Ota rennosti

Mietin viime viikonloppuna sitä, kuinka tärkeää meille kaikille olisi oppia rentoutumaan tietoisesti – ja tehdä sitä säännöllisesti. Milloin sinä olet viimeksi rentoutunut? Enkä siis tarkoita sohvalla tv:n ääressä. ;)

Kahden päiväkotiryhmän parissa tehdyn tutkimuksen mukaan 5 minuutin päivittäinen rentoutuminen vähensi lasten sairastuvuutta kolmannekseen verrattuna ryhmään, jota ei rentoutettu. Vasta-aineiden määrä syljestä mitattuna oli näillä lapsilla huomattavasti suurempi. Pistää miettimään, mitä kaikkea hyvää voitaisiin saada aikaiseksi pelkän viiden minuutin päivittäisellä rentoutumisella työskennellessä suurten ja levottomien ryhmien kanssa päiväkodeissa ja kouluissa.

Rentoutumisen hyötyjen lista on pitkä: sen avulla parannat vastustuskykyäsi, muistiasi, ongelmanratkaisukykyäsi, unenlaatuasi ja stressinsietokykyäsi, sekä lisäät luovuuttasi. Rentoutuneessa mielentilassa saat lisää aivokapasiteettiasi käyttöön, työn tehokkuus kasvaa, virheet vähenevät ja keskittymis- ja sietokyky kasvavat. Vireystasosi nousee ja mielialasi tasaantuvat.

Harjoittelulla voit oppia rentoutumaan muutamassa sekunnissa sellaiselle tasolle, jolla saat ratkaistua ongelmia helpommin ja nopeammin. Rentoutuminen on yksinkertaista ja nopeaa. Se ei vaadi erityistä aikaa, paikkaa tai rituaaleja, vaan onnistuu bussissa, keskellä työpäivää tai vaikka ihmispaljouden keskellä kansainvälisellä lentokentällä. Harjoittelua se toki vaatii, jos et ole tottunut rentoutumaan. Jos harjoittelet joka päivä kuukauden ajan, voin luvata että hallitset taidon jo mukavasti. Lopulta pystyt rentoutumaan silmät auki vetämällä kerran syvään henkeä.

Tarjolla on monenlaisia rentoutusäänitteitä, joiden avulla voit harjoitella. Itse aloitin rentoutumisen harjoittelun Silva-menetelmän pitkällä rentoutusharjoituksella. Se löytyy täältä:

http://www.silvamenetelma.com/Finland.html

myyntiartikkelit - SILVA-menetelmän cd:t - Pitkä rentoutusharjoitus - Alfa-ääni

Toinen lempiäänitteeni hyödyntää tiettyjä äänitaajuuksia, jotka saavat aivojen syketaajuuden laskemaan ja vie todella syvälle rentoutuneeseen tilaan. Lisää tietoa täältä:

http://quantum-mind-power.com/more-testimonials.htm

Vastaavia tuotteita löytyy useampia, kun hakee netistä sanalla ”brain entrainment”.

Rentoutukaa hyvin!

Innostavin terveisin,

Suvi Uskalla Innostua -tiimi