Kohtalon valvojat

Life is a series of events...

Takaisin palautuneena Hirvensalmelta. Oli muuten upea viikko upeassa paikassa! Olen ollut mukana jollakin tapaa, joko kouluttajana tai kurssilaisena tai sivustaseuraajana noin kahdella kymmenellä NLP Practitioner -kurssilla ja jokainen niistä on omanlainen elämys. Itseasiassa tajusin tämän kurssin jälkeen kun juttelin yhden kurssilaisen kanssa, että kaikista niistä kymmenistä kursseista millä olen käynyt Suomessa tai maailmalla niin tämä on ainoa kurssi, jossa todella pääsee käsittelemään omaa elämäänsä, eikä vain puhuta siitä tai anneta ohjeita mitä tulevaisuudessa voi tehdä kurssin jälkeen. Ns. Hands on -strategia eli toimintaa heti. Seitsemän päivää :) Päivä muuten alkoi lukemalla viestin, joka tuli syksyn päävieraalta eli Josephilta. Hän odottaa innoissaan Suomeen tuloa ja siihen tosissaan ei ole enää kuin kolme viikkoa.

Piti jo aikaisemmin kirjoittaa tästä elokuvasta, mutta en sitten edellä mainitun kurssin aikana ehtinyt paneutua asiaan. Mutta tässä tulee nyt ajatuksiani elokuvasta Kohtalon valvojat :)

Tämä on yksi tämän vuoden eniten ajatuksiani herättäneistä elokuvista. Näin trailerin noin kuukausi ennen elokuvan ensi-iltaa ja jo trailerin siinä vaiheessa kun näytölle ilmestyi sana "life", olin niin varma, että haluan nähdä tän leffan. Sitten olikin kuukauden odotus, joka palkittiin kyllä todella inspiroivalla elokuvalla. Tän voi mun mielestä katsoa niin monella tapaa tai niin monesta näkökulmasta. Viihteellisenä elokuvana tää on varmaan keskiarvoa, mutta kun katsot sillä idealla, että mitä ajatuksia tämä herättää tai miten tämä elokuva voi inspiroida omassa elämässä niin saa ihan uuden katsomiselämyksen. Leffa tuli siis pari viikkoa sitten jo vuokralle ja muutaman päivän metsästyksellä pääsin katsomaan sen uudestaan. Leffan metsästys oli taas niitä juttuja, että tämän haluan tehdä tänään ja teen ihan mitä vaan, että se onnistuu. Loppujen lopuksi riitti, että soitti kolmeen videovuokraamoon, jotta löytyi yksi kappale, joka ei vielä ollut vuokralla.

httpv://www.youtube.com/watch?v=wZJ0TP4nTaE

 

Oman elämän hallinta

Pääkysymys, joka nousee omaan mieleeni on se, että voiko omaa elämäänsä hallita. Vuosien jälkeen erilaisia itsensä kehittämisen kursseja käyneenä tuntuu siltä, että omaan elämäänsä todella voi vaikuttaa. Niin moni asia on muuttunut matkan varrella ja muuttuu jatkuvasti. Entä jos se kaikki on kuitenkin jo suunniteltu etukäteen. Niin sanotusti ihan sama mitä täällä teen tai kuinka pyristelen niin se kaikki on kuitenkin suunniteltu jo etukäteen ja menee jonkun muun suunnitelman mukaan. On sanottu, että jos et suunnittele omaa elämääsi niin joku muu suunnittelee sen puolestasi ja huomaat eläväsi muiden suunnitelmia tai niitä toteuttaessa.

"I don't care what you're putting up on my way. I'm not giving up."

Kohtalon valvojat - Adjustment Bureau

 

Oikea suhde

Elokuvan toinen kolauttava aihe minulle oli tuo romanttinen suhde. Suhde-elämä on yksi mielestäni mielenkiintoisimpia aiheita elämässä ja jotain mitä olen itse joutunut miettimään paljon. Ihmisiä on niin erilaisia ja kaksi ihmistä voi haluta niin erilaisia tai samanlaisia asioita. Mitä jos yhdessä oleminen estää kumpaakin toteuttamasta omaa unelmaansa? Tai se että toteutat omaa unelmaasi, estää kumppaniasi toteuttamasta omaa unelmaansa? Tuleeko siitä onnistunutta suhdetta? Itse uskon, että yksi onnistuneen suhteen tärkeimpiä asioita on ymmärtäminen tai oikeastaan ennemminkin halu oppia ymmärtämään toista. Se, että oppii ymmärtämään mitä toinen haluaa ja arvostaa ja on itse halukas tukemaan toista niissä asioissa. Joidenkin mielestä siitä tulee täysin Ultimate-suhde, jos tämä tapahtuu molemmin puolin. Elokuvassa mies jättää naisen, koska hän ymmärtää, että jos hän jää, niin nainen ei voi toteuttaa unelmaansa. Tässä tapauksessa naisen mielipidettä ei kysytty ollenkaan. Siitä päästäänkin siihen, että koskaan ei mielestäni kannata luulla mitä toinen ajattelee, vaan kysyä sitä suoraan kyseiseltä henkilöltä. Niin usein voi arvata väärin. Joskus jopa täysin väärin.

If you believe in free will If you believe in chance If you believe in choice

 

Tarkoitus

Uskon, että omaa elämää voi hallita, mutta samalla uskon siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Joskus kun tietokone ei meinaa millään toimia, niin olen kuullut vierestä, että ehkä se on merkki siitä, että minun ei kannata olla juuri tekemässä sitä, vaan tarkoitukseni on olla tekemässä jotain muuta. Tässä tapauksessa todennäköisesti tämä henkilöityi kumppaniin, joka sen sanoi... Isoja unelmia toteuttaessa sekä urheilijana että muussa elämässä olen huomannut, että mitä isompien kokonaisuuksien kanssa on tekemisessä niin siellä on aina vastoinkäymisiä. En siis usko, että jos jostakin ei tule mitään, niin se pitäisi lopettaa siihen paikkaan. Joskus tosin on hyvä jatkaa myöhemmin ja siirtyä tekemään jotain muuta. Tai yleensä noissa hetkissä riittää se, että osaa hallita tunteensa niin, että ei stressaa ja vaivaa päätään asialla, vaan ennemmin keskittyy hyvien tunteiden pyörittämiseen. Silloin ei haittaa niin paljon, vaikka itse homma ei toimisikaan, kun on kuitenkin sisällä hyvä tunne. Tiedän ihmisiä, joilla on ihania unelmia ja joskus heidän kuulee sanovan, että ei se nyt olekaan toteutunut ja, että ehkä sen ei ole tarkoituskaan toteutua. Joo se voi olla niin, mutta itse uskon myös toimintaan ja sanoisinkin niin, että jos olet yrittänyt jo kymmenillä tai sadoilla tavoilla ja sittenkään unelman toteuttaminen ei onnistu, niin voit miettiä uudestaan onko sen edes tarkoitus toteutua. Tähän liittyen uskon, että kyllä se toteutuu kun jatkaa ja löytää oikeat keinot toteuttamiseen. Onpahan kyse sitten omista sisäisistä resursseista, ajasta, ihmistä tai jostain muusta.

Tarkoitukseen uskon siinä mielessä eniten, että mitä tahansa elämässä tuleekin vastaan, niin se on tarkoituksen mukaista. Se on tuonut omaan elämääni paljon luottamusta ja turvaa. Jos jossakin asiassa epäonnistuu, niin hyväksyn sen tarkoituksen mukaisena, nostan pään pystyn ja jatkan matkaa. Tähän sopii hyvin sanontani kilpakentiltä: On sitä ennenkin kilpailuja hävitty. Ei se haittaa, koska niitä tulee lisää. Samaa turvallisuutta saan ihmissuhteisiini, yrityksen toimintaan ja kaikkeen mitä elämässäni teen. Tiedän, että olen matkalla oikeaan suuntaan ja matkalla tapahtuu paljon, hyvää ja pahaa ja ei niin hyvää, mutta pääasia on se, että käyn matkaa. Kun mieltää, että kaikella on tarkoituksensa niin itsestäni tuntuu todella helpolta. Joskus mietin myös sitä, että mikä se itse tarkoitus on. Usein en mieti sitä ollenkaan. Riittää tieto siitä, että niin oli tarkoitus. En jaksa miettiä, tai toisaalta haluakaan miettiä kaikelle syvempää tarkoitusta. Leffassa esitettiin monta kertaa kysymys, että miksi pari ei saisi olla yhdessä ja siihen ei oikein missään vaiheessa pystytty vastaamaan. Vahvisti uskoani siihen, että kaikille teoille ja tapahtumille ei löydy syytä. Tarkoitus voi olla, mutta ei välttämättä ymmärrettävää syytä.

Yhdessä asiassa olen miettinyt enemmän tarkoitusta. Oman elämäni tarkoitusta. Viimeisen muutaman vuoden aikana olen tavannut enemmän ihmisiä kuin koko elämäni aikana yhteensä. Olen kuullut useita versioita siitä mikä on kenenkin tarkoitus elämässä. Jos et ole miettinyt vielä omaasi niin mieti, jos tuntuu siltä. Uskon, että jokaisella on jossakin vaiheessa elämää vaihe, jossa miettii koko elämänsä tarkoitusta. Voi olla, että välillä sitä ei mieti ollenkaan vaan antaa mennä flowssa. Tästä pääsee hyvin siihen, että mikä on oikein ja väärin. Sanoisin vain, että on. Osa ihmisistä haluaa menestyä, toiset rikastua, joku valaistua, löytää itsensä (oma vinkkini on, että kosketa itseäsi ja huomaat, että olet lähempänä itseäsi kuin ehkä kuvittelitkaan), elää onnellisena, perustaa perhe, tehdä paljon lapsia, auttaa ihmisiä... Lista on loputon. Oman elämäni tarkoituksen uskon tällä hetkellä olevan eläminen. Onneton tai onnellinen, ihan sama. Elossa ja menossa. Uskon myös, että tarkoitukseni on auttaa muita elämään.

Nyt meni hieman syvälliseksi, katsotaan taas hieman pinnallisempia aiheita tulevina päivinä... Tässä vielä musta tosi hyvä kappale pysäyttämään tähän hetkeen. Se ei tarvitse olla sinun tarkoitus, mutta tässä hetkessä on paljon enemmän kuin usein huomaamme ;)

httpv://www.youtube.com/watch?v=e4KUmm0XsLY

Seuraavaksi ruokaa ja lenkki ihanassa ilmassa. Ollaan muuten oltu viimeksi tänään yhteydessä Kaarton Markon kanssa ja tarkoitus toteuttaa yhdessä jotain mitä emme ole yhdessä toteuttaneet. Lisätietoa tulossa tässä kuussa... Lisäksi ensi viikolla julkaistaan tämä Michael Morningstarin seminaari, joka on sarjassamme yksi terveyttä ja hyvinvointia edistävä seminaari.

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje