Millaisen viikonlopun sinä haluat viettää ensi viikonloppuna?

Saa mitä haluat -kolmio tavoitteiden asettamisen apuna sopii yksinkertaistettuna myös todella hyvin mihin tahansa päivään. Kun heräät viikonloppuun ja tajuat, että et ole miettinyt viikonloppua etukäteen ollenkaan, suosittelen kysymään itseltäsi: ”Mikä olisi minulle paras tapa viettää tämä päivä?” Mikä olisi siisteintä mitä voisi tapahtua? Mitä voisit tehdä?

Sen jälkeen mietit, Saa mitä haluat -kolmion mukaan, mikä on ensimmäinen askel haluamaasi suuntaan ja onko joku, jonka kanssa haluat lähteä toteuttamaan haluamaasi asiaa.

Kysy itseltäsi: ”Mikä olisi minulle paras tapa viettää tämä päivä?” Mikä olisi siisteintä mitä voisi tapahtua? Mitä voisit tehdä?

Eikö tavoitteista ole lomaa edes viikonloppuna?

Saa mitä haluat -ajattelussa tavoitellaan aina parasta mahdollista tilannetta. Miksi sinun kannattaa miettiä tätä myös sunnuntaiaamuna? Eikö edes silloin saisi levätä?

Kannattaa kuitenkin miettiä asiaa toisesta näkökulmasta: Kuinka usein vapaapäivän jälkeen olet todennut, että menipä se nopeasti ja mitään ei tapahtunut? Jos joka päivä mietit, mitä haluat toteuttaa tänään ja asetat merkit sille, mistä tiedät, että päivä on onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, päivästä tulee omannäköisesi.

Jos sunnuntaiaamuna toteat, että sinua väsyttää todella paljon, tavoitteesi voi olla silloin esimerkiksi se, että saat rentoutua mahdollisimman hyvin. Tavoitteelle asettamasi merkit kertovat sen, oletko saanut rentouduttua. Merkit myös ohjaavat sinua tekemään asioita, jotka auttavat sinua rentoutumaan mahdollisimman hyvin. Tavoitteiden ja Saa mitä haluat -ajattelun ei ole tarkoitus olla vain tavoitteiden saavuttamista tai suorittamista. Se on oikeasti sitä, että teet joka päivä elämästäsi omannäköistä.

Jos joka päivä mietit, mitä haluat toteuttaa tänään ja asetat merkit sille, mistä tiedät, että päivä on onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, päivästä tulee omannäköisesi.

Hyödynnä Saa mitä haluat -ajattelua myös lomalla

Minkä takia jokainen oma reissuni on ollut aivan huippu? Koska määrittelen itselleni, mitä haluan reissussa tapahtuvan. Mietin, mikä olisi kaikista siisteintä, mitä reissussa ja koko loman aikana voi tapahtua. Ihan kaikki haluamani asiat eivät ole koskaan vielä tapahtuneet, mutta se ei haittaa.

Loman tai reissun lopussa kiinnitän huomioni siihen, mitä tapahtui. Voin olla aina tyytyväinen, koska huomaan, että on tapahtunut mahdottoman paljon asioita, joiden halusinkin tapahtuvan.

Eikö “siistiä” sana ole nuorison käyttämä sana?

Siistiä-sanassa on mukana vapautta, rentoutta, luovuutta ja nuoruutta. Jos se on sinusta nuoremmille tarkoitettu sana, se olkoon suurin syy siihen, että alat käyttää sitä enemmän. Siistiä-sana sisältää suunnan siihen, mikä kaikki olisi mahdollista, sellaista mitä haluat ja se tuntuukin hyvältä, mutta siitä puuttuu väkinäinen pakko sen toteutumiseen.

Toivon, että esimerkkini auttavat sinua ymmärtämään, että tavoitteet kuuluvat niin arkeen, lomaan kuin juhlaankin - ja jokainen niistä voi olla ihan älyttömän siistiä, jos vain niin päätät!

Kaikkea parasta elämääsi!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

P.S. Tämä teksti on ote kirjoittamastani Saa mitä haluat -kirjasta, joka julkaistiin nyt myös äänikirjana!