Mitä tehdä, kun lähipiiri ei tue unelmiani?

Olen usein kuullut kommentteja siitä, että itse kyllä uskoo ja haluaa toteuttaa unelmia, mutta lähipiiri vastustaa sitä. Mitä tehdä, kun lähipiiristä kuulee toistuvasti lannistavaa kommenttia ja epäuskoa. Miten negatiiviset asiat eivät kaataisi intohimojani?

Passion Test –menetelmän kautta, tai miten itselle merkitykselliset asiat ovat löytyneetkään, ne ovat aina henkilökohtaisia. Ne lisäävät automaattisesti itsetuntemustasi ja keskityt enemmän itsellesi tärkeisiin asioihin.

On hyvä käyttää harkintaa, kenelle ja missä tilanteissa omista intohimoistaan tai tavoitteistaan kertoo. Seminaarien, kurssien tai vaikka hyvän kirjan jälkeen helposti haluaa julistaa kaikille, mitä kaikkea on oivaltanut. On hyvä muistaa, että toiset eivät ole kokeneet samaa ahaa-elämystä kuin sinä olet. He eivät ole käyneet samaa matkaa hehkuttamasi asian äärellä.

Hyvin usein sen saman ajan, mitä sinä olet ollut löytöretkellä itseesi, on lähipiirisi tehnyt samoja asioita kuin ennenkin. Onko oma oivalluksesi vienyt ajallisesti vain sekunnin tai oletko ollut viikon retriitillä, sinun kokemuksesi samassa ajassa on laajempi, kuin jos et olisi sitä tehnyt.

 

Kun tiedostaminen, hyväksyminen ja arvostaminen itseäsi kohtaan lisääntyy, anna sen näkyä myös muita kohtaan.

Poimin muutama vuosi sitten kirjoittamastani "Enemmän Sinä" e-kirjasta katkelmia, jossa kerron juuri tästä asiasta.

”Itsetuntemuksesi lisääntyminen tuo elämääsi automaattisesti muutoksia. On hyvä muistaa, että muutokset ovat sinulle ja läheisillesi ainoastaan myönteisiä.

 

Itsetuntemuksesi matkalla on hetkiä, jolloin mahdollisesti koet arvostelua ja ihmettelyä. Silloin on hyvä olla tietoinen, että taustalla on usein menettämisen pelkoa, sekä piilevä ajatus siitä, että pitäisikö toistenkin muuttua.

 

Muutos voi olla niin suurta, että yhtäkkiä huomaat, että entiset tutut puheenaiheet eivät enää kiinnosta sinua. Saatat tuntea jopa turhautumisen tunteita siitä, mikseivät kaikki ajattele uudella tavalla –sinun tavallasi. Koet, ettei sinulla ole enää mitään sanottavaa tai puhuttavaa, koska läheisesi eivät näe maailmaa samoilla silmillä kuin sinä. Ihmettely on molemminpuolista, sinä todella olet muuttunut ja läheisesi voivat tuntua jopa vierailta. Mahdollisesti ajattelet, että heitä pitäisi valistaa sinun uudesta ja mahtavasta näkökulmastasi. Voin sanoa, että se on turhaa. Varsinkin, jos ajatuksissasi tuomitset heidät.

Läheisesi kokemus on, että sinä et hyväksy heitä ja heidän pitäisi muuttua. Heidän kokemuksensa on täysin oikea, koska niin sinä helposti ajatteletkin. Saat osaksesi vastustusta jopa niin, että he tuomitsevat sinut ja sinua kiinnostavat asiat. Tähän sopii tuttu sanonta, että toista ei voi muuttaa, vain itsensä voi.

Meillä jokaisella on vastustus nopeita muutoksia kohtaan. Millä tavoin ja missä asioissa, on meille yksilökohtaista. Paras vinkki, minkä voin antaa, mitä tulee suhtautumiseen läheisiäsi kohtaan, on antaa heidän olla sellaisia kuin ovat. Ole sinä parempi versio itsestäsi ja hyväksyvä heitä kohtaan. He huomaavat, että sinussa tapahtunut muutos on vain hyvästä ja ehkä he jopa tahtovat tietää lisää.

Meidän vastuullamme ei ole kenenkään käännyttäminen uuteen maailmaamme, vaan olla valppaana ja apuna, kun meiltä sitä pyydetään.

 

Vastuullamme on hyväksyä toiset sellaisina kuin he ovat ja vastata vain omista ajatuksistamme ja sanoistamme.

 

Oman uskomusjärjestelmän muokkaamisen ja uudenlaisen ajatusmaailman ohjelmoinnin seurauksena toisten ihmisten huomioiminen voi joskus olla erittäin haastavaa. Kun opettelee uudenlaisia ajatusmalleja itsestään ja elämästään, on tilanteessa, jolloin elää kuin kahdessa maailmassa. Opetteluvaiheessa haluaa helposti keskittyä vain itseensä, ja se voi tuntua toisista oudolta.”

 

Sitoutuminen omaan elämään on vastuunottoa ja jokapäiväisiä tietoisia valintoja.

On tärkeää, että saat tukea matkallasi. Ellei lähipiiristäsi löydy tukea, muista, että et kuitenkaan ole yksin ajatuksiesi kanssa. Suosittelen lämpimästi osallistumaan seminaareihin ja valmennuksiin, joissa voit tavata samoista aiheista kiinnostuneita ihmisiä.

Tutustu tuleviin valmennuksiimme täältä! ››

 

Intohimoista matkaa!

Sonja Kaunismäki