Hormonidieetti, spontaaneja juttuja ja yhteensattumia

Aivan huippu päivä takana! Ja suhteellisen pitkäkin sellainen. Fiilistelen ilmoja täällä parvekkeella ja kello käy reilusti yhtä. Tähän aikaan on niin rauhallista ja omille ajatuksille on reilusti tilaa :) Tänään (tai siis eilisen puolella) oli Jaakkolan Kaisan luento Helsingissä. Sali oli tupaten täynnä ja oli pitkästä aikaa kiva nähdä Kaisan luennoivan. Muistan kun hän aloitteli luennointia pari vuotta sitten. Kehitystä on tullut paljon ja Kaisa on nyt todella hyvä ja selkeä luennoitsija, jolla riittää asiaa. Ja mikä parasta, Kaisalla riittää tietoa, faktaa ja ammattitaitoa. Jos kysyt jotain ravinnosta, terveydestä, laihduttamisesta tai siitä mikä ruokavalio sopisi ERITYISESTI juuri sinulle, niin Kaisan osaaminen tulee kyllä vastauksesta esiin. Kannattaa tutustua Kaisan uuteen kirjaan Hormonidieetti - Opas yksilölliseen täsmälaihdutukseen ja tähän uuteen sivuun.

En nyt lähde referoimaan 1,5 tunnin luentoa, mutta päällimmäisenä jäi mieleen, että jokainen voi siirtyä parempaan ja optimaalisempaan ravintoon ja terveyteen. Se kaikki on jokaiselle yksilöllistä ja pitää oikeasti kokeilla mikä sopii juuri sinulle. Vaikka kirjan nimi on hormonidieetti, niin Kaisan vinkki oli dieettejä miettiessä se, että mistä voi oikeasti luoda tavan elää. Ei mikään sellainen toimi kunnolla mitä jaksaa tehdä kymmenen päivää tai kuukauden. Pysyvät muutokset parempaan luo oikeita tuloksia. Ja ne muutokset voi olla pieniä. Ja minusta usein myös tosi yksinkertaisia. Jostakin tarttis aloittaa muutos. Mun vinkki ois se, että mieti mikä sinusta olisi helpoin ja pienin tapa aloittaa muutos parempaan ja aloita siitä.

Haluan vielä suositella Kaisan yritystä, Optimal Performance. Heillä on hyvä porukka töissä ja jokaisella reilusti osaamista. Jokaista en itse tunne henkilökohtaisesti, mutta jokaisesta olen kuullut hyvää usealta taholta. Energinen ja nuori tiimi, joka saa tuloksia aikaan! Tykkää sinäkin :)

Toisena juttuna haluan avata yhtä tärkeimmistä ja simppelimmistä asioista, jos tuntuu siltä, että on hukassa. Ihan sama onko hukassa kaupungissa, maalla, vierailla mailla vai omassa elämässään, niin ihan paras juttu on avata suunsa ja kysyä neuvoa. Päivän päätteeksi kun lähdin ajelemaan bussilla kotiin niin nuori nainen kysyy kohteliaasti bussin päämäärästä tietoa. Lopulta istumme bussimatkan yhdessä ja juttelemme aiheesta nimeltä spontaanius. Hän oli menossa yllättämään uuden poikaystävänsä Espooseen ja lähtö oli kuulemma tapahtunut ihan hetken mielijohteesta. Itse tykkään niin paljon ylläreistä ja vielä enemmän spontaaneista ylläreistä. Heitettiin yhdessä ilmaan kysymys siitä, mikä on spontaaneinta mitä olet koskaan tehnyt? Mulla se varmasti on joko se kun Christoffer sanoi pari vuotta sitten, että saan pakun lainaksi viikoksi ja keräsin kamani pakuun ja muutin samana päivänä Kuusamoon. Kakkosena tulee ehkä tämän kesän muutto Helsingistä Espooseen. Aamulla en vielä tiennyt muuttavani, mutta alkoi tuntumaan kivalta ajatukselta ja niinpä keräsin kamat ja muutin tänne. Nyt on taas tavaran määrä mitattu: Yhteensä kaksi farmariautollista. On hassua, että ensiksi keräsin vuosina 2001-2006 tavaraa niin paljon kuin ehdin ja nyt 2006-2011 olen pyrkinyt vähentämään sitä niin paljon kuin mahdollista. Vähemmän ja parempaa laatua kaikessa. Nautin enemmän tyhjästä asunnosta kuin isosta määrästä tavaroita.

Mulla oli siis oikein mukava bussimatka kotiin (en muuten ole pitkään aikaan liikkunut bussilla ja oli sinänsä oma elämyksensä!). Esimerkki taas maailman pienuudesta oli se, että vierustoverini loppujen lopuksi tavallaan tunsi mut jo koska oli menossa kaverini luokse ja heillä oli ollut puhetta musta jo aikaisemmin. Jos kuljet paljon julkisilla niin voit olla varma, että joku sinulle tuttu ihminen on aina jossain lähellä. Toisaalta vaikka ei olisikaan niin monia julkismatkoja voi käyttää möllöttämisen sijaan siihen, että avaa suunsa ja tutustuu uuteen ihmiseen. Huomenna hän onkin jo tuttu :) Jos spontaanisti avaa suunsa eri paikoissa, niin tutustuu aina uusiin ihmisiin ja et koskaan voi etukäteen tietää mitä on tulossa ja mihin se johtaa. Tulet kohtaamaan uskomattomia ihmisiä ja koet yhteensattumia, jotka saavat sinut tuntemaan, että et ole vain yksi vaan olet yksi osa tätä kokonaisuutta nimeltä elämä.

Spontaanisuuteen liittyen kannatta katsoa Yes Man.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uRv4CoXQoAQ

Minulta muuten kyseltiin kaikkia niitä kirjoja ja elokuvia, joita olen suositellut viikkokirjeissä. Niistä ei olemassa valmista listaa, mutta voin koota pikku hiljaa sellaisen. Suositukseni ovat yleensä jotain sellaista minkä olen itse löytänyt hyväksi tai joku muu on löytänyt kyseisen teoksen. Yleensä kuitenkin tarkastan ne itse ennen kuin niistä mitään kirjoitan.

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje