Aitoa itseäsi etsimässä

Tuntuuko sinusta ajoittain siltä, että voisit olla jotain enemmän, tehdä jotain tärkeää, antaa suuremman panoksen? Tuon ”jonkin” löytäminen voi olla pitkä ja mutkainen polku tai sitten yhtäkkinen kirkkauden hetki, jolloin kaikki on päivänselvää. Valmennuksen avulla tuo kirkkauden hetki voi koittaa nopeastikin kun näitä asioita ryhtyy miettimään systemaattisesti. Moni valmennusasiakkaistani pohtiikin sitä mikä heidän tehtävänsä tässä elämässä on. He ovat jollain tapaa tyytymättömiä nykytilanteeseen, mutta eivät ole vielä löytäneet sitä mitä haluaisivat tilalle. Jokainen meistä on varustettu intuitiolla siitä mikä meidän tehtävämme tässä elämässä on. Vaatii kuitenkin harjoitusta ja uskallusta oppia kuuntelemaan tuota sisäistä viisauttamme. Ääni kuiskii meille vähän väliä, mutta emme välttämättä ole valmiita kuuntelemaan sitä. Aika ei kenties ole vielä kypsä. Saattaa myös olla että etsimme tuota tietoa väärästä paikasta. Meidät on opetettu käyttämään rationaalista mieltämme ongelmanratkaisuun. Järkeilyssä on kuitenkin se vika, että se ei välttämättä tuo meitä yhtään lähemmäksi henkilökohtaista totuuttamme, jonka uskon olevan enemmän henkistä kuin älyllistä luonteeltaan. Hyviä kysymyksiä elämäntehtävän kartoittamisen avuksi ovat mm. Mitä tekisit, jos tietäisit sadan prosentin varmuudella että et voi epäonnistua? tai Mikä on sellainen asia jota tehdessäsi aika pysähtyy, työ ja huvi sekoittuvat ja raja itsesi ja tuon tekemisen välillä hämärtyy?

Vaikka tietäisimmekin tarkoituksemme, voi olla, että meiltä puuttuu vielä rohkeutta seurata sydämemme ääntä. Rationaalinen mielemme tekee kaikkensa pitääkseen meidät mukavuusalueellamme. Sen tarkoitus on pitää meidät turvassa, mutta siinä vaiheessa kun tuo sisäinen kriitikkomme estää meitä kasvamasta täyteen mittaamme, on hyvä kyseenalaistaa sen tarkoituksenmukaisuus. Marianne Williamson kirjoittaa: ”Your playing small doesn’t serve the world. There’s nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do.” (A Return to Love – Reflections on the Principles of a Course in Miracles)

Joskus käy myös niin, että elämä tekee tutuissa kuvioissa pitäytymisen niin mahdottomaksi, että meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa hyppy tuntemattomaan ja lähteä toteuttamaan unelmaamme. Rohkaisen sinua unelmoimaan suurista asioista. Jos sinulla ei olisi kykyä toteuttaa unelmaasi, et osaisi edes unelmoida siitä.

Innostavin terveisin

Suvi Uskalla Innostua -tiimi