Nettiseminaari: Aleksi Litovaara - Hyvinvointia ja suorituskykyä Mindfulnessin avulla

 

Haluatko kehittää itsessäsi tunneälyä, luovuutta, keskittymiskykyä ja stressinhallintaa? Kuuntele miten Mindfulness voi mahdollistaa näiden asioiden kehittymisen.

 

Ajankohta: Tämä nettiseminaari pidettiin 7.5.2013

Asiantuntijana: Aleksi Litovaara, Mindfulness instructor

 

Mindfulness -tietoisuustaitojen avulla pääset oman potentiaalisi, vahvuuksiesi ja voimavarojesi äärelle.

Nämä taidot lisäävät tunneälyä, luovuutta, keskittymiskykyä, stressinhallintaa, rentoutta ja taitoa voittaa masennus.

Tieteellisesti on tutkittu, että mindfulness–taidot voivat lieventää kipua, parantaa unta ja vahvistaa terveyttä monin eri tavoin. Samalla menneisyydestä ja tulevaisuudesta huolehtiminen vähenevät ja energiaa vapautuu keskittymiseen ja arjesta iloitsemiseen.

TYÖSSÄ tietoisuustaidot auttavat sinua keskittymään juuri nyt tekeillä olevaan asiaan. Tuloksesi ja tehokkuutesi voivat parantua kun mielesi ei seikkaile menneisyydessä, tulevaisuudessa tai useiden eri tehtävien välillä. Mindfulness mahdollistaa uusia ajatusmalleja ja suhtautumistapoja sekä auttaa ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidoissa.

VAPAA-AIKANA lataudut ja rentoudut, kun osaat olla oikeasti läsnä ystävien ja harrastusten parissa ja täten myös nautit näistä enemmän. Menneiden asioiden turha märehtiminen vähenee.

URHEILLESSA tilanteen nollaamiskyky epäonnistumisen jälkeen paranee, aistit kehosi viestit paremmin, huippusuoritus tulee yhä todennäköisemmäksi, kun tietoisuutesi ja itsetuntemuksesi kasvaa. Flow-tilaan pääseminen helpottuu.

 

Aleksi Litovaara

Uskalla-innostua-Aleksi-Litovaara

Aleksi Litovaara, ACC Coach, Mindfulness Instructor, NLP Trainer

Lue Aleksista enemmän täältä

Kun ryhdyin harjoittamaan Mindfulnessia, tuntui kuin olisin tullut kotiin. Sain nimen olemiselle ja pysähtymishetkille mitä olin tehnyt pienestä pitäen. 2000-luvun alkupuoliskolla harjoitin tietoista havainnointia eri aisteja käyttäen rentoutumismenetelmänä.

Pikkuhiljaa tutustuin yhä enemmän Mindfulnessiin. Harjoitteluni syveni, luin kirjoja ja julkaisuja, kävin kursseilla, seminaareissa, retriiteillä sekä valmistuin Mindfulness-ohjaajaksi.

Vuosien saatossa olen kokenut saaneeni paljon Mindfulness asenteesta ja harjoituksista. Aiemmin olin turhan paljon ”päissäni”, eli olin ajatusten parissa ja jätin kehon vähemmälle huomiolle. Elin tavoitteellista sekä kunnianhimoista yrittäjän elämää ja työn imussa päivät olivat todella pitkiä. Koin myös paljon stressiä mm. myyntityössä.

Elän edelleen tavoitteellista ja kunnianhimoista yrittäjän elämää, koen työn imua ja siinä samalla elämäni on enemmän tasapainossa, elän tässä ja nyt sekä koen ”olevani jo perillä”. Aiemmin perillä oleminen tarkoitti pikaista juhlintaa tavoitteen saavutettuani ja sitten vaan uutta pökköä pesään!

Minulla on nyt myötätuntoisempi asenne muita ja itseäni kohtaan, sekä aistin paremmin kehoni ja pystyn elämään tässä hetkessä erilaisten tuntemusten kanssa. Huippu-urheilijana ollessani, kun loukkaannuin, mieleni lähti kehittämään kauhuscenaarioita koko loppuelämän kivuista ja tämä lisäsi ylimääräistä kärsimystä. Kesällä 2012 loukkasin kummatkin nilkat pahasti kaatuessani wakeboardilla. Nyt minulla oli paremmat edellytykset elää kivun kanssa. Kun vain olin kivun kanssa hetki hetkeltä, se ei tuntunutkaan niin pahalta ja kaiken lisäksi parannuin yllättävän nopeasti.

Olen saanut lisää esiintymisvarmuutta ja uskoa itseeni, pystyn keskittymään asioihin paremmin vaikka taustalla olisi hälyä, lukemis- ja oppimisnopeuteni ovat kasvaneet, vuorovaikutustaitoni ovat parantuneet, osaan valita viisaammin miten reagoin tilanteisiin ja näen tilanteissa enemmän vaihtoehtoja, stressini on vähentynyt ja pysyn rauhallisempana liikenteessä, pystyn elämään pitkäaikaisten vatsavaivojen kanssa riittävän hyvin, huomaan yhä paremmin pienetkin onnistumiset ja hyvät hetket mistä voin olla kiitollinen. Listaa voisi jatkaa pidempäänkin.

Kuunteleminen on aina ollut vahvuuteni, nyt tämän aisaparina on tietoinen läsnäolo – siinä on mielestäni kaksi nykyisen coaching- ja Mindfulness-ohjaajan työni tärkeintä peruselementtiä.

Mindfulnessin hyödyistä on valtavasti eri kokemuksia ja tieteellisiä tutkimuksia. Nämä esimerkit voivat toimia sinulle alkukimmokkeena, sillä Mindfulness voi avautua täysin vasta oman harjoittamisen ja kokemuksen myötä.