Motivaation puutteeseen

Olen saanut Saa mitä haluat -valmennuksessa olleilta taas kerran postia. Yleensä kysyn jokaisen valmennuksessa käyneen kuulumisia parin viikon jälkeen. Nyt monen postista tuli esiin motivaatio, tai lähinnä sen puute. Tässä osa heille kirjoittamastani postista liittyen motivaatioon. Jos kaipaat lisää motivaatiota, niin tämä teksti antaa vinkkejä ja ajatuksia mikä vaikuttaa motivaatioon ja miten saat lisää motivaatiota mihin tahansa asiaan.

Onpa kyse sitten kuntoilun aloittamisesta, töihin menemisestä, niiden tekemisestä tai parisuhteen parantamisesta, niin oma motivaatio vaikuttaa tuloksiin (=siihen miten elät nyt) merkittävästi. On mielenkiintoista, että motivaatiosta on aina enemmän puhetta silloin kun sitä ei riitä johonkin asiaan. Silloinkin meillä on motivaatio johonkin toiseen tekemiseen. Jos ei ole motivaatiota lähteä lenkille, niin silloin on todennäköisesti motivaatio maata sohvalla, katsoa TV:tä tai tehdä jotain aivan muuta. Sinä saat valita mitä teet, koska oikeata eikä väärää ei olemassakaan.

Tarkastellaan aluksi motivaatiota ja katsotaan sen jälkeen miten voimme motivoitua helpommin tai enemmän.

Mitä motivaatio on?

Minä ymmärrän sen haluna tehdä jotain asiaa. Tunteena, joka saa aikaan tekemistä ja tuloksia. Voimana, joka toimii katalysaattorina siinä, että jotain tapahtuu.

Motivaatioon vaikuttaa yleensä: - se mitä olemme tekemässä - se mitä haluamme tehdä - miten paljon meitä kiinnostaa tehdä sitä mitä olemme tekemässä - ajatuksemme ja kokemuksemme siitä mitä teemme tai mihin olemme ryhtymässä - ajatus lopputuloksesta - Kuinka miellyttävä se on, haluammeko kyseistä lopputulosta

Jokaisella on motivaatiota elämässä erilaisiin asioihin. Usein kysytään, että miten saisi lapsen motivoitumaan läksyjen tekemisestä, koska häntä ei motivoi mikään. No tottakai lapsi on jostakin motivoitunut. Kun löydämme sen mihin motivaatio kohdistuu, niin voimme oppia miten ihminen motivoituu tai miten hän pitää motivaatiota yllä. Motivoituminen koostuu aina strategiasta ja on jokaiselle yksilöllinen. Se mikä motivoi minua, ei välttämättä motivoi sinua. Sama asia voi motivoida meitä kumpaakin, mutta se miten motivoidumme saattaa tapahtua ihan eri tavalla. Sinä saatat motivoitua siitä kun tiedät mitä saat aikaiseksi tämän päivän työt tekemällä. Joku toinen taas saattaa motivoitua, kun hän tietää, että työt tekemällä hän pääsee kotiin. Nämä siis kahtena esimerkkinä motivoitumisesta tuhansien muiden tapojen joukosta.

Mietipä mikä motivoi sinua? Valitse sellainen asia, mikä todella kiinnostaa sinua ja saa sinussa toimintaa aikaan.

Millaisen tunteen tuo asia herättää sinussa? Missä tunnet tuon tunteen? Millaisia ajatuksia tulee mieleesi?

Nyt jos sinulla on jotain mitä haluat tehdä ja mihin kaipaat motivaatiota, niin kokeile tätä: - Tunne se sama tunne, joka sinulla on siinä asiassa, joka todella kiinnostaa ja motivoi sinua - Ajattele samalla tavalla tästä asiasta

Mikä on nyt erilaista siinä asiassa, johon haluat motivoitua?

Tämä on lyhyt versio siitä miten voimme omassa mielessämme motivoitua käytännössä mistä tahansa. Tarkemmin asiasta voi käytännössä oppia ainakin NLP kursseilla, joilla itse opin näitä asioita. Aiheeseen liittyen tiedän, että NLP Akatemia järjestää tänä kesänä 30. juhlakurssin, jossa tulee olemaan erikoisohjelmaa. Voit katsoa lisätietoa tästä

Kaikesta ei kuitenkaan ole tarvetta motivoitua. Jos johonkin ei riitä motivaatiota, niin mieti onko se sitä mitä haluat? Mikä on se mitä haluat saada aikaan? Jos työ ei motivoi, niin mieti MIKSI käyt töissä. Jos lenkeillä käynti ei motivoi, niin mieti MIKSI haluat käydä lenkillä. Joillekin tuohon kysymykseen vastaaminen voi auttaa löytämään motivaation, koska se vahvistaa syitä miksi tehdä kyseistä asiaa. Se ei kuitenkaan toimi, jos asia ei kiinnosta tai jotain mitä ei oikeasti halua. Tehokas kysymys on: "Mitä haluan saada aikaan?". Esimerkiksi lenkillä käymisen syy voi olla paremman kunnon saaminen. Paremman kunnon voi saada tuhannella muullakin tavalla, joista varmasti jokin motivoi sinua ihan automaattisesti ilman minkäänlaista lisätyötä.

Kun palkkaan uusia työntekijöitä, niin kysyn ihmisiltä mitä he haluavat. Haluan varmistaa, että he pääsevät tekemään haluamaansa työtä. En halua motivoida ihmisiä. Jos ihminen elää jatkuvassa motivaation puutteessa, niin mielestäni hän tekee silloin ihan vääriä asioita. Kun tekee oikeita asioita ja sitä mitä haluaa, niin motivaatiota ei tarvitse miettiä. Se vain on ja sitä löytyy aina lisää.

Mieti siis mitä haluat tekemiselläsi saavuttaa ja mieti mikä on sinulle se oikea tapa perille. Se tapa, joka innostaa, motivoi ja kiinnostaa sinua eniten. Jos saat motivaatiota hyppimällä ja pomppimalla rokin tahdissa, niin syksyn Next Step -seminaari tuo taattuja tuloksia.

Aamulla päätin, että päivän päätteeksi juoksen Espoosta Helsinkiin kotiin. Motivaatio on niin kova, että nyt haluan lähteä. Aurinko on jo suhteellisen alhaalla, mutta en malta odottaa sitä, että pääsen laittamaan tossua toisen eteen ja viettämään puolitoista tuntia omien ajatuksieni kanssa. Perillä olen varmasti nälkäinen, väsynyt ja sen lisäksi onnellinen (tai no vielä onnellisempi kuin nyt), kohottanut kuntoani ja valmiimpi seuraaviin lenkkeihin ja kuntoa vaativiin suorituksiin.

Aurinkoa ja niitä asioita mitä sinä haluat.

 

Innostavin terveisin

Ilkka Uskalla Innostua

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje

 

 

Keskustele kanssani – Kerro mitä on mielessäsi :)