Parveke-elämää

 

Koko viikon on ainakin täällä Helsinki/Espoo-akselilla paistanut aurinko, joten päätin tänään viettää päivän parvekkeella. Muutaman tunnin päästä auringon pitäisi paistaa tähän oikein kunnolla!

Tänä päivänä monella on liikkuva työ, mahdollisuus valita missä tehdä töitä tai ainakin mahdollisuus viettää joitakin etäpäiviä töistä. Jos tuntuu, että loma loppui lyhyeen, niin on hyvä miettiä vaihtoehtoja. En ole koko kesänä pitänyt vielä varsinaista lomaa, mutta rakennan päivät niin, että tunnen olevani lomalla. Ainakin itselleni loma merkitsee vapautta. Kun käytän vapauttani tehdä töitä siellä missä haluan, niin tunnen olevani myös lomalla. Hyviä ideoita siihen miten voit päästä helpommin etätöihin tai nauttia enemmän elämästä ja tehdä monia asioita halvemmalla löytyy Tim Ferriksen 4 Tunnin työviikosta.

Tänään oli melko lyhyt matka töihin, koska päädyin illalla viettämään aikaa tähän samalle parvekkeelle. Oli tarkoitus pitää leffailta katsoen jo pitkään odottamaani elokuvaa "Kohtalon valvojat". Sisällä oli niin kuuma, että viileä parveke tietokone-kauitin yhdistelmällä oli sen verran houkutteleva vaihtoehto, että päätin toteuttaa sen. Mukaan patja, tyynyt ja peitto ja oli viileen hyvä elokuvaelämys! Odotin kyseistä leffaa jo keväällä teatteriin yli kuukauden päivät ja nyt metsästin kolme päivää, jotta sain sen vuokralle Makuunista. Mulle tuo leffa on merkittävä ja kirjoitan siitä erikseen jutun lähipäivinä ja siitä mitä ajatuksia se on herättänyt mussa. Elokuvat inspiroivat paljon elämääni ja olen saanut tosi monista elokuvista paljon. Uutuuksissakin on nyt monia sellaisia elokuvia, että ne voi katsoa vain viihteenä tai sitten katsoa ne useampaan kertaan ja hypätä syvemmälle elokuvaan. Esimerkiksi Avatar, Inception ja tuo Kohtalon valvojat tarjoilee ainakin itselleni syvyyttä varmasti vuosiksi. Elokuvista ja kirjoista myös enemmän juttua täällä jatkossa. Ei vain pelkkiä nimiä, vaan myös ajatuksiani niiden osalta. Viime vuosina olen lukenut pääasiassa NLP:hen liittyviä kirjoja, joista en ole hirveästi maininnut viikkokirjeissäkään. NLP on erikoisosaamistani ja siitä aion tehdä jatkossa omia erikoispostauksia ja silloin myös juttua kirjoista/videoista aiheeseen liittyen. Itse olen saanut sitä kautta paljon elämääni ja se näkyy myös kaikilla alueilla elämässäni, kirjoituksissani ja erityisesti valmennuksissa. Nyt koen, että mun on hyvä aika tuoda siltä puolelta asiat esiin niiden oikeilla nimillä. Kyseiset postaukset teen NLP kategorian alle, joten jos se kiinnostaa niin voit etsiä kaikki siihen liittyvät postaukset tai halutessasi jättää ne huomioimatta.

Tuli sitten myös nukuttua viime yö täällä parvekkeella. Siirtyminen elokuvasta unten maille oli suhteellisen lyhyt... Yö oli raikkaan viileä nukkua kun osa parvekelaseista oli auki ja aamulla oli ihan parasta herätä siihen kun aurinko paistaa silmiin ja vähän silmiä raottamalla näki merelle. (Todellisuudessa heräsin siihen, kun ensimmäiset naapurit lähti töihin ennen klo 7 ja tiellä menevien bussien ääniin.) Totesin myös makaavani isossa näyteikkunassa. Melkein ehdin saada ajatuksen siitä, että mitähän ihmiset ajattelevat siitä, että nukkuu parvekkeella. Joskus vuosia sitten olisin miettinyt sitä enemmänkin. Nyt vain käänsin kylkeä. Omalla parvekkeellani voin tehdä mitä haluan. Ja omassa elämässään jokainen voi minusta tehdä juuri sitä mitä haluaa. Varsinkin jos se on hyväksi itselle ja omalle ympäristölle. Tai ei ainakaan haitaksi omalle ympäristölle.

Jos olisin sinä, niin miettisin mitä voisin tehdä tänään juuri siellä missä olen tehdäkseni ympäristöstäni viihtyisämmän elää, tehdä töitä tai olla. Miten voisit 5 minuutissa muuttaa ympäristöäsi niin, että nautit siitä koko loppu päivän enemmän kuin nyt? Tai mihin voisit helposti mennä tekemään sitä mitä teet niin, että nautit elämästä enemmän ja saat paremmin ja iloisemmin tehtyä sen mitä teet. Toissa päivänä ystäväni oli luonani syömässä. Tehtiin yhdessä super-salaatti ja ruokapaikaksi valittiin kallio, joka oli noin kolmen minuutin matkan päässä tästä kotoani. Ruokailusta tuli ilta-auringossa merinäköalalla jotain ihan muuta kuin keittiön pöydän ääressä. Sanotaan, että kun kaikki maksaa. No tämä elämys ei maksanut. Eikä myöskään viime yö parvekkeella.

 

 

Seuraavaksi viikkokirje matkaan ja valmennusvideo postia Joseph McClendonilta kaikille Next Step -seminaarin osallistujille. Jos muuten tuo seminaari kiinnostaa, mutta et tiedä miten saisit sen järjestymään niin soita meidän tiimille (p. 010 6177 420), niin me autamme sinua.  Seuraava postaus tuleekin sitten Hirvensalmelta Satulinnasta Licensed Practitioner of NLP -kurssilta, jossa tiimimme uusin jäsen Salla on kouluttautumassa ja itse olen kouluttajana seuraavan viikon ajan.

Aurinkoista päivää, tänäänkin :)

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje