Itsesi valmentaminen ja oma valmentaja - Viikkokirje nro 285

Tällä kertaa käsittelen sitä, miten valmennus pystyy auttamaan sinua saamaan sellaisia tuloksia, mihin et ole ennen pystynyt. Aloitetaan kuitenkin sillä, miten voit itse valmentaa itseäsi.

Valmentaminen liitetään usein tavoitteisiin ja menestykseen. Oikea valmentaminen perustuu kuitenkin oikeiden kysymysten esittämiseen ja valmennus voi olla merkittävä apu myös muussa kuin ulkoisen maailman tavoitteiden saavuttamisessa. Tällaisia alueita voisi olla esimerkiksi parempi läsnäolo ja parisuhde.


Näin voit itse valmentaa itseäsi käytännössä missä tahansa asiassa:


1. Mieti, mitä sinä haluat tai minkä haluaisit muuttuvan tai olevan erilaista elämässäsi?

Esim. "Haluan olla enemmän läsnä elämässäni"
-> Lause on hieman ympäripyöreä, mutta voimme mennä sillä eteenpäin. Todellisuudessa valmentajana auttaisin määrittelemään tarkemmin, mitä "enemmän läsnä" tarkoittaa. 

2. Mieti, minkä kysymyksen kysyminen auttaisi sinua luomaan vastauksia, jotka veisivät sinua lähemmäksi haluamaasi tilannetta. Tämä on todella voimakas keino, kun käytät sitä joka päiväisessä elämässä.

Esim. "Miten voin olla juuri nyt läsnä tässä hetkessä? (auttaa suoraan olemaan enemmän läsnä) tai "Kenen seurassa voin oppia olemaan enemmän läsnä?" (auttaa kehittämään läsnäoloa).

3. Koska valmennus on kyse kehittymisestä, niin yksi tehokas keino valmentaa myös itseäsi on se, että kiinnität huomiota siihen, missä ja/tai miten olet kehittynyt.

Esim. "Miten osaan olla paremmin läsnä nyt kuin vuosi/kuukausi/viikko sitten?" TAI "Miten läsnäoloni on muuttunut viimeisen x ajan kuluessa?"

Uskon, että lapset ovat niin onnellisia, koska he kehittyvät jatkuvasti ja ovat siitä innoissaan. Sen takia myös tämä kolmas kohta on merkittävä tapa oman onnellisuutesi lisäämisessä. 

Nyt olet oppinut kolme tapaa valmentaa itseäsi. Kokeile sitä johonkin omassa elämässäsi. Esimerkiksi sellaiseen asiaan, mikä on tällä hetkellä jumissa tai tökkii elämässäsi.

Seuraavaksi kerron sinulle, miksi olen kokenut, että ulkopuolinen valmentaja on parempi kuin se, että itse valmentaa itseään ja annan sinulle mahdollisuuden tulla henkilökohtaiseen valmennukseeni.


On kolme syytä, miksi sinulla kannattaa olla oma valmentaja ja miksi se on eri asia kuin ystävä tai se, että itse valmennat itseäsi: 

1. Uskomukset vaikuttavat jatkuvasti elämässä siihen, mihin pystyt. Niin sanotut rajoittavat uskomukset ovat yleensä sellaisia, mistä itse ei ole tietoinen, mutta valmentaja näkee ja kuulee ne helposti. Valmentaja pystyy auttaa sinua myös muuttamaan rajoittavat uskomuksesi.

2. Itselleen voi aina keksiä selityksiä. Ystävät yleensä "ostavat" selitykset. Valmentaja on neutraali ohjaaja elämässäsi. Valmentajaa ei kiinnosta selityksesi, vaan se, mitä sinä haluat. Jos selityksesi eivät johda haluamaasi suuntaan, niin valmentaja voi auttaa sinua laittamaan selityksillesi lopun.

3. Jokaiseen elämään ja muutokseen liittyy vaiheita, joissa ei meinaa enää jaksaa. Ystävät yleensä tukevat näissä tilanteissa. Rankkoina aikoina se ei kuitenkaan ole välttämättä paras itse ystävyyssuhteelle. Varsinkin, jos kyseessä on samalla myös puoliso. Valmentaja ei kanna huoliasi niin kuin ystävä ja siksi hän pystyy auttamaan sinua rankkoinakin aikoina säilyttäen omat voimansa. 

Nämä kolme syytä siis ovat perusteluni sille, miksi sinulla olisi hyvä olla oikea valmentaja. 

 

Ilkka Koppelomäki

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

  • Lähettää viestin joka viikko
  • Lähettää viestin vain ja ainoastaan kerran viikossa
  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla