Etsitkö sitä oikeaa? Mistä voit tunnistaa sinulle Oikean miehen

Tulinen rakastaja, kunnioittava, palavaa rakkautta, huomioimista, kauniita sanoja, romantiikkaa, palveluksia, maskuliinista voimaa, päämäärätietoisuutta...

Osuiko näistä mikään sinun unelmiesi miehen ominaisuuksiin? Tiesitkö, että ihan jokaisessa miehessä löytyy valtava potentiaali olla kaikkea, mitä nainen haluaa. Kyllä, jopa niistä sinun entisistä puolisoista tai tapailukumppaneista. Ja kyllä, jos olet suhteessa, sinulla on jo vierelläsi Oikea mies.

 

Miehen ja naisen eroavaisuudet

Mies haluaa luonnostaan täyttää naisen jokaisen haaveen ja tarpeen. Mutta onko se tarpeellista? Nyt en tarkoita miestä, joka hiki hatussa tekee kaiken mitä pyydät siksi, että pysyisit tyytyväisenä, vaan päinvastoin. Mies, joka tekee kaiken täydestä sydämestään, ilman miellyttämistä ja varmistusta, että tulee hyväksytyksi. Mies, joka tekee kaiken rakkaudestaan sinua kohtaan.

Mitä enemmän mies tuntee sinun rakkautesi, kunnioituksesi ja avoimuutesi, sitä enemmän hän haluaa tehdä asioita, että tuntisit olosi paremmaksi. Jos kuulut kategoriaan, joka manaa miehet alimpaan jonnekin, mitä luulet, millaisia miehiä vedät tällöin puoleesi. Ja kyllä, miehiä löytyy myös sitä huonompaa laatua, mutta heidänkin sisällään on uljas mies, joka osaa rakastaa. Yhtä lailla, kun naisille ei ole opetettu olemaan naisia, niin eivät kaikki miehetkään tiedä, miten olla terveellä tavalla maskuliinisia miehiä. Ilman pöyhkeilyä tai itsensä korostamista. Ilman vetäytymistä tai hyökkäämistä. Ilman alistamista, alistumista tai manipulointia.

Me naiset olemme tehneet paljon töitä tasa-arvoisuuden eteen, että meidänkin sana tulisi kuuluviin. Hyvä niin. Parisuhteissa tämä näyttäytyy vain hieman hullunkurisesti. Jos olemme liian samanlaisia, vetovoima ja polariteettisuus häviävät. Jos olemme liian erilaisia, arvomaailmamme ja elämäntapamme eivät kohtaa. Miehen ja naisen välinen dynamiikka, sulava tanssi syntyy hyvin yksinkertaisista asioista, joita meille ei ole kasvatuksessamme opetettu.

 

Oikea mies oikealla hetkellä

Olen ollut ihastunut, tapailusuhteissa, seksisuhteissa, avioliitossa, kihloissa, avoliitoissa, jaan vanhemmuuden lasteni isän kanssa, elänyt uusioperheessä ja nyt seurustelen elämänkumppanini kanssa. Olen aina uskonut, että jokainen mies on ollut minulle oikea. Oikea juuri sillä hetkellä.

Olen erittäin kiitollinen värikkäästä historiastani, koska jokainen mies on opettanut minulle erilaisia asioita ja olen saanut kasvaa ihmisenä heidän avullaan. Joidenkin mielestä historiani kuulostaa hullulta, ja sitähän se onkin. Mutta hyvällä tavalla. Koska olen sitoutunut siihen, että elämä kuljettaa koko ajan eteenpäin, minulle Oikea mies jatkaa matkaa kanssani, yhdessä kasvaen ja kehittyen. Oma intohimoni itsetuntemukseen ja ihmisyyteen on antanut minulle aitiopaikan tutustua olentoon nimeltä mies. Miten jokainen mies tulee erilaisesta kodista, erilaisista lähtökohdista, erilaisilla uskomuksilla ja erilaisella elämäntavalla. Ja miten jokainen on muokannut näistä itselleen sopivan, johon olen itse koittanut mahtua. Olen kuin vieraillut monissa erilaisissa elämissä yhden elämän aikana.

Jokainen kohtaamasi mies on valmistellut sinua tapaamaan seuraavan. Kukaan muu ei tiedä sitä, millainen on sinulle se Oikea. Voit tehdä millaisia listoja miehen ominaisuuksista tahansa, mutta niin kuin varmasti tiedätkin, elämän kuljettaessa eteenpäin, siinä unelmienkin miehessä on puolia, jotka ärsyttävät. Voit kyllä varmistella, että kumppanisi ei tule painelemaan sinun ärsytysnappuloitasi millään tavalla, mutta onko hän sinulle silloin se Oikea? Haluatko kasvaa ja kehittyä rakkaudessa ja ihmisenä, vai pitää kaiken varmistellen muuttumattomana?

 

Mistä tunnistaa Oikean miehen?

Voit huoletta tehdä ominaisuuslistoja, toiveita ulkonäöstä, silmien väristä ja hauiksen ympärysmitasta. Ja onhan näiden piirteiden unelmointi erittäin hauskaa. Valitettavasti, ne eivät kerro miehestä vielä yhtään mitään. Mitä itsevarmempi, kokeneempi ja tietoisempi itsestäsi olet, nämä menettävät merkitystään. Eivät ne haihdu kokonaan, eikä tarvitsekaan, mutta merkitys ihmisen sisäisestä maailmasta on elämässä paljon tärkeämpää kuin ulkoiset asiat. Voit esimerkiksi tunnustella, millaiseksi tunnet olosi miehen lähellä, miten hän kohtelee itseään, sinua ja muita.

Jos tahdot juuri sinulle Oikean miehen, oletan, että tahdot myös juuri sinulle Oikean parisuhteen. Yleensä näistä puhutaan eri tilanteissa, vaikka kuuluvat hyvinkin oleellisesti yhteen. Jos elät jo suhteessa, niin voit saada siihen lisää hekumaa, kun opit tarkastelemaan miestäsi erilaisesta näkökulmasta. Jos tuntuu, että suhteestanne uupuu jotain syvempää tunnetta, on hyvä irrottaa itsensä miehestä ja keskittyä vain siihen, millaisen suhteen haluat.

 

 

Innostavin terveisin,

Sonja Kaunismäki
Oikea Nainen -konseptin perustaja
ja Uskalla Innostua -valmentaja