Iloisia kohtaamisia Caneli Cafe & Shopissa & laadun oppitunti

Tänään oli aivan loisto päivä erityisesti siksi, että tapasin ihmisiä, joiden seurassa voi olla juuri sitä mitä luonnostaan on. Ensinnäkin näin pitkästä aikaa Hannan, joka pari vuotta sitten opetti minulle laulamista. Hän sai todella merkittäviä muutoksia aikaan äänessäni ja laulussani vain yhden tunnin aikana. Suurin muuttunut asia oli uskomus siitä, että osaanko laulaa. Hanna vakuutti, että jokainen voi oppia laulamaan. Minulle se oli yllätys, koska uskoin edelleen ala-asteen laulunopettajaa, joka kaksikymmentä vuotta sitten vakuutti minut siitä, että en osaa laulaa. Vahvat uskomukset syntyvät lapsena, joten kannattaa miettiä mitä kertoo ja sanoo lapsille. Tämä Hanna muuten on tosi innostava nuori nainen, joka aiemmin teki eniten niitä asioita mitä pitää tehdä. Esimerkiksi opiskelijana hän osallistui kaikkeen mihin pitäisi osallistua. Jossakin vaiheessa hän oivalsi, että elämässä voi tehdä mitä haluaa ja ei ole mitään mitä pitäisi tehdä. Niin sinulla kuin minullakin on joskus varmasti tälläisiä päiviä, jolloin pitäisi tehdä asioita. Hyvä kysymys on, että kenen mielestä niitä pitäisi tehdä? Lisäksi on hyvä kysyä kuinka tärkeitä asioita ne ovat sinulle ja kuinka paljon ne merkitsevät sinulle? Suosittelen valitsemaan elämääsi niitä asioita, jotka oikeasti antavat sinulle merkitystä ja tuntuvat juuri sinusta hyviltä, eikä vain jonkun muun mielestä kuulu sinulle.

Tämän päivän tapaamispaikkana oli Caneli Cafe & Shop. Paikka on suhteellisen uusi ja minulle vielä ennen tätä päivää täysin uusi. Voin lämpimästi suositella tutustumaan tähän pieneen kahvilaan, jossa todella saat laatua. Canelia pyörittää Nima Ehsani ja haluat varmasti tutustua häneen, jos haluat tietää jotain kahvista, teestä, ruuasta tai super foodeista. Paikassa vierähti useampi tunti, varsinkin kun kahvilaan tuli paikalle myös "suklaa-alkemisti", Suomen super food expertti ja ennen kaikkea aivan loisto tyyppi, Jaakko Halmetoja. Illan puheenaiheita oli paljon, mutta päällimmäisenä minulle jäi mieleen laatu. Ainakin olin laatu seurassa...

Laatu tuo ainakin minulle monenlaisia ajatuksia. Tämän päivän maailma on sarjatuotantoa ja sekundaa. Mahdollisimman isoja pakkauksia ja halppistuotteita. Elämää juostaan eteenpäin: Miten selviän nopeasti maanantaista perjantaihin elämään viikonloppuna. Ok parisuhde ja kelpo työ. Pärjäämistä taloudellisesti ja paljon muuta.

Oletko miettinyt onko oma elämäsi sarjatuotantoa tai sekundaa? Jotain mitä on vain tarkoitus käyttää sen aikaa kun se jotenkin toimii ja heittää sitten pois?

Elämä ja ihan jokaisen elämä voi olla niin paljon muutakin. Juuri sellaista laatua kun sinä haluat. Elämän laadusta voi olla yleismittareita, mutta todellisen oman elämän laadun mittaa ja päättää jokainen itse. Se voi olla siis mitä vain.

Miten sitten voi saada itselleen parempaa laatua elämään?

  • Ensiksi täytyy tietysti tietää millaista laatua on olemassa eli katsoa maailmaa avoimesti ja tutkia kuinka hyvää on saatavilla.
  • Sen jälkeen saa päättää millaista laatua haluaa juuri itselleen.
  • Seuraavaksi voit tuoda tai luoda kyseisen "laadun" omaan elämääsi. Saat sen varmasti itsellellesi, jos vain tarpeeksi haluat. Halu löytää keinot.

Todellinen laatu muodostuu yksittäisistä asioista, joita voi ottaa elämäänsä yksitellen ja vähän kerrallaan. Ei siis tarvitse olla kaikkea kerralla. Kelpo työstä saa laadukkaan, merkityksellisen ja elämän tehtävää eteenpäin vievän kun miettii mihin kaikkeen oma työ vaikuttaa ja ketä kaikkia se palvelee. Usein näemme vain sen mitä teemme, eikä sitä mistä kokonaisuudessa on kyse. Laatua voi siis saada pelkästään jo silläkin, että tekee muutoksia omissa ajatuksissaan. Joskus taas laadun saa sillä, että heität vanhan pois ja etsit uuden paremmin tilalle.

Canelin pitäjä, Nima, tietää hurjan paljon kahvista, teestä ja siitä miten oikeasti voi nauttia ruualla. Jos siis kaipaat laatua näissä asioissa elämääsi niin tiedät minne mennä -> Caneli Cafe & Shop

Toivottavasti tämä nyt oli edes jollakin tapaa laadukasta luettavaa sinulle ja, jos ei ollut niin olen ainakin saanut sinut huomaamaan laadun merkityksen. Loppusanoina voisin sanoa, että tee elämästäsi todellinen mestariteos laadusta tinkimättä.

Innostavin terveisin

Ilkka Uskalla Innostua ik@uskallainnostua.fi

www.uskallainnostua.fi P. S. Joko sinulle tulee Suomen innostavin viikkokirje?