Juuri nyt tehdään toiveista totta Satulinnassa

Terveiset Satulinnasta! Viikko mennyt täällä tosi nopeasti ja tarkoitukseni oli jo aikaisemmin viikolla kirjoittaa mm. tästä kurssista ja muutamista loistavista oivalluksista mitä viimeisen viikon aikana on tullut.

Tämä viikko on ollut mielenkiintoinen ajan puolesta. Olen ollut mukana yli kahdellakymmenellä vastaavalla NLP Practitioner -kurssilla, jota olemme nyt vetämässä täällä (tosin tämä on ihan ainutlaatuinen, koska on juhlakurssi) ja yleensä kurssi alkaa maanantaisin ja loppuu sunnuntaisin. Nyt kurssi kuitenkin alkoi lauantaina ja loppuu perjantaina. Tuntuu siis siltä, että elän ihan erilaista viikkoa ja ihan eri rytmissä. Päivät ovat kurssilaisille klo 9-17, mutta oma päivä alkaa Josephin aamujumpalla klo 7.00 ja 7.30 on ensimmäinen valmentajapalaveri. Myös iltaisin käymme valmentajien kanssa ohjelmaa läpi ja muutenkin tässä paikassa riittää ohjelmaa pelkästään saunomisessa upeassa rantasaunassa, savusaunassa tai vaikka siinä, että istuu paljussa yhden illan. Samaan aikaan kun olen täällä kouluttamassa, meillä lähestyy koko Uskalla Innostua historian isoin seminaari noin neljän viikon päästä. Joku voisi sanoa, että aika loppuu kesken. Täällä siis todellakin voi kurssiviikon aikana hyödyntää sitä mitä opetamme kurssillakin: Ajan hallintaa ja erityisesti sitä miten omassa mielessään voi muokata omaa aikakäsitystä niin, että tuntuu, että ehtii hyvin tehdä kaiken tarvittavan ja toisaalta miten voi nauttia hetkestä enemmän ja rentoutua useita kertoja päivässä niin, että jaksaa hyvin. Itseasiassa ennen kuin jatkat lukemista, niin voit kokeilla miten helposti voit järjestellä asioita mielessäsi kun miellät mielessäsi tämän päivän tai viikon ja asetat selkeästi mielessäsi omalle aikajanallesi kaikki ne asiat mitä haluat tehdä tai saada aikaan.

Tähän väliin eilen kauppareissulla tullut "suuri" elämän viisaus joko iloksesi tai ihan oikeasti käyttösi. Sopii hyvin ihmiselle, joka on tottunut syömään jotain mistä haluaa nyt luopua.

 

Jos sitä ei osta, niin sitä ei syö.

 

Tämä kurssi on kyllä erityinen kurssi monessa mielessä. Eilen tehtiin mm. ensimmäistä kertaa 4.1. rentoutus, jossa neljä ihmistä antaa ihmisille erilaisia suggestioita, jotka auttavat voimaan paremmin, rentoutumaan, olemaan itsevarmempi ja visioimaan omia unelmia. Sellaista oli huikea vetää, mutta itse kokemus rentoutuksessa olijalla on jotain mitä jokaisen olisi hyvä kokea. Sua on varmaan joskus kehuttu ja se on tuntunut hyvältä. Lapset tykkäävät alkaa nukkumaan iltasatua kuuntelemalla, mutta aikuiset "vain" menevät nukkumaan. Joku on joskus sanonut sinulle jotain mikä on saanut olosi itsevarmaksi. Joku on saanut sinut unelmoimaan. Kuvittele nyt, että kuulet nyt mielessäsi kehuja itsestäsi, jotain mikä saa sinut itsevarmemmaksi, jotain mikä kannustaa sinua unelmoimaan juuri niistä asioista mitä haluat. Kun nämä kaikki kuuluvat yhtä aikaa, niin saat varmasti upean kokemuksen. Kotona tämän voi toteuttaa yksinkin joko niin, että miellyttävään ääneen toistat itsellesi hyviä asioita, kehut itseäsi (joo, ihan oikeasti saat kehua itseäsi!) tai visioit elämäsi parhaista unelmista. Siis voit tehdä kaiken eri aikaan. Joskus olen itse tehnyt näin: Otan puhelimen ja käytän siinä olevaa sanelinta ja nauhoitan itselleni äänitteen, jossa on juuri edellä mainittuja asioita. Joskus teen tuollaisen äänitteen suunnittelematta ja joskus olen tehnyt sen kirjoittamalla tekstin jo etukäteen. Tämän voi tehdä nykyään melkein millä tahansa kännykällä.

Täällä on upeiden kurssilaisten lisäksi mukana juhlakurssin vuoksi usempi huippuvalmentaja, mukana Jenni Levävaara, Hannu Pirilä (jos olit mukana Create Your Own Success -seminaarissa, niin näin Hannun lavalla esittelemässä Bob Proctorin), Katri Syvärinen, jonka kanssa suunnitelimme tälle viikolle oman blogijutun rentoutumiseen liittyen ja tietysti Rajalan Ilkka, joka on kurssin pääkouluttaja ja itselleni sellainen henkilö ketä saan kiittää siitä, mitä olen oppinut NLP:stä Suomen rajojen sisällä.

Tämän päivän ohjelmasta olen erityisen innoissani, kun Poets of the Fallin laulaja Marko Saaresto tulee pitämään tänne meille esiintymiskoulutusta oikeassa rock-hengessä!

httpv://www.youtube.com/watch?v=YB1QkirsCpA

NLP Akatemialla on suhteellisen nuoret FB sivut. Jos mielen, kommunikoinnin ja ajattelun jutut kiinnostaa niin tykkäile.

Taisin muuten heittää eilen aika ison lupauksen... Olen kotoisin Multialta, jossa kukaan ei puhunut ruotsia. Varsinkin viime vuosina olen ollut kiinnostunut opettelemaan puhumaan ruotsia. Eilen ihan vain harjoittelun vuoksi sanoin yhdelle ruotsin kieltä puhuvalle täällä, että kahden vuoden päästä vedän ensimmäisen NLP Practitioner -kurssin ruotsiksi... Päätimme lyhentää aikaikkunaa ensi kesään. Saanko luvallasi siis kirjoittaa (huom! jossakin vaiheessa, ei vielä!) jonkun blogin på svenska tai tehdä videon? Och om du talar svenska hjälp mig;)

Nyt Over and Out ja palaamisiin. Ruoka odottaa ;)

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje