Munkin ja jäätelön voimalla

Uskon, että ihminen pystyy suunnilleen ihan mihin tahansa jos hänellä vaan on asiaan tarpeeksi motivaatiota ja innostusta. Eli kun vain on tarpeeksi motivaation tai innostuksen lähdettä niin sitten tapahtuu. Se lähde on eräänlainen polttoaine elämään ja sen asioihin. Ruoka tai ravinto on kehon polttoainetta ja toimii ainakin omalla kohdallani usein kunnon motivaattorinakin. Esimerkiksi ihan parhaat ystäväni Espoosta pyytävät minua usein käymään. Joskus menee pitkiäkin aikoja, että emme näe, jos olen paljon matkoilla tai innoissani täyttänyt kalenterin kaikilla muilla menoilla. He ovat kuitenkin keksineet sen mikä motivoi minua. Kerran he soittivat ja kysyivät minua käymään ja sanoin, että en kyllä juuri tänään ehdi millään. Sitten he kertoivat, että ovat tehneet suklaakakkua. Mieleni muuttui hetkessä, järjestelin päivää uudestaan mielessäni ja ilmoitin tulevani noin puolen tunnin kuluttua toiselta puolelta kaupunkia. Tänään sain kutsun vappu munkeille ja simalle. Olin asennoitunut aurinkoiseen  ja otin fillarin alle. Matkaa kotoa Helsingistä tulee Saunalahteen reipas pari kymppiä ja ajoin sinne suhteellisen vauhdikkaasti kun tiesin, että perillä odottavat tuoreet munkit.

 

Tämä muuten tapahtui sellaisessa välissä, että olin jo sopinut tapaamisen puoli neljäksi ja tiesin, että ehdin pyörällä ainoastaan kääntymään heidän luonaan ja vetämään munkit naamaan. Tapaaminen taas oli sovittu jäätelön seuraan, joten paluumatkallekin löytyi hyvä motivaation lähde.

 

 

Usein minua pidetään ruokavalion suhteen hyvinkin tiukkana, mutta se ei ole aivan totta. En ole missään asiassa absolutisti. Uskon siihen, että on hyvä tehdä niin kuin itsestä tuntuu hyvältä ja esimerkiksi ruuan suhteen valita asioita oman mieltymyksen mukaan. Jos halua muuttaa ruokavaliotaan terveellisemmäksi niin ainakin itselläni se on tapahtunut niin, että aluksi innostuin tutkimaan asiaa ja sen jälkeen aloin korvaamaan ja vaihtamaan pikku hiljaa ruokaa toisenlaiseksi. Muistaakseni ensimmäinen kokeilu vuosi sitten oli kokeilla ravintoa ilman maitotuotteita ja lihaa. En uskonut, että eläisin niin pitkään, mutta kokeilu tuntui hyvältä ja samainen linja on jatkunut jo vuosia. Ja niin kuin sanoin, en ole absolutisti ja sen takia tänäänkin vedin hyvällä mielellä jäätelöä, jossa on maitoa ja aika paljon muutakin mitä en pidä niin terveellisenä. Hyvällä mielellä syöminen on kuitenkin tärkeämpää kuin syömisestä murehtiminen. Kokeilusta vielä sen verran, että yksi tärkeä juttu siinä oli se, että tein sen vapaaehtoisesti. En itseäni pakottamalla vaan ihan vaan koska halusin. Toimi mulla, mutta jollekin toiselle pakottaminen tai jokin välimuoto toimii parhaiten. Uskon, että useampi ihminen saa kyllä hyviä tuloksia aikaan kun kokeilee avoimesti ja omalla vapaalla tahdolla ja halulla. Pienet muutokset pikku hiljaa auttavat löytymään juuri itselle sopivan tavan elää niin syömisessä kuin monessa muussakin asiassa. Ei ole olemassa yhtä tapaa vaikka joissakin asioissa niin väitetäänkin tai annetaan sellainen kuva.

 

Tänään meni siis lenkki munkin ja jäätelön motivoimana ja toisaalta myös niistä saadulla energialla. En siis syönyt tuossa mitään muuta. Kolme munkkia meni helposti koska tarvitsin energiaa pyöräilyn jälkeen. Nauttimis mielessä olisi riittänyt yksikin ja sen olisin syönyt todella hitaasti ja nauttien. Keho tunnistaa aika nopeasti mitä sinne kannattaa laittaa kun syö tarpeeksi hitaasti.

Ensi viikolla vedän samanlaisen lenkin, mutta korvaan munkit ravinteikkaalla pirtelöllä ja jäätelön supersalaatilla. Katsotaan kumpi toimii paremmin sekä energian lähteenä, hyvinvoinnin tuojana että motivaation lähteenä.

Jos sinä haluat päästä johonkin niin mikä sinua motivoi ja innostaa?

Tämä ei muuten ollut todellakaan ensimmäinen kerta pyöräillä munkit silmissä. Monta triathlonia on tullut vedettyä kieli vyön alla, energiat vähissä ja monta tuntia berliinin munkit mielessä. Ajatuksena, että kovempaa ja kovempaa ja heti kun pääsen perille niin vedän munkit naamariin. Ja monta! Tosin yleensä en niitä munkkeja saanut, mutta oikea asia mielessä pystyy mahdottomiinkin suorituksiin.

Ihan parasta ja nautinnollista vappua, juuri sellaista kun sinä haluat!

 

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje

 

 

Keskustele kanssani – Kerro mitä on mielessäsi :)