Miten saat rohkeutta - Viikkokirje nro 258

Viime viikolla kysyin, että mikä on tärkein kysymyksesi omiin mahdollisuuksiisi liittyen. Sain hyviä vastauksia, joten kiitos sinulle, jos vastasit minulle. Jos et lähettänyt kysymystä, niin voit tehdä sen vielä.

Yksi kysymys oli tämä: "Miten saan rohkeutta? Mitä rohkeus oikeastaan on? Jos pelkään sanoa / toteuttaa asioita, niin miten saan itselleni tarvittavan rohkeuden sanoa ja toteuttaa?".

Kysymys on tärkeä, koska ilman rohkeutta aloittaa mitään ei mitään tapahdukaan. Rohkeutta saa monella tapaa ja itseasiassa käsittelen sitä paljon pian julkaistavassa oppaassa. 

Rohkeus on tunne siitä, että uskallat tehdä jotain. Kaikkiin asioihin ei tarvitse rohkeutta, vaan vain niihin, jotka tuntuvat siltä, että niitä ei pysty tai uskalla tehdä. Yleensä se menee niin, että mitä enemmän elämässäsi olet tehnyt asioita, niin sitä enemmän sinulla on rohkeutta.

Rohkeus siis lisääntyy tekemällä asioita, mitä ei uskaltaisi tehdä. Pitkälle ei kuitenkaan pääse, jos ei ole rohkeutta toteuttaa ensimmäistäkään asiaa. Katsotaan siis yhdessä, mitä muuta voit tehdä.

Pelko ja jännitys on ihan normaaleja asioita ja siksi kannattaa hyväksyä ne. Minua pelottaa monetkin asiat. Myös joissakin tilanteissa se, että sanon asioita ääneen. Jos haluat sanoa jonkin asian ääneen, mikä pelottaa syystä tai toisesta, niin sano se ikään kuin lainausmerkeissä. Kerron, miten se tapahtuu, mutta sitä ennen ajatus siitä, että onko asiat pakko sanoa ääneen. Vastaus on ei. Olen kuitenkin huomannut, että asiat, mitkä sanoo ääneen, niin ne jollakin tavalla alkavat elämään ja tulevat mahdollisemmaksi. Suosittelen siis sanomaan ääneen varsinkin sellaiset asiat, joita et uskaltaisi sanoa.

Lainausmerkeissä sanominen tarkoittaa, että sanot asian ensiksi, niin kuin se olisi jonkun muun sanoma. Esimerkiksi, jos se, mitä haluat sanoa on "haluan paremman palkan", niin voit sanoa sen, "kaveri on sanonut, että minulle kuuluu parempi palkka" tai "pomoni haluaa minulle paremman palkan". Kokeile siis sanoa sama asia, mutta jonkun toisen sanomana, fiilistele, miltä se tuntuu ja sen jälkeen voit rohkeasti sanoa sen, mitä aluperin halusit sanoa. Miten tämä toimi kohdallasi?


Mielesi on se, joka mahdollistaa etenemisen ja myös se, joka estää. 

Kysymykset, joita kysyt itseltäsi ohjaavat sinua eri suuntiin. Kun löydät oikeat kysymykset, niin pääset helpommin eteenpäin. Sen sijaan, että kysyt itseltäsi "mistä tai miten saan rohkeutta", kysy itseltäsi "mitä teen sitten, kun minulla on riittävästi rohkeutta". Ensimmäinen keskittyy siihen, että sinulla on tilanne, jonka haluat ratkaista. Toinen keskittyy siihen, että olet jo tekemässä haluamiasi asioita. 

Jos tarvitset rohkeutta joihinkin yksittäisiin tilanteisiin, niin muista, että rohkeus on tunne. Ammenna rohkeuden tunnetta sellaisista elämäsi tilanteista, jolloin olet ollut rohkea ja varma itsestäsi. Kun saat rohkeuden päälle, niin toimi!

Tässä siis jotain, mitä voit tehdä. Rohkeutta vaatii kokeileminenkin, mutta etene sinulle sopivin askelein ja näe mielessäsi itsesi onnistumassa.

Sinä pystyt uskomattomiin asioihin! Jos vain luotat itseesi, niin kuulet tuon lauseen pian itseltäsi ja ystäviltäsi!

 

Ilkka Koppelomäki

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

  • Lähettää viestin joka viikko
  • Lähettää viestin vain ja ainoastaan kerran viikossa
  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla