Nettiseminaari: Jukka Palokangas ja Ilkka Koppelomäki - Parempaa kommunikointia

 

Ajankohta: Tiistai 24.4.2012, klo 20-21

Aihe: Parempaa kommunikointia

Puhujat: Neuropsykiatrinen valmentaja Jukka Palokangas ja NLP kouluttaja Ilkka Koppelomäki

 

Tämä nettiseminaari johdattaa sinut paremman kommunikoinnin maailmaan. Vaikka puolisosi, ystäväsi ja naapurisi puhuisivat kanssasi samaa suomenkieltä, niin se ei välttämättä tarkoita sitä, että ymmärrätte täysin toisianne. Jokainen ihminen ja hänen mielensä on uniikki. Siksi myös jokainen uusi kohtaaminen ja kommunikointi vaatii tutustumista ja uutta ymmärtämistä.

Tutustumme aiheeseen tutustumalla autististen ihmisten kanssa kommunikointiin. Haluamme tarjota ymmärrystä ja oppia siihen miten ymmärtää paremmin autistista ihmistä ja miten hänen kanssaan tulisi puhua ja toimia.

Samalla avaamme maailman siihen miten ymmärtää ketä tahansa ihmistä paremmin, niin kotona, työpaikalla kuin vapaa-ajallakin.

 

Asiantuntijat

Jukka Palokangas Neuropsykiatrinen valmentaja

Jukka toimii henkilökohtaisena avustajana ja neuropsykiatrisena valmentajana autismin kirjon nuorten parissa. Autismin kirjoon kuuluvat mm. ADHD, Asperger, autismi ja Tourette. Näille oireyhtymille on tyypillistä vaikeudet oman elämän hallinnassa, arjen rutiinien toteuttamisessa sekä sosiaalisissa tilanteissa. Neuropsykiatrisen valmennuksen tarkoituksena on auttaa valmennettavaa noiden taitojen kehittämisessä ja antaa henkilölle eväät valmentautua itsenäisesti jatkossakin. Jukka hyödyntää myös mielenterveys- ja päihdetyön osaamistaan ennaltaehkäisevässä työssään ja auttaa valmennettavia saavuttamaan omia tavoitteita ja unelmiaan.

"Autisminkirjon henkilöiden kanssa työskentely vaatii sitä, että kyseenalaistaa jatkuvasti omat totutut ja jo lapsesta saakka opitut käyttäytymismallit ja kohtaa jokaisen hetken tuoreena. Kun valmennettava päättää onnessaan laulaa täpötäydessä kauppahallissa tai suudella ohikulkevan ventovieraan kättä, niin oppii paljon siitä, miten ihminen reagoi yllättävissä tilanteissa ja mitkä ovat omat juurtuneet reaktiomallit. Joskus sitä jää ihmettelemään, että kumpi valmentaa kumpaa."

Ilkka Koppelomäki NLP kouluttaja

Ilkka on tutustunut oman mielen ja kommunikoinnin toimintaan NLP:n kautta kuuden vuoden ajan. NLP eli neuro lingvistinen programmointi on malli siitä miten ajattelumme toimii ja miten oma kommunikointi vaikuttaa sekä itseen että muihin. NLP:n opiskeleminen avasi Ilkalle kommunikoinnin merkityksen ja ihmisten kanssa toimimisen ihan uudelle tasolle. Ilkalla on halu kehittyä jokaisessa ihmissuhteessa ja parantaa kommunikointia. Ilkan mielestä avain toimivaan ihmissuhteeseen on toisen ymmärtämisessä ja se onnistuu vain sillä, että osaa kommunikoida samalla kielellä. Ilkka jakaa oppimaansa ympäri maailmaa käydyistä koulutuksista, omista oivalluksista ja valmennuksista, joissa hän on läheisesti valmentanut useita satoja ihmisiä saavuttamaan haluamaansa elämää.

"Kommunikointi oman mielen kanssa on usein haastavaa. Silloin kun on kaksi mieltä paikalla, niin tilanne on vielä haastavampi. Vaikka puhummekin samaa suomen kieltä, niin saatamme usein kommunikoida ihan eri asioista.  Todellinen kommunikoinnin kehittäminen vaatii tutustumista oman mielen toimintaan ja sen lisäksi myös siihen miten muut ajattelevat. Ihmissuhteen kehittyminen vaatii jatkuvaa oppimista ja kehittymistä siitä miten itse ajattelee ja kommunikoi ja miten voi paremmin ymmärtää toista."