Kun koet, että sinulla ei ole energiaa - 2 yksinkertaista tapaa saada lisää energiaa välittömästi

Monen unelmat, tavoitteet ja muutokset jäävät toteuttamatta, koska ei vain jaksa tehdä mitään niiden eteen. Koska mitään ei tapahdu, jos et jaksa, on tärkeää, että harjoittelet löytämään elämään tapoja, jotka auttavat sinua jaksamaan paremmin. Kokemukseni mukaan oman elämän suunnan miettiminen saattaa vaatia paljonkin energiaa, mutta kun oma elämä kirkastuu ja huomaa, mitä kaikkea hyvää itsellä jo on, se tuo valtavasti energiaa.

Koska mitään ei tapahdu, jos et jaksa, on tärkeää, että harjoittelet löytämään elämään tapoja, jotka auttavat sinua jaksamaan paremmin.

Tärkeimmät tavat lisätä energiaa arjessa

Kysyin elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokon parhaat ja yksinkertaisimmat vinkit parempaan jaksamiseen. Tomilla itsellään on paljon energiaa ja hän saa monin verroin enemmän aikaiseksi kuin ihmiset keskimäärin.

Tärkeintä Tomin mielestä ovat inspiroivat tavoitteet, päivittäinen kiitollisuus, hyvät ihmissuhteet ja onnellisuus. Jos siis sinusta tuntuu, että sinulla ei ole energiaa tehdä muutoksia omassa elämässäsi, voi olla, että Saa mitä haluat -prosessin mukainen aloittaminen askel askelelta inspiroivissa tavoitteissasi eteenpäin, tuo sinulle myös kaipaamaasi jaksamista.

Kaksi yksinkertaista tapaa saada lisää energiaa välittömästi

Haluan jakaa sinulle kaksi yksinkertaista tapaa, joita itse käytän saadakseni lisää energiaa arjessani.

  1. Liiku, koska liike luo lisää energiaa!
    Yksi maailman tehokkaimmista tavoista liikkua, on pomppinen. Sata pomppua aamuisin trampoliinilla tai lattialla käynnistää kehon. Kymmenen tai kaksikymmentä pomppua kesken päivän antavat virtaa. 5 x 20 pomppua päivässä ei kuulosta paljolta, mutta kymmenessä vuodessa siitä tulee 365 000 ja 30 vuodessa 1 095 000 pomppua. Sata ei ole paljon muuta kuin iässä, mutta miljoona on aina paljon. Olen varma, että miljoonalla pompulla on iso merkitys sen suhteen, pääsetkö sadan vuoden ikään asti ja millaisessa kunnossa.

  2. Hymyile ja tee asioita, jotka saavat sinut iloiseksi.
    Tee jotain, josta nautit todella paljon tai jota haluat erityisesti tehdä. (Huom! Tämä ei tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi aina olla hyvällä mielellä. Jokaisella on lupa kokea huo- noja hetkiä ja päiviä).

Oma jaksaminen on hyvin yksilöllistä, joten kokeilematta et voi tietää, mikä toimii parhaiten juuri sinun kohdallasi. Tärkeää on, että harjoittelet käyttämään niitä vinkkejä, jotka toimivat sinun kohdallasi. Selvitä siis, mikä lisää sinun energiaasi!

Kaikkea parasta elämääsi!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

P.S. Tämä teksti on ote kirjoittamastani Saa mitä haluat -kirjasta, joka julkaistaan 7.10.2019 myös äänikirjana!