Kumpi on suositumpaa itsensä kehittäminen vai masennus?

Tutkailin tänään mitä kaikkea suomalaiset hakevat Internetistä. Google kertoi, että masennus on lähes pari sataa kasvot_3366884kertaa suositumpi haku kuin itsensä kehittäminen. Elämässä tulee tilanteita, joissa ei aina tiedä mitä tekisi. Joskus nämä tilanteet saattavat jatkua pidemmiksi kausiksi. Jos ympäröivä maailma (tai sinä) on alkanut ohjaamaan ajatuksiasi ja tunteitasi, niin sinä voit tehdä asialle jotain. Vaikka et siihen uskoisikaan tai et tiedä miten se tapahtuu tai miten siihen pystyt.

Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ympäristöömme. Voit valita paikkasi. Itse valitsen sen paikan, mikä minusta tuntuu parhaalta ja mikä palvelee minua parhaiten. Okei, tässä voi olla monia rajoitteita, tai ainakin saatamme kokea niin. Omiin ajatuksiimme meillä kuitenkin on yksinoikeus. Niitä sinä voit muuttaa juuri niin kuin haluat. Se mitä ajattelet vaikuttaa omiin tunteisiisi. Hyvät ajatukset tuovat hyviä tunteita. Päinvastaiset jotain aivan muuta. Myös hyvä ympäristö vaikuttaa hyvällä tavalla elämässäsi. Ympäristöllä tarkoitan ihmisten lisäksi sitäkin minkä keskellä elät: Huonetta, asuntoa, kaupunginosaa, kylää, maaseutua...

Joitakin vuosia sitten juttelin kaverin kanssa ja hän kertoi minulle ystävästä, joka on masentunut. Suosittelin Frendejä (siis sitä TV-sarjaa) pari tuntia joka päivään. Kaverini sanoi, että kyllä ihmisten pitää saada olla rauhassa masentuneita. Kyllä minäkin olen välillä masentunut - korkeintaan minuutin!

Jos ihmisen pitää saada olla masentunut, niin minua kiinnostaa, että miksi. Jokaisella on henkilökohtainen vapaus olla sellainen kuin on. Siispä saa olla masentunutkin. Mutta, jos saat valita minkä tahansa tunteen maailmasta, sellaisen minkä olet nähnyt toisella tai, jonka olet itse kokenut elämässäsi tai unelmissasi, niin mikä se tunne on? Kuinka paljon sinä haluat elää juuri siinä tunteessa nyt?

Muuta ajatuksiasi ja ympäristöäsi, muutat tunteesi. Elämä on tunnetta.

Innostavin terveisin,

Ilkka Uskalla Innostua -tiimi

P.S. Kaksi minun suosikkikirjaa/-elokuvaa ajatuksiimme liittyen: Ajatuksen Voima, Asenne, The Secret, You Can Heal Your Life