Oliko tämä nyt sitten hyvä sijoitus?

Sijoittaminen yleensä yhdistetään rahaan. Ajattelen aika usein koko elämää sijoituksena. Mihin sijoitan tämän minuutin? Onko se mihin käytän tämän ja seuraavat minuutit sen arvoisia kun haluan? Saanko ajalleni todella arvoa vähintään yhtä paljon kuin mitä odotan tai mielellään tietysti enemmän. Jos elämä antaa jatkuvasti enemmän takaisin kuin mitä siltä odotamme, niin on helppo olla onnellinen, tai mitä nyt sitten haluaakaan olla. Jos koet, että sinulla on tällä hetkellä parempaakin tekemistä, niin mene tekemään sitä. Jos taas haluat tietää lisää sijoituksesta nimeltä elämä, niin jatka lukemista. Ja kerro kommenteissa oliko tämä sijoituksesi arvoinen, saitko takaisin enemmän kuin annoit. Olen pian lähdössä syömään ja tämä on juuri oikea hetki kirjoittaa tämä teksti. Hetki sitten päättyi Richard Bandlerin ja John LaVallen vetämä ”Doing Happiness” -seminaari Amsterdamissa. Oli loisto viikonloppu, joka tarjosi paljon ajateltavaa ja tunnen oloni paljon onnellisemmaksi kuin tänne tullessa. Itseasiassa minusta tuntuu siltä kuin minulla olisi uudet aivot. Mielenkiintoista. Olen siis todellakin oikeassa paikassa ja ajassa käyttämään tämän hetken tähän kirjoittamiseen. Kävimme eilen syömässä täällä Amsterdamin keskustassa kolmen hengen voimin. Lähdin mukaan syömään, koska minullakin oli nälkä ja annoin muiden valita ravintolan. Päädyimme Argentiinalaiseen ravintolaan, jossa oli hyvä palvelu ja muiden mielestä myös loistava ruoka. Tykkään nykyään valita tarkkaan ruuan mitä syön. Haluan valita jotain sellaista mikä on todella hyvä sijoitus keholleni, mielelleni ja myös syömisestä saatavalle nautinnolle. Tässä ravintolassa jouduin tekemään kompromisseja ja tilaamaan jotain mikä oli vähän sinne päin kuin mitä halusin. Loppujen lopuksi sain pienet annokset ruokaa, joista jäi nälkä ja lasku oli kolme kertaa enemmän kuin mitä olisin ollut valmis maksamaan siitä mitä sain. Pelastuksena oli seuralaiseni, joiden ansiosta aika ei mennyt hukkaan, vaan sain sijoitukselleni jotain vastinetta. Parempiakin sijoituksia on ollut.

Tänään ruokatunnilla minua pyydettiin syömään porukkaan. Edellisestä päivästä viisastuneena kieltäydyin ja päätin kokeilla jotain muuta. Mietin, että mikä toimisi parhaiten. Menin kauppaan, josta valitsin juuri niitä ruokia mitä halusin. Rahallinen sijoitus oli murto-osa eilisestä ja puolet vähemmän siitä kuin mitä ajattelin sijoittavani. Kävelin auringonpaisteiselle Damin aukiolle ja tein piknikin penkillä. Mukana salaattia, leipää ja hedelmiä. Seurana oli turisteja, mutta tällä kertaa pääasiassa pelkästään oma mieli. Ruoka maistui hyvältä ja auringon paiste lämmitti sekä ihoa että mieltä. Syönnin jälkeen Damin aukiolla riitti ohjelmaa, kun erilaiset katutaiteilijat esiintyivät. Täydellinen sijoitus juuri siihen hetkeen ja tähän päivään.

[gallery columns="2"]

Jotta omalle ajalleen saa hyvän vastineen ja oma sijoituksesi kannattaa, niin kannattaa miettiä mitä todella haluaa. Mitä tarkemmin tiedät elämässäsi sen mitä haluat, sitä helpompi sinun on tehdä päivittäisessä elämässä valintoja sen mukaan mikä on sinulle parasta. Kun tiedät mitä haluat, voit helpommin tehdä päätöksiä, jotka auttavat sinua saamaan ajallesi parempaa tuottoa.

Jokainen meistä on tehnyt elämässään huonoja sijoituksia. Ainakin minä olen tehnyt. Olen tehnyt niitä paljon ja tulen varmasti tekemään niitä jatkossakin. Selkeyttämällä itselleen sen mitä haluaa elämässä ja opettelemalla tekemään fiksumpia päätöksiä elämässä auttaa vähentämään huonojen sijoitusten määrää.Mitä tahansa sitten onkaan tapahtunut tai tulee tapahtumaan, niin on hyvä muistaa, että huonon sijoituksen tekeminen ei yleensä ole ongelma, vaan se mitä tapahtuu sen jälkeen ja miten siihen reagoi.

Hyviä sijoituksia elämääsi tänäänkin!

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje

 

 

 

Keskustele kanssani – Kerro mitä on mielessäsi :)