Varmista, että sinulla on omat tavoitteet

Haasteet, joita kohtaamme unelmiin ja tavoitteisiin pyrkiessämme, ovat erilaisia, kun kyse on itse keksitystä tavoitteesta. Kun tavoitteet, joihin itse oikeasti haluaa päästä, aiheuttavat haasteita, on niihin helpompi suhtautua ilolla ja innostuksella kuin, jos tavoite on tullut ulkopuolelta, jolloin sen haasteisiin keskittyminen saattaa turhauttaa ja saada aikaan tyytymättömyyttä.

Mieti mikä on oma tavoitteesi

Jos töissä joku muu asettaa sinulle tavoitteita, suosittelen, että mietit myös itse omia työhön liittyviä tavoitteita. Kun olet asettanut oman tavoitteen, huomaat, että olet kiinnostuneempi työstä ja olet innokkaampi ratkomaan siihen liittyviä haasteita. Se auttaa sinua myös etenemään työssäsi, mikäli se on jotain mitä haluat.

Esimerkiksi työpaikan antama tavoite asiakaspalvelun hoitamiseen voi olla vastata joka päivä kaikkiin yhteydenottoihin ja saada lisää tyytyväisiä asiakkaita. Oma tavoitteesi voi liittyä siihen, miten hoidat tuota työtä. Onko tavoitteesi saada 50 ihmistä hymyilemään joka päivä tai lähteä päivän jälkeen tyytyväisenä kotiin. Jos olet työnantaja, auta työntekijöitäsi miettimään omia tavoitteitaan.

Ota joka päivä pieni hetki tavoitteillesi

Mitä tahansa muutoksia haluatkaan elämääsi tai mitä tahansa haluatkaan elämäsi olevan, käytä apunasi tietoisesti asetettuja tavoitteita ja huomaat, että kaikki on mahdollista.

Kun ymmärrät, miten helposti voit asettaa tavoitteita, voit käyttää niiden asettamista hyödyksi myös arjen pienissä ja isoissa tilanteissa, kuten siinä, miten haluat työmatkasi sujuvan tai mitä haluat tapahtuvan kotona pitkän päivän jälkeen. Tavoitteiden luominen alkaa siitä, että otat aikaa oman elämäsi miettimiseen. Se on parasta aikaa, mitä voit ottaa itsellesi. Harjoittele ottamaan siihen joka päivä pieni hetki. Jo muutamalla minuutilla on iso merkitys.

Yksi Saa mitä haluat -valmennuksen käynyt nainen kertoi minulle, että hänelle oli tärkeää ymmärtää jakaa tavoitteet osa-alueisiin.

”Helpottaa paljon, kun tavoitteita voi asettaa eri elämän osa-alueille ja voi keskittyä niistä sitten yhteen kerrallaan. Itse aloitin fyysisestä hyvinvoinnista, mutta kaikilla alueilla on tapahtunut paljon kehitystä. Nyt olen jo löytänyt hyvän työpaikan, ihanan miesystävän, lasten asiat ovat selkeytyneet ja jaksan kehittää itseäni.”

Saa mitä haluat -kirjassa käyn kanssasi läpi Saa mitä haluat -prosessin. Annan siinä sinulle konkreettiset ohjeet siihen, miten voit toteuttaa mitä tahansa elämässäsi. Ja tämä todella koskee koko elämääsi, eikä vain yhdessä asiassa menestymistä.

Saa mitä haluat -kirja on nyt saatavilla myös E-kirjana!

Saa mitä haluat -E-kirja löytyy useimmista e-kirjapalveluista muun muassa Storytel, Bookbeat ja Nextory.

Kun ostat tai lataat e-kirjan itsellesi 30.9. mennessä, saat itsellesi huikeat bonukset!

  • 10€ lahjakortti fyysiseen Saa mitä haluat -kirjaan

  • 50€ lahjakortti Saa mitä haluat -verkkokurssille!

Kun olet ostanut tai ladannut e-kirjan, lue täältä ohjeet miten saat bonukset itsellesi!

Antoisia lukuhetkiä ja kaikkea parasta elämääsi!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

P.S. Tämä teksti on ote kirjoittamastani Saa mitä haluat -kirjasta.