Suurin syy ihmisten ongelmiin? - Viikkokirje nro 269

Olo on tällä hetkellä hyvin kiitollinen. Takana on upea valmennusviikonloppu yhdessä huippuporukan ja laulaja Hanna-Maarian kanssa Suomenlinnassa. Aiheena meillä oli rohkea toteuttaminen. Yksi suurimpia syitä tähän teemaan on ollut se, että heikko itsestunto on niin yleinen asia, varsinkin Suomessa.

Huom! Aion kohta mainita useampaan kertaan sen R-sanan, joka on myös jostain syystä meille suomalaisille välillä todella vaikea käsitellä ja sanoa ääneen. Käytän sitä nyt takoituksella, koska haluan, että oikeasti mietit sitä.

Olen miettinyt, että mikä olisi yksittäisenä asiana se, mikä voisi tuoda eniten ratkaisua heikon itsetunnon ongelmaan. Koen, että suurin ongelma on se, että monikaan ei rakasta ja hyväksy itseään juuri sellaisena kuin on. 

En koe, että minulla olisi koskaan ollut hirvittävän huono itsetunto, mutta olen jättänyt tekemättä monia asioita, koska en ole uskaltanut hyväksyä ja rakastaa itseäni sellaisena, kun olen. Mitä enemmän aloin harjoittelemaan itseni hyväksymistä sekä sisäisesti että ulkoisesti, niin sitä helpommalta uusien asioiden ja yleensäkin elämän eläminen on tuntunut. Kun otin mukaan rakkauden ja opettelin rakastamaan kaikkea sitä, miten toimin, käyttäydyn ja miltä näytän päästä varpaisiin, niin tuntuu, että olen voinut nauttia kaikesta elämässä paljon enemmän. 

Ongelmia nämä eivät ole elämästäni poistaneet, mutta elämä tuntuu ja näyttää paljon paremmalta ja helpommalta. Itsensä rakastaminen on tänä päivänä mielestäni ydin sekä oman elämän toteuttamiseen, terveisiin ihmissuhteisiin, parempaan itsetuntoon ja myös todellinen avain henkilökohtaiseen hyvinvointiisi.

Todennäköisesti minä näen sinut eri tavalla, kuin sinä itse näet ja koet itsesi. Tähän liittyen törmäsin videoon, jossa tutkittiin sitä, kuinka todellakin koemme itsemme eri tavalla kuin muut. Yleensä se on huonommin, mutta se ei tarvitse olla niin.

 

Tie terveempään itsetuntoon ja itsesi rakastamiseen

1. Jos olet kehittänyt nykyisen itsetuntosi useiden vuosien aikana, niin älä odota, että se muuttuisi parissa päivässä. Ole valmis työstämään sitä joka päivä useiden kuukausien ajan. Valmistaudu myös siihen, että suunta ei ole koko ajan ylöspäin, vaan siellä tulee myös olemaan takapakkeja - Se on elämää!

2. Jos olet parisuhteessa, niin keskustele kumppanisi kanssa siitä, miten SINÄ näet ja koet itsesi. Pyydä häntä kertomaan, miten hän näkee sinut. Joissakin asioissa kannattaa uskoa ennemmin sitä, mitä kuulet ulkopuolelta: Esimerkiksi silloin, kun joku kehuu sinua.

Jos et ole suhteessa, niin voit tehdä saman harjoituksen esimerkiksi hyvän ystävän tai kenties jomman kumman vanhemman kanssa (saattaa olla heillekin iso kokemus!).

3. Tee päivittäin jokin näistä: 

A) Kuuntele ääntäsi ja löydä siitä sen hyvät puolet. Se on äänesi ja se on tarkoituksella sinulla.
B) Vietä aikaa peilin edessä ja löydä sieltä joka kerta jotain, mistä sinä pidät enemmän. Voit katsoa kuvaasi todeten: Niin, tässä minä nyt olen. Tällainen minä olen. Ei ole huono juttu sanoa itselleen jotain hyvää samalla.
C) Seuraa omaa käyttäytymistäsi ja opi iloitsemaan virheistäsi ja tykkäämään siitä, miten toimit. Voit muuttaa käyttäytymistäsi ja voit aina kehittyä eteenpäin. Siltikin on tärkeää, että hyväksyt sen, miten toimit tänään. On yksi toiminta, minkä lisääminen vaikuttaa elämääsi kaikkialla (ihmissuhteisiin, itsetuntoosi, tuloksiisi, elämästä nauttimiseen...) ja se on hymyileminen. Lisää sitä elämääsi. 

 

Ilkka Koppelomäki

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

Lupaamme:

  • Lähettää viestin joka viikko
  • Lähettää viestin vain ja ainoastaan kerran viikossa
  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla