Tee unelmistasi visuaalisia unelmataulun avulla!

Unelmataulu, unelmakartta, visiotaulu… Nimiä on monia mutta tarkoitus on sama: unelmataulu kuvastaa visuaalisesti sitä, mitä haluat saada elämässäsi. Se on fyysinen edustus tavoitteistasi ja unelmistasi. Unelmataulun avulla voit asettaa unelmasi käytäntöön ja ruokkia alitajuntaasi. Kun visualisoit mitä haluat, voit sovittaa tunteesi olemiseen ja tekemiseen, mikä puolestaan uttaa sinut kohti tavoitteitasi.

Visualisointi on yksi tehokkaimmista harjoituksista, joita voit tehdä. Usko tai älä mutta visualisointi toimii. Olympiaurheilijat ovat käyttäneet visualisointia jo pitkään parantaakseen suoritustaan. On tutkittu, että painavia painoja nostaessa aivoissa aktivoituu sama alue kuin vain visualisoidessa painojen nostamista - niin voimakasta visualisointi on!

“Aivosi työskentelevät väsymättä saavuttaakseen asiat, joita syötät alitajuntaasi. Kun nuo asiat ovat vahvistuslauseita ja kuvia unelmistasi, tulet saavuttamaan ne varmemmin!”
— Jack Canfield

 

Mikä unelmataulun idea on?

Unelmataulun tarkoituksena on kuvastaa visuaalisesti kaikkea mitä haluat. Laita unelmatauluusi kuvia ja sanoja siitä, mitä haluat tuntea, älä ainoastaan asioita, joita haluat saada. Unelmataulussa on hyvä olla kaikkea mikä inspiroi ja motivoi sinua sekä kaikkea mikä edustaa tavoitteitasi ja unelmiasi. Unelmataulun ideana on tuoda kaikki siinä oleva elämääsi!

Ajatus unelmataulun taustalla on, että kun ympäröit itsesi kuvilla siitä, kuka haluat olla, mitä haluat, missä haluat elää tai missä haluat lomailla, elämäsi muuttuu vastaamaan näitä kuvia ja niitä toiveita.

 

 

näin teet unelmataulun

1. Varaa tarvikkeet

Unelmataulun tekemiseen tarvitset ison paperiarkin, useita lehtiä, saksia ja liimaa - sekä inspiroituneen olotilan!

 

2. Etsi inspiroivia kuvia ja sanoja, joita haluat saada elämääsi

Tarkastele kaikkia elämäsi osa-alueita (vauraus/työ, ihmissuhteet, henkinen hyvinvointi ja fyysinen hyvinvointi) ja päätä mitä haluat kullakin elämän osa-alueella saada.

Käy lehtiä läpi ja leikkaa kuvia ja sanoja, jotka kuvaavat sitä, mitä haluat saavuttaa elämässäsi. Se voi olla esimerkiksi tunnetila, kokemus, auto jolla haluat ajaa, matka, koti, vartalokuva ja niin edelleen. Muista, että rajoja ei ole! Jos se puhuttelee sinua, käytä sitä. Käytä kaikkea mikä inspiroi sinua, älä ainoastaan kuvia.

Unelmataulussa ei ole rajoja sille mitä haluat. Käytä mielikuvitustasi, ajattele isosti - ja ennen kaikkea ole luova ja pidä hauskaa!

 

3. Asettele ja viimeistele

Asettele kuvat ja sanat laudalle siten, että se näyttää sinusta hyvältä. Teet taulun itsellesi, joten tee siitä sellainen, jota haluat katsoa ja joka miellyttää omaa silmääsi.

 

4. Aseta taulu paikalle, josta näet sen päivittäin

Kun olet valmis, aseta unelmataulu paikalle, josta näet sen päivittäin. Taulu toimii muistutuksena tarkoituksestasi, tavoitteistasi ja unelmistasi.

Kun sijoitat unelmataulun paikkaan, josta näet sen pitkin päivää, saat parempia tuloksia, sillä voit visualisoida elämääsi päivittäin!

 

5. Visualisoi päivittäin

Visualisointi aktivoi alitajunnan luovan puolen ja ohjelmoi aivosi huomaamaan tarvitsemiasi resursseja tavoitteesi eteen.

Kun lisäät visualisointiharjoituksen päivittäiseen rutiiniisi, olet paljon motivoituneempi saavuttamaan tavoitteesi ja alat alitajuntaisesti tekemään asioita, jotka vievät sinua kohti unelmiesi elämää.

 

Inspiroivia hetkiä unelmataulun tekemiseen
- muista pitää hauskaa ja olla luova!