Lontoosta: Päivitys 2 - Sir Richard Bransonin parhaat

Tässä toinen päivitys seminaarimatkalta Lontoon National Achievers Congressiin. Kokonaisuudessaan oli muuten loistoseminaari! Tosin en ole varmaan koskaan osallistunut yhteenkään huonoon seminaariin tai valmennukseen. Yleensä niistä saa paljon kun asennoituu siihen, että niistä saa sen mitä menee hakemaan. Itselleni tärkeimmät syyt seminaariin osallistumisessa oli Sir Richard Bransonin näkeminen (ja tietysti häneltä oppiminen myös!) ja uusien ihmisten tapaaminen. Oli jännä huomata myös se kuinka paljon tuttuja on tullut viimeisten vuosien aikana näiltä lukemattomilta matkoilta. Uusien tuttujen lisäksi siis tuli tavattua monia vanhoja tuttuja. Ainakin näistä tulet kuulemaan myöhemminkin: Judymay Murphy, Dan Bradbury ja Mark Hayley. Tässä ensiksi vähän yleisesti ajatuksia ja sitten ne Bransonin parhaat.

Seminaarin viimeisenä päivänä oli kaksi puhujaa ehdottomasti ylitse muiden ja he olivatkin päivän viimeiset puhujat. Ensimmäinen näistä oli Joseph McClendon III. Joseph erottui selvästi muista puhujista, koska hänellä oli rahan ja tavoitteellisuuden sijaan aiheena elinvoimaisuus. Tämä lähes kuusikymppinen mies on kyllä yksi maailman parhaimpia esimerkkejä elivoimaisuudesta ja energiasta! Josephin osuus oli hyvin lyhyt ja en lähde nyt tässä sitä käymään sen tarkemmin läpi, mutta jos sinua kiinnostaa tutustua siihen miten voit muuttaa elämääsi ja elinvoimaisuuttasi, niin lataa Josephin kirjoittama "Change Your Breakfast, Change Your Life" -kirjan sähköinen versio tästä. Puhun aika usein Josephista ja siihen on montakin syytä. Yksi on se, että viime vuosien aikana olen tehnyt hänen kanssaan aika paljon töitä. Kaikki kuitenkin lähti siitä, kun olin Tony Robbinsin Unleash the Power Within -seminaarissa, jossa myös Joseph oli puhumassa. Kuuntelemassa (hieman väärä sana, koska sekä Tony että Joseph laittaa ihmiset osallistumaan eikä vain kuuntelemaan) oli noin 12 000 ihmistä ja silloin mietin, että tuo kaveri tietää miten luoda omaan elämäänsä energiaa ja miten pysyä terveenä ja päätin seurata sitä mitä hän kertoi. Joseph on siis tuonut omaan elämääni vähintäänkin parempaa terveyttä ja jatkuvasti kasvavaa energiaa.

 

Lontoossa minulta kysyttiin myös ensimmäistä kertaa kysymys, että mitä minä sitten olen saanut näistä kaikista seminaareista, joita olen käynyt vuosia ja onko elämäni jotenkin muuttunut. Jos vastaisin yhdellä sanalla, niin se olisi: KYLLÄ. Jos vastaisin kolmella sanalla, niin lisäisin edelliseen: Kaikin tavoin. Kysymys oli sikäli loistava, että se sai miettimään, että onko oikeasti jokin muuttunut. Ihminen kun elää itsensä kanssa jatkuvasti, niin eroja on itse vaikeampi huomata. Sama kun, jos viettää lapsen kanssa aikaa joka päivä, niin ei huomaa niin hyvin sitä kuinka hän kasvaa, mutta harvemmin näkevät huomaavat sen heti. Niinpä pysähdyin hetkeksi miettimään, että onko mikään muuttunut. Vastauksekseni totesin, että elämäni on muuttunut kaikilla elämän osa-alueilla. Ihmissuhteeni ovat muuttunut. Ystäväni ovat osittain vaihtuneet ja niitä on tullut lisää. Terveyteni on parantunut ja osaan huolehtia terveydestäni huomattavasti aikaisempaa paremmin. Ruokani on muuttunut täysin. Tapani liikkua ja kehittää kuntoani on muuttunut osittain helpommaksi ja tehokkaammaksi. Taloudellinen ajatteluni ja talouteni on muuttunut hyvinkin paljon. Tunne-elämäni ja siihen vaikuttaminen on uudella tasolla. Henkisesti ja fyysisesti tunnen voimani huomattavasti paremmin (tosin kuntoni ei ole sama kuin huippu-urheilu aikoina... Ikävä super kuntoa... -> Kovemmat treenit alkoivat jo!). Työni on ehdottomasti sitä mitä rakastan tehdä. Yksi ehkä tärkeimmistä on se, että elämälläni on selkeämpi suunta. Olen myös oppinut nauttimaan elämästä uskomattoman monin tavoin. Tässä nyt joitakin ympäri pyöreästi mainittuja asioita. Jos olet kiinnostunut tietämään tarkemmin mitä nuo muutokset ovat, niin voisit vaikka hihkaista, niin tiedän, että kiinnostaa ja voin tehdä siitä sitten ihan oman jutun. Yksikään seminaari ei ole mennyt hukkaan ja on ollut kyllä itselleni elämäni parasta aikaa.

Uusi asunto inspiroi nyt kirjoittamaan enemmän, mutta ajattelin nyt kuitenkin lopettaa siihen mitä jäi käteen Bransonin osuudesta.

Jos Sir Richard Branson on sinulle vieras nimi vielä, niin suosittelen googlaamaan. Hän on luonut mm. Virgin-brändin ja tällä hetkellä ehkä yksi isoimmista jutuista on hänen järjestämänsä avaruusmatkailut. Hänen tavoitteenaan on, että tulevien vuosikymmenten aikana sadoilla tuhansilla ihmisillä on mahdollisuus matkata avaruuteen ja takaisin. En tiedä, kuinka paljon sinua kiinnostaa, mutta minä olen innostunut ja aion kyllä joku päivä mennä töllöttää tätä meidän palloa ulkopuolelta. Branson ei muuten ollut puhumassa, mitä hän ei yleensäkään hirveästi tee, vaan hän oli haastateltavana. Jotta voisi toteuttaa asioita mitä Sir Branson on saanut aikaan, niin täytyy pystyä ajattelemaan eri tavalla kuin suurin osa ihmisistä.

Parhaat oivallukset itselle olivat nämä - TOP 3:

1. On yritys tai henkilö kuinka rikas tahansa, niin ongelmat ovat edelleen samat. Virgin Atlantic -lentoyhtiölle (Siis Bransonin lentoyhtiö) meni huonosti kun pääreittiä Lontoo - New York ei voitu lentää. Tappiota tuli noin 200 miljoonaa kuussa. Se on aika iso lovi lompsassa. Jotta he selvisivät tilanteesta, heidän täytyi myydä yksi hotelli omistuksestaan. Jos omat taloudelliset asiat ei ole täysin kunnossa, niin löydät varmasti ratkaisun jostain. Jos 200 miljoonan ongelman voi ratkaista, niin varmasti myös 2000 euron ongelman.

2. Luo oma perheesi. Valitaan hyvin tarkkaan ihmiset töihin ja jokainen joka on töissä on kuin perheen jäsen. Omaa perhettään ei halua potkia pois ja sitä kohtelee eri tavalla kuin täysin "tuntematonta". Vastaavasti omassa elämässä kannattaa valita tarkkaan ne ihmiset kenen kanssa on tekemisissä.

3. Ole itse luomassa elämääsi. Branson kertoi lähtevänsä seminaarista suoraan lentokentälle ja lentävänsä Australiaan. Matkalla hän aikoin haastatella asiakkaita ja kysellä palvelusta. Tämän voisi tehdä ihan kuka tahansa muukin, mutta hän ilmeisesti haluaa itse olla kokemassa ja vaikuttamassa. Jos elämässä haluaa jotain luoda ja tietää mitä sen tulisi olla, niin kannattaa itse olla luomassa sitä.

Sir Richard Branson on todellakin tutustumisen arvoinen kaveri ja hänen kirjoistaan pystyt ammentamaan monia asioita omaan elämääsi. Branson on saanut paljon aikaan ja itseäni kiinnostaa hänessä se, että hän uskaltaa luoda täysin uutta ja uusia tapoja toimia. Tällä innostuksella tähän päivään ja palaamisiin!

 

Innostavin terveisin

Ilkka Uskalla Innostua

P.S. Maria oli mukana myös tällä reissulla ja kirjoitti Mene ja tiedä -blogissaan Lontoosta, ravinnosta ja muusta - Lue tästä

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje