Lähtöenergia tekemiseen

Onko sinulla jotain sellaista, mitä olet siirtänyt useasti eteenpäin tai jotain, mitä olet halunnut alkaa tekemään, mutta sen aloittaminen ei ole vielä onnistunut? 

Uskon, että pystyt saamaan oikealla toiminnalla aivan uskomattomia asioita tehdyksi.

Toiminnan tärkein osa…

Toiminnan tärkeimpiä osia on aloittaminen. Ilman aloittamista ei tapahdu mitään. Niin kuin tiedät. 

Aloittaminen vaatii energiaa, joten tänään haluan auttaa sinua luomaan paremman lähtöenergian minkä tahansa asian toteuttamiseen. 

Joskus mieluisankin asian toteuttamisen aloittaminen saattaa olla todella vaikeaa. Esimerkiksi saattaisit haluta jääkaapista tai keittiöstä jotain syötävää, mutta mielessä matka sohvalta keittiöön tuntuu aivan liian pitkältä ja saatat jäädä makaamaan siihen paikkaan. Vaikka hyvin tiedät, että jos vain nousisit ylös, niin pääsisit kuin itsestään keittiöön.

Sama koskee myös lenkillä tai salilla käyntiä. Lähtö on vaikeaa, mutta kun viet itsesi lähtökynnyksen yli, niin sitten loppu menee lähes itsestään. Itseasiassa lähes mikä tahansa asia etenee loppujen lopuksi helposti, kun aloitat.

Vaatii kuitenkin aina energiaa lähteä liikkeelle. Kysymys kuuluukin, että mikä saa sinut liikkeelle? Mikä saa sinut ikään kuin nostamaan kytkintä?

10 tapaa lisätä lähtöenergiaa

Tässä kymmenen tapaa lisätä lähtöenergiaasi. Koska kaikki toimimme eri motivaattoreilla ja eri tavoin, niin suosittelen sinua kokeilemaan näitä kaikkia ja käyttämään sitten sitä, mikä toimii parhaiten sinun kohdallasi. 

 1. Keskity siihen, mitä saat.
  Mitä tulet saamaan heti, kun aloitat? Mitä tulet saamaan, kun viet tehtäväsi loppuun asti? Miltä se tuntuu? Miltä näytät, kun olet toteuttanut haluamasi asian?

 2. Keskity siihen, miten kurjalta tuntuu, jos et aloita vielä. 
  En varsinaisesti halua, että sinusta tuntuisi kurjalta, mutta ikävä olotila on monen ihmisen paras motivaattori. Jos et aloita nyt, niin mistä joudut tai mahdollisesti joudut kärsimään? Miten ikävän tunteen pitäisi olla, jotta se saa sinut liikkeelle nyt heti? Tunne se tunne ja anna mennä!

 3. Kuvittele elämäsi niin, että et aloita koskaan.
  Mitä, jos koko elämäsi menisi ohi ja et koskaan aloittanutkaan? Miltä elämäsi näyttäisi? Miltä se tuntuisi? Mitä jää tapahtumatta tai tapahtuu sen takia, että et koskaan aloittanut?

 4. Tunne, miltä tuntuu se, kun olet aloittanut.
  Tunne kehossasi ja mielessäsi se hyvä tunne, kun olet jo tekemässä. Kuvittele, miltä tuntuu tehdä haluamaasi asiaa. Miltä se tuntuu kehossasi ja millaisia tuloksia saat sen takia aikaan.

 5. Näe mielessäsi se, miten aloitat.
  Näe ensimmäinen askeleesi toiminnassa. Näe itsesi mielessäsi tekevän helposti sen, mitä haluat tehdä. Tee mielikuvastasi itsellesi miellyttävä niin, että se kutsuu aloittamaan. 

 6. Puhu itsellesi motivoivasti. 
  Sano sanoja, jotka ohjaavat toteuttamiseen. Sano ne itsellesi uskottavasti. Sano uteliaasti tai varmasti. Sano niin, että tarkoitat sitä. Sisäinen puheesi ohjaa sinua jatkuvasti. Sinä voit ja sinun tulee tässä tilanteessa ohjata sisäistä puhettasi! Jos se pistää vastaan, niin sinun tulee tietoisesti sanoa sanat, jotka ohjaavat tekemiseen. Puhu mielessäsi tai ääneen ja aloita nyt!

 7. Anna itsellesi mahdollisuus epäonnistua. 
  Niin usein ihminen on jättänyt aloittamatta, koska on pelännyt epäonnistua. Epäonnistuminen on sallittua ja muutenkin epäonnistuminen on yleensä aina jonkin asian tulos tai onnistuminen. Aloita ja selvitä, miten sinä voit onnistua. Muista, että et ole epäonnistunut, jos et aloita ja et myöskään silloin, jos et päätä luovuttaa.

 8. Tee siitä kannustettu urheilusuoritus. 
  Tsemppaa ja kannusta itseäsi parhaasi mukaan. Kuvittele mielessäsi kannustusjoukko kannustamaan sinua aloittamiseen ja tekemiseen. Näe kannustusjoukon iloiset naamat ja kuule heidän kannustavat huudot ja fanfaarit. Kuvittele millaista on viedä asia loppuun saakka tällaisella kannustusjoukolla. Se on sinun mielesi ja voit kuvitella siellä juuri sellaisen kannustusjoukon, kun haluat.

 9. Kuvittele, että sinulla on raketti. 
  Lähtöenergia nousee kummasti, jos kuvittelet mielessäsi, että selässäsi on raketti, joka nostaa sinut ylös siitä, missä olet ja vie sinut siihen paikkaan, mihin haluat tai sinne, missä voit aloittaa. Raketilla voi olla äänet ja vauhtiin nostattava tunne.

 10. Tee aloittamisesta hauskaa.
  Mikä tahansa asia onnistuu, jos siitä tekee miellyttävää. Keksi asian ympärille hauskaa ja kaikkea mukavaa. Se voi vaatia mielikuvitusta, mutta mitä sitten!

Jos et pääse näillä vauhtiin tai et edelleenkään saa mitään aikaiseksi, niin mieti onko se jotain, mitä sinä todella haluat?

Jos mietit, että nämä kaikki kymmenen kohtaa tehdään jollain tavalla mielessä, niin uskon siellä olevan ratkaisun. Mielesi on nimittäin se, mikä on estänyt sinua aloittamasta. Näillä ohjeilla voit ohjaistaa mielesi aloittamiseen tänään!

 

Ilkka Koppelomäki

- Viikkokirje #275 -

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

 • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen

 • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi

 • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin

 • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla