Elämä jatkuu - Viikkokirje nro 289

Jos sinulla on ollut ikäviä vastoinkäymisiä, niin toivon voivani antaa tällä voimaa sinullekin. Jos sinulla ei ole sellaista ollut elämässäsi, niin ehkä tämä auttaa tulevaisuudessa tai opit tästä jotain muuta.

Kiitän siitä, että saan jakaa tämän sinun kanssasi. Kerron seuraavan, koska uskon asioiden jakamiseen ja puhumiseen.

Suomalainen on usein hiljaa ja ei kerro tunteistaan ja elämästään. Eikä myöskään siitä, mitä haluaa. Olen vuosia kannustanut sanomaan asiat ääneen. Sen mitä haluaa, ja nyt myös sen mikä saattaa sattua.

Vältät tunteiden kasautumista ja ongelmia sillä, että puhut sinua vaivaavista asioista.

Toinen syy, miksi kerron sinulle seuraavan, on se, että kun olen tavannut lukijoitani, niin osa on suoraan sanonut, että miten voin tietää mistään vaikeasta elämästä ja haasteista, kun elän niin upeaa elämää.

Jokaisella on haasteita. Koen, että niitä on joskus omassa elämässäni ehkä enemmän kuin keskimäärin voisi olla. Kyllä minullakin on huonoja päiviä, kohtaan vastoinkäymisiä ja kaikki ei aina mene niin kuin suunnittelen.

Kerron seuraavaksi, mitä on tapahtunut ja sen jälkeen sen, miten itse pidän itseni pystyssä.

Elämä.

On tapahtunut jotain, mikä on koskettanut minua enemmän kuin mikään koskaan. Joidenkin kuukausien päästä olisin halunnut kertoa sinulle ilosanomasta. Siitä, että odotamme ensimmäistä lasta. Jos olet seurannut kirjettäni jo pidempään, niin tiedätkin miten tärkeinä koen lapset.

Viime päivät ovat olleet vaikeita ja erikoisia. Koimme keskenmenon, johon valmistautuminen alkoi jo viime viikolla pelolla, joka todentui viikon alussa.

Ajatukseni ovat olleet vauvassa, äidissä ja elämässämme. Olen myös kokenut sen, että olen unohtanut kaiken muun. Olen vain keskittynyt siihen, mikä on ollut hetkessä tärkeintä. Se on ollut läheisyys ja turva, jonka olemme antaneet toisillemme puolisoni kanssa.

Tämä on isointa tai hirveintä, mitä olen kohdannut elämässäni. Isointa on hölmö sanonta, koska olo on ennemminkin tyhjä. Vaikka en voikaan koskaan ymmärtää kuinka tyhjäksi puolisoni tuntee olonsa.

Saatat miettiä, miten jaksan. Vastaus on suhteellisen hyvin. Nyt. Jos ajattelen "asiaa", niin oloni on tyhjä, vaikea.

Itsensä kehittämisen kautta olen oppinut, että asioilla on jokin tarkoitus. Uskon, että kaikki tapahtuu tarkoituksella. Uskon myös, että minun ei tarvitse tietää syytä siihen, miksi asiat ovat menneet niin kuin ne ovat menneet.

Olen alkanut uskomaan näin, koska asioille ei välttämättä ole mitään syytä ja koska ihminen ei voi itse vaikuttaa kaikkeen.

Se on suurin voimavarani. Uskon, että asioilla on tarkoitus ja saan ehkä joskus tietää sen, mutta sen ei ole väliä jos en saakaan tietää.

Toinen kantava ajatukseni on, että elämä jatkuu. Uskon, että elämän kuuluu jatkua. Vaikka se päättyisi joltakin läheiseltäni, niin se kuuluu jatkua omalla kohdallani, niin pitkään kuin jatkuu.

Nämä kaksi kantavaa ajatusta tuovat ja ovat tuoneet järjen, jonkinlaisen selkeyden ja rauhan tilanteeseen ja omaan elämääni. Se riittää siihen, että elämä jatkuu.

Jos sinulla on prosessissa ikäviä asioita elämästäsi, niin voit kokeilla tätä omaan elämääsi, riippumatta siitä kuinka kauan tapahtuneesta on.

1. Ajattele, että se kaikki tapahtui tarkoituksella.
2. Ajattele, että elämäsi kuuluu jatkua. Jos se ei ole jatkunut haluamallasi tavalla tapahtuneen jälkeen, niin ehkä nyt on aika jatkaa.
 

Lähes kaikki, ketkä ovat kuulleet tapahtuneesta ovat sanoneet nuo samat kaksi asiaa, joten todennäköisesti ne tiesitkin. Ne ovat myös vaikeimmat toteuttaa juuri sillä hetkellä, kun niitä tarvitsee. Itselleni ne ovat suuri voimavara juuri nyt.


Uskon myös tällaisessa tilanteessa suruaikaan. Se, että kuinka pitkä suruaika kuuluu olla, on henkilökohtainen asia ja myös miten sen viettää. Joskus kuulen sanottavan omaiselle, että sinunhan pitäisi surra. Se on jokaisen oma valinta miten sen tekee ja kuinka pitkään.

Itse suren ehkä pitkäänkin, mutta en koko aikaa, vaan hetkissä. Annan ajatuksen elämälle, jonka ei kuulunut jatkua ja uskon tulevaan elämään.

Kiitos siitä, että olet ja voimia sinulle elämääsi ja sen tilanteisiin. 

 

Ilkka Koppelomäki

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

  • Lähettää viestin joka viikko
  • Lähettää viestin vain ja ainoastaan kerran viikossa
  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen
  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi
  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin
  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla