Hetkessä nauttimista

Yksi elämästä nauttimisen tärkeimmistä asioista on se, että osaa elää hetkessä.  Jotta voit täysin nauttia jokaisesta hetkestäsi, on sinun osattava olla läsnä tuossa hetkessä. Hetkessä oloa voit harjoittaa monin eri tavoin. Tässä muutama esimerkki.

Kun syöt - Laske aterimet pöydälle aina silloin kun sinulla on ruokaa suussa - Pureskele ruokaa vähintään kymmenen kertaa - maistele oikein kunnolla - Erittäin hyvä ruuansulatuksellekin ja sille, että voit hyvin. Näin tulet myös nauttimaan enemmän jokaisesta piparista, suklaasta ja muista joulun antimista ja todennäköisesti sinulle riittää vähemmän.

Rentoutumalla - Ota hyvä asento sohvalla, tuolissa tai sängyssä - Aloita rentouttamaan kehoasi yksi kehon osa kerrallaan: Jalkaterä, sääri, pohje, reisi, lantio, vatsa, selkä, rinta, sormet, kämmenet, kädet, kasvot, pää... - Keskity tuntemaan rentoutuminen jokaisessa osassa erikseen - Voit tehdä tämän vain yhdellä kehon osallakin. Esimerkiksi rentouttamalla vain kätesi.

Hengittämällä - Tämän voit tehdä missä tahansa, koska hengität aina - Keskity tuntemaan jokainen sisään- ja uloshengitys - Tunne mistä hengität: Rinnasta vai vatsasta, seuraa hengityksen määrää

Aisteillasi - Missä tahansa oletkin niin kiinnitä vuoroin huomio eri aistikanavallasi ympäristöön - Näe, kuule, tunne, haista ja maista kaikki läheltä ja kaukaa

Halaamalla - Kun halaat, niin tunne toinen ihminen lähelläsi. Tunne hänen lämpönsä, kuule hengitys ja haista hänen tuoksunsa.

Näin harjoittelemalla huomaat olevasi enemmän jokaisessa hetkessä.

Hyvää läsnäoloa ja hetkestä nauttimista jouluusi!

Rentouttavaa ja rauhallista joulua!

Innostavin terveisin,

Ilkka Uskalla Innostua -tiimi