Mikä kaikki on sinulle mahdollista?

Viime viikon NLP-kurssilla käsiteltiin mm. uskomuksia. Uskomukset ovat sellainen asia, että kun niihin alkaa tietoisesti kiinnittää huomiota, niitä tuntuu pulpahtelevan esiin joka käänteessä. Niitä kuulee toisten puheessa ja huomaa omassa puheessaan sekä niissä asioissa joita puhelee mielessään. Miksi niihin kannattaa sitten kiinnittää huomiota? Siitä syystä, että uskomuksemme ohjaavat käyttäytymistämme ja sitä kautta elämämme olosuhteita. Jos en usko jonkin olevan mahdollista, tuskin lähden edes tavoittelemaan sitä. Kaikkea ei tietysti tarvitsekaan tavoitella, mutta entäpä sellaiset asiat joita todella haluat, jotka innostavat ja tekisivät elämästäsi sellaisen, että nouset joka aamu sängystä täynnä intoa ja odotusta tulevan päivän suhteen? Pidin syksyllä kurssin, jolla käsittelimme mm. uskomuksia ja sitä kuinka voimme kohdella itseämme paremmin. Yksi kurssilaisista uskoi omien sanojensa mukaan, ettei kukaan ota edellisestä työpaikasta vakavan sairauden vuoksi irtisanottua ihmistä töihin. Muutama päivä sitten sain iloisen viestin kyseiseltä henkilöltä. Hän kertoi menneensä työhaastatteluun uudella asenteella varustettuna ja saaneensa melkein heti sen jälkeen kutsun työsopimuksen tekemiseen. Hän kirjoittikin, ”Oma rajoittava uskomukseni sai ISOT ruksit ylleen!”. Tuntui hyvältä kuulla hänen onnistumisestaan.

Mietipä mikä olisi jotain sellaista mitä haluat, mutta et vielä usko sen olevan mahdollista. Kun pohdit syitä sille, mikä sinua on estänyt tavoittelemasta tuota asiaa, löydät jonkin uskomuksen. Saattaa olla, että ajattelet mielessäsi esimerkiksi tähän tapaan: ”Haluaisin tehdä näin, mutta…” Mikä on tuo ”mutta”? Kun löydät sellaisen rajoittavan uskomuksen, voit päästää siitä irti kysymällä itseltäsi mikä on tuon uskomuksen vapauttava, positiivinen vastakohta. Jos uskot esimerkiksi, että olet liian vanha tekemään jotakin, niin positiivinen vastakohta voi olla esim. se, että koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä sitä mitä haluaa. Jos tietäisit, että tuo positiivinen uskomus on totta, mitä tekisit saadaksesi sen mitä haluat? Tähän vastaamalla saat listan askeleista, joita voit ottaa päästäksesi eteenpäin.

Meillä ihmisillä on kyky oppia asioita silmänräpäyksessä. Elämää rajoittaneet uskomukset ovat yksi sellainen asia, jotka voivat muuttua nopeammin kuin ehdit sanoa ”n, y, t, NYT!” Jos olet oppinut uskomaan rajoituksiin, voit yhtä hyvin oppia uskomaan mahdollisuuksiisi.

Innostavin terveisin

Suvi Uskalla Innostua -tiimi