syy siihen, miksi joku herää joskus hiljalleen katkeroituneena vanhuksena, on se, että hän jätti toteuttamatta omia unelmiansa.

Koska haluan, että sinusta, tai kenestäkään muustakaan suomalaisesta, ei tulisi katkeraa vanhusta, haluan muistuttaa sinua sinun unelmien toteuttamisesta.

 

Mikä on sinun unelmasi tällä hetkellä?

Jos vastauksesi on, että sinulla ei ole tällä hetkellä unelmaa, pysähdy miettimään ja kerro itsellesi mitä olet aina halunnut?

Olen varma, että sinulla on jotain, mitä olet aina halunnut. Riippumatta siitä, kuinka epärealistiselta se tuntuu, kirjoita unelmasi ylös.

Yksi suurimmista syistä, miksi ihmiset eivät toteuta unelmiaan, on se, että he eivät usko niihin.

Yksi suurimmista syistä taas siihen, että ei uskota unelmien toteutumiseen, on se, että luulee, että ne joutuu toteuttamaan yksin.

 

Mitään unelmia ei koskaan tarvitse toteuttaa yksin.

Voi olla, että itse suoritus tai varsinainen toteutus tehdään yksin, mutta suurin osa työstä tehdään jo ennen varsinaista toteutumista. Sitä et joudu koskaan tekemään yksinPaitsi jos päätät tehdä yksin.

Triathlonistina varsinaisen kisasuoritukseen tein yksin, mutta siellä radalla en ollut koskaan yksin.

Kun Sir Richard Branson kiersi kuumailmapallolla maapallon ympäri, hän oli kapselissa ystävänsä kanssa. Sen lisäksi heillä oli iso tukijoukko maassa. Vaikka Richardin olo kapselissa saattoi olla yksinäinen hänen ystävänsä kanssa, silti he eivät olleet yksin.

 

Yksi parhaista tavoista unelmien toteuttamiseen

Vuosien varrella olen huomannut, että yksi parhaita tapoja omien unelmien toteuttamiseen, on se, että auttaa muita toteuttamaan heidän unelmiansa.

Mitä enemmän autat muita toteuttamaan heidän unelmansa, sitä todennäköisemmin tulet saamaan ympärillesi ihmisiä, jotka tukevat sinua sinun unelmissasi.

Tiedän kuitenkin paljon ihmisiä, jotka auttavat vain muita heidän unelmissaan, mutta eivät osaa itse ottaa apua vastaan oman unelmansa toteuttamiseen.

Jos tarjoat apuasi ja toinen kieltäytyy, se voi olla vain automaattireaktio.

Varmista asia ehdottamalla jotain konkreettista mitä sinä voit tehdä auttaaksesi.

Voit auttaa niin monin eri tavoin. Se kaikki on vain sinusta kiinni. Muista kuitenkin, että joillekin on tärkeää saada toteuttaa kaikki vaiheet itse. Se saattaa olla heidän unelmansa ja itse unelman toteutumista tärkeämpää.

Jos sinä olet se, jonka on vaikea ottaa apua vastaan, opettele sanomaan: "Kyllä kiitos, sinä voit auttaa minua".

 

Neljä erityistä askelta auttamaan unelmiasi toteutumaan:

 1. Auta jotain tuttua tai tuntematonta ihmistä hänen unelmansa kanssa. Voit kysyä keneltä tahansa, mikä on hänen unelmansa?
   
 2. Kun joku tarjoaa sinulle apua unelmasi toteuttamiseen, älä kieltäydy, vaan ota apu kiitollisena vastaan.
   
 3. Jotta joku voisi auttaa sinua, kerro unelmasi vähintään yhdelle ihmiselle.
   
 4. Älä jää vain odottamaan. Unelmiesi totetutuminen ei ole lopulta koskaan kiinni muista. Se on kiinni vain sinusta. Mieti, mitä sinä voit tehdä seuraavaksi oman unelmasi eteen.

 

Anna mennä ja varmistetaan yhdessä, että suomalaiset ovat maailman unelmientoteuttajia!

 

Ilkka Koppelomäki

 

Tilaa viikkokirje tästä: 

Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

 • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
 • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
 • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
 • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla