Olenko luovuttaja, jos vaihdan mieltäni kesken matkan?

Haluan jutella kanssasi mielipiteen tai suunnan vaihtamisesta ja luovuttamisesta. Erityisesti haluan muistuttaa sinua siitä, että sinulla on lupa muuttaa mielipidettäsi jonkin asian suhteen.

Olet saattanut päättää toteuttaa ison unelman, mutta myöhemmin huomaatkin, että se ei ole sinun juttusi.

Olet saattanut päättää haluta yrittäjäksi ja yksi päivä et enää haluakaan sitä.

Olet saattanut päättää alkaa harjoitella maratonia varten, mutta sinulle ensi innon jälkeen riittääkin pelkkä lenkkeily.

Olet saattanut päättää matkustaa ympäri maailman, mutta haluatkin palata Tukholmasta takaisin.

Yksi suurimmista syistä, miksi ihmiset eivät uskalla lopettaa jotain, minkä ovat halunneet aloittaa, on se, että he pelkäävät, että muut näkevät heidät luovuttajana.

 

Mikä sitten on luovuttamista ja mikä vain mielipiteen vaihtumista?

Ensinnäkin sillä ei ole väliä, mitä joku muu on mieltä siitä, että vaihdatko mielipidettäsi vai luovutatko.

 

Mitä luovuttaminen on?

Luovuttaminen on mielestäni sitä, kun lopetat jostain syystä, vaikka oikeasti haluaisit toteuttaa suunnitelmasi, onpa sitten kyseessä yrittäjyys, maratoni tai maailman ympärysmatka.

Luovuttamista ei ole se, jos päätät laittaa jonkin asian tauolle ja palata siihen myöhemmin. Se ei kuitenkaan ole luovuttamista, jos myöhemmin päätätkin, että et halua palata enää saman asian pariin.

Luovuttamista ei pidä sekoittaa keskeyttämiseen: Siihen, että joudut lopettamaan esimerkiksi yllättävän ja ylitsepääsemättömän esteen takia. Keskeyttäminen ja lopettaminen ei tarkoita, ettetkö voisi palata saman asian pariin myöhemmin. Et kuitenkaan ole luovuttaja, vaikka unohtaisitkin keskeyttämäsi tai lopettamasi asian, mikäli se ei enää kiinnosta sinua.

 

Mielipiteen vaihtuminen

Mielipiteen vaihtuminen on sitä, kun et enää ole kiinnostunut kyseistä asiasta ja haluat mieluummin tehdä jotain muuta.

Yhteenvetona luovuttaminen tapahtuu vain silloin, kun päätät jättää leikin kesken, vaikka haluaisitkin jatkaa ja päästä perille asti.

Haluan rohkaista sinua toteuttamaan isoja ja mahdottomiakin unelmia omassa elämässäsi. Älä pelkää sitä, jos haluatkin matkan varrella päättää haluavasi tehdä jotain muuta. Se ei ole luovuttamista, vaan sitä, että kuuntelet itseäsi ja päätät tehdä jotain muuta. Sinulla on lupa siihen ja se on täysin ok!

Jos kaipaat vahvistusta sille, mitä haluat elämässäsi, minulla on sinulle ilouutisia!

Olen kuvannut täysin maksuttoman Saa Mitä Haluat -minivideokurssin, joka auttaa sinua hahmottamaan mitä oikeasti haluat elämässäsi saavuttaa. Lataa minivideokurssi maksutta täältä ››

 

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

Etkö tiedä mitä oikeasti haluat?

Julkaisen syyskuussa Saa mitä haluat -kirjan. Teen kirjan tueksi minivideokurssin, jonka voit tilata nyt ennakkoon täysin veloituksetta!

Minivideokurssin aikana käyn askel kerrallaan läpi mitä "Saa mitä haluat" -termi tarkoittaa ja miten sinä voit löytää sen mitä haluat.