Uskalla Innostua -viikkokirjeestä (89)

USKALLA INNOSTUA -POSTIAPiristämässä päivääsi ja muistuttamassa mahdollisuuksistasi Marraskuu 2009 vko 45, nro 89 .........................................................................................................

Heii!!

Mitä sinä olet ehtinyt kokea tällä viikolla?

Eiliseen päivääni mahtui monta juttua. Mm. kuivattua merilevää (nam nam), saunan kiuas, josta kaveri on puhunut jo kohta puoli vuotta ja paljain jaloin kävelyä lumihangessa. Niin ja meditointipuu.

Mitä sitten elämääsi haluatkin, niin pysähdy aina välillä hetkeksi miettimään mitä sinulle tapahtuu nyt.

AIKAMATKA

Kummityttöni Kiia 3,5v esittelee uusia lelujaan. Mukana on myös taikasauva. Muutamalla heilautuksella muutun rupikonnaksi. Seuraavassa hetkessä kirahviksi. En ole koskaan tuntenut oloani niin pitkäksi.

Seuraavaksi saan itse valita mitä haluan olla ja taikasanojen saattelemana muutan taas omaksi itsekseni.

Miksi haluaisin olla yhtään mitään muuta kuin oma itseni. Sinä saat olla kuka tai mikä vain. Saat myös olla oma itsesi. Juuri sellainen kun haluat.

VIIKON VINKKI ITSESI KEHITTÄMISEEN

Kirjailija ja psykologi Tony Dunderfelt puhui maikkarin haastattelussa rennosta elämänasenteesta. Hänen mukaansa puolen minuutin rentoutus useita kertoja päivässä auttaa eroon arkistressistä.

Ennen stressasin, jännitin paljon ja saatoin hermostua helposti. Sitten opettelin rentoutumaan missä tahansa ja milloin vain.

Rentoutumisen taidosta on ollut paljon hyötyä.

Pääset taatusti eroon mistä tahansa stressistä, pystyt nukkumaan paremmin, olet pirteämpi, voit paremmin, olet terveempi ja pystyt keskittymään paremmin.

Uskon, että tulet mestariksi niissä asioissa mitä harjoittelet. Myös rentoutumista voi harjoitella. MItä enemmän harjoittelet, niin sitä helpompi sinun on rentoutua seuraavalla kerralla.

Voit rentoutua myös tilanteissa, joissa se ei ehkä heti tulisi mieleen. Vaikka silloin kun odotat jotain ja et voi tehdä muutakaan. Esimerkiksi kaupan kassan jonossa. Voit siis hyvin rentoutua vaikka et olisi makuulla tai istumassa.

Tässä muutama tapa, joka helpottaa rentoutumista:

- Ajattele paikkoja ja tilanteita, joissa sinä olet rentoutunut tai tykkäät rentoutua. Ehkä saunaa, aurinkorantaa tai kotisohvaa. - Keskity hengitykseesi ja anna sen rauhoittua - Kuuntele rauhallista ja rentouttavaa musiikkia

Kommentoi blogiin sinun mieleisiäsi tapoja rentoutua.

HYVÄÄ LUETTAVAA

Stephen R. Coveyn klassikko The Seven Habits of Highly Effective People

Viime viikolla suosittelimme

INNOSTAVAA KATSOTTAVAA

Kuuluisan ja elämässään menestyneen näyttelijän Will Smithin viisauksia.

***

Jokaiselle isälle voin lämpimästi suositella Menestyksen Avaimet 2010 -seminaaria. Se mitä opit seminaarissa vaikuttaa positiivisesti niin omaan elämääsi, perheeseesi kuin työhösikin.

Oikein hyvää isänpäivää jokaiselle isälle ja iloista päivää kaikille muillekin!

Innostavin terveisin,

Ilkka Uskalla Innostua -tiimi

P.S. Jos haluat lukea jatkossa lukea koko kirjeen, niin voit tilata tämän maksuttoman piristävän viikkokirjeen täältä.