"Tuota minä en usko" - Viikkokirje nro 265

Törmäsin tässä viikonloppuna keskustelun yhteydessä lauseeseen, jonka kuulen Suomessa suhteellisen usein. Tämä lause ei rakenna keskustelussa minkäänlaista tunneyhteyttä ja itse sanojan päässä se ei varsinaisesti auta elämässä eteenpäin. 

Kyseessä on siis tilanteet, joissa olet saattanut sanoa muiden esittämiin asioihin jotain tämän tyylistä: "Tuota minä en usko". 

Tämä on saattanut tapahtua ystävien tai tuttujen kanssa keskustellessa, TV:tä tai radiota kuunnellessa tai vaikkapa kirjaa lukiessa. 

Hyvää sinulle tämän lauseen sanomisessa (joko ääneen tai mielessä) on se, että huomaat, mihin ajatuksesi rajoittuvat. Huono puoli oikeasti on se, että jos et vie ajatusprosessiasi tuosta yhtään pidemmälle, niin rajoitat itseltäsi mahdollisuuden oppia jotain, millä todellakin voi olla suurta merkitystä omalle elämällesi. Toki välttämättä ei ole näin, mutta se voi olla mahdollista. 

Kysymys onkin, että mitä kaikkea menetät tai saatat menettää joka kerta, kun sanot itsellesi tai muille, että et usko jotain todeksi tai mahdolliseksi?

Omalla kohdallasi sinua rajoittava lause voi olla jotain muutakin, kuten "en mä vaan tiedä oisko se ihan noin", "no just joo", "en kyllä ikinä usko", tai...

Jos haluat kehittyä ja mennä elämässäsi eteenpäin, niin on tärkeää tunnistaa, mikä on sinun elämääsi rajoittava lause?

Kun tunnistat tuon mieleesi reaktiona tulevan lauseen, niin sinun ei tarvitse torjua sitä. Päin vastoin. Opi hyödyntämään tuota mielesi käyttämää lausetta. Uskon, että sinun mielesi toimii jo täydellisesti. Sinun tulee vain itse oppia tuntemaan sen toiminta ja hyödyntämään sitä paremmin. Oma mieli on niin loistava väline. On vain niin harmillista, että missään vaiheessa ihmisille ei oikein opeteta sitä, miten sitä voisi käyttää kunnolla.

Miten sitten voit hyödyntää tuota lausetta?

Kokeile erilaisia vaihtoehtoja ja testaa, mikä toimii sinulla parhaiten. Tässä muutama vaihtoehto: Rajoittavan lauseen jälkeen, kysy itseltäsi uusi kysymys, kuten:

- Mitä voisi tapahtua, jos uskoisin tähän?
- Mitä mahdollistaisin itselleni, jos uskoisinkin tuon olevan mahdollista?
- Mitä ei ainakaan tapahdu, jos pidän kiinni siitä, mihin olen tähän asti uskonut?
- Jos nyt uskon tähän ja kuvittelen, että tuo on mahdollista, niin mikä voisi olla parasta, mitä voi tapahtua?
- Miksi minulle on niin tärkeää pitää kiinni siitä, mihin olen tähän asti uskonut?

Tämän jälkeen voit miettiä, mitä olet oppinut itsestäsi ja siitä, miten sinä toimit.

Elämä on huikea matka, jossa sinä voit joka päivä oppia lisää itsestäsi, muista ja elämästäsi ja viedä elämääsi juuri sinne, minne sinä haluat. Voit myöntyä siihen, että oma mielesi aina välillä jarruttaa menoa - Se tekee kaikille niin. Älä anna sen kuitenkaan estää sinua toteuttamasta elämääsi, unelmiasi ja niitä asioita, mitä sinä haluat.

 

Ilkka Koppelomäki

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

  • Lähettää viestin joka viikko
  • Lähettää viestin vain ja ainoastaan kerran viikossa
  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla