Luo innostavia suunnitelmia

Juteltuani tällä viikolla useiden ihmisten kanssa heidän tulevaisuudestaan niin päätin kirjoittaa siihen liittyen. Tämä on yksi asia missä itse tein pienen muutoksen ja se sai aikaan elämässäni ison muutoksen. Yliopistossa valmistuin kokeisiin ja koska aikaa ei riittänyt tarpeeksi niin päätin käydä vain suorittamassa kokeen ja mennä tekemään uusinnan sitten paremmalla valmistautumisella ja paremmalla onnistumisella. Todellisuudessa tein siis suunnitelman siitä miten epäonnistun. Toinen esimerkki on siitä kun harjoittelin tiukasti täydenmatkan triathloniin. Tämä yksi kisa oli mielessäni vuoden ajan joka ikinen päivä. Näin mielessäni upean kisan ja ennen kaikkea onnistumisen. Kaksi päivää ennen kilpailua sairastuin siitepölyjen takia ja unohdin kaiken hetkessä. Olin masentunut koska tunsin, että kaikki tekemäni oli turhaa. Muistan ystäväni sanat: "Ei se mitään, kyllä kisoja tulee aina lisää...". Päätin kuitenkin vielä kääntää kelkkaa ja tehdä uuden suunnitelman: Parantaa itseni ja osallistua joka tapauksessa. Yksi tapaamani henkilö oli vaihtamassa työpaikkaa, mutta ei saanutkaan haluamaansa työtä ja ei halunnut palata vanhaa. Siispä hän päätti miettiä miten selviää niin, että ei tee töitä ollenkaan. Oikeasti kannattaa miettiä mitä haluaa tulevaisuutensa laittaa. Jos meinaa olla ilman töitä niin saa olla. Suomessa sitä tuetaankin melko hyvin. Varsinkin silloin kun suunnitelmat eivät mene haluamallasi tavalla kannattaa miettiä mitä todella haluaa. Siis mitä ihan oikeasti haluat. Luo itsellesi sellainen suunnitelma, josta sinä olet innoissasi.

Hyvän oman suunnitelman tekemiseen tarvitset varmuutta. Usein epäonnistuminen johtaa epävarmuuteen ja tehdään siinä tilassa uusi suunnitelma tulevaisuudesta. Epävarmassa tilassa tehty päätös ja suunnitelma on yleensä vähemmän kuin mihin sinä pystyt helposti. Ensimmäiseksi huolehdi siis siitä, että olet hyvässä ja itsevarmassa tilassa.

Itsevarmuutta voit lisätä:

- Ota tukeva asento - Hengitä syvään ja vahvasti - Palauta mieleesi onnistuneita kokemuksiasi

Vinkki: Kun sinulla on itsevarma olo niin suosittelen kokeilemaan jotain hyvin yksinkertaista: Purista kätesi nyrkkiin silloin kun tunne on voimakkain. Ajattele hetkeksi jotain muuta - vaikka vesimeloonia - ja purista kätesi nyrkkiin samalla tavalla. Huomaat, että saat saman tunteen takaisin puristamalla kätesi nyrkkiin. Tällä yksinkertaisella tekniikalla voit siis palauttaa itsellesi itsevarmuutta aina silloin kun sitä tarvitset.

Jos ihmettelet, että elämä on tuskaista ja et onnistu missään niin kokeile luoda oikeasti sellaisia suunnitelmia, jotka saavat sinut innostumaan. Tänään on perjantai ja vähintään puoli Suomea juhlii (jalkapallon MM-kisojen lisäksi) sitä, että on työviikko takana ja pääsee viikonlopun viettoon. Tiedän monta sellaista ihmistä joka on tehnyt samalla tavalla vuosia ja sitten päättäänyt luoda itselleen paremman uuden suunnitelman: Työn ja elämän, josta on innoissaan. Silloin ei tarvitse kuluttaa viikkoa ja odottaa viikonloppua, koska voi nauttia siitä mitä tekee. Se on oma valinta, jota sinä voit toteuttaa niin kuin haluat. Pari iltaa sitten tuli elokuva Fifth Element, josta lainaan tämän:

"Aika ei ole tärkeää. Elämä on."

Tee se mitä täytyy tehdä. Toivottavasti se on jotain mistä todella pidät. Jos ei, niin sun täytyy tehdä asialle jotain;)

Innostavin terveisin,

Ilkka Uskalla Innostua

www.uskallainnostua.fi P. S. Joko sinulle tulee Suomen innostavin viikkokirje?