Harjoittele sitä mikä tuntuu mahdottomalta ja teet mahdottomasta mahdollisen

Terveiseni Milanon lentokentältä! Olen paluu matkalla tämän vuoden merkittävimmästä Euroopan tapahtumasta, Unleash the Power Within. Itselleni juuri kansainväliset tapahtumat on ollut iso vaikuttava tekijä siihen miten on saanut voimavaroja ja resursseja siihen, että saa elää juuri sellaista elämää kun haluaa.

Tässä seminaarissa on neljän päivän ja 50 tunnin aikana niin paljon asiaa, että sitä on mahdotonta kertoa, mutta nyt päällimmäisenä haluan muistuttaa sinua siitä miten helposti ihminen jämähtää paikalleen ja tekee sitä mitä on tottunut tekemään. Ei ole väärää siinä, että tekee vuosikymmenet samaa asiaa ja toistaa samaa päivää, jos siitä nauttii.

Yksi tämän seminaarin suurimmista anneista on se, että pääset joka päivä tekemään niin paljon asioita, joita et arkisessa elämässä välttämättä tee. Jos haluaa muuttaa omaa elämäänsä uuteen suuntaan niin sinun tarvitsee tehdä jotain mitä et ole tottunut tekemään. Suurin osa meistä tekee sen mikä tuntuu mukavalta ja tutulta siinä ympyrässä missä on tottunut elämään. Samalla toivomme jotain uutta ja jännittävää tapahtuvan. Seminaarin valmentajan, Tony Robbinsin, mukaan ihmisellä on kuusi perustarvetta, joista kaksi ensimmäistä on varmuuden ja epävarmuuden tunne. Suurin osa elää elämänsä varmuuden tunteessa ja hakee epävarmuutta eli jännitystä ja toivoa uudesta ja jännittävästä elämästä esimerkiksi lottoamalla. Omassa elämässä uusien asioiden saavuttaminen ja elämän muuttaminen erilaiseksi vaatii yleensä aina sitä, että tekee jotain sellaista mitä ei ole koskaan itse aikaisemmin tehnyt. Monille se tuo liikaakin epävarmuutta ja siksi on helpompaa pysyä omassa tutussa varmuuden tunteessa. Timothy Ferriss suosittelee kirjassaan (4 tunnin työviikko) tekemään päivittäin jotain mikä tuntuu vieraalta tai mahdottomalta. Se auttaa sinua toteuttamaan sellaisia asioita omassa elämässäsi, jotka tuntuvat mahdottomilta. Olet varmaan joskus aloittanut uudessa työssä ja saattanut miettiä, että miten selviät sen uusista haasteista. Muutaman kuukauden jälkeen sinun ei tarvitse niitä enää miettiä, koska alun haasteet ovat jo tuttuja. Mitä enemmän siis teet uusia asioita niin sitä enemmän sinulla on tuttuja asioita ja pystyt entistä helpommin toteuttamaan sellaista mitä et ole aikaisemmin pystynyt toteuttamaan.

Viikonloppuna Tony Robbins puski ihmisiä ylittämään omia rajojaan useita kertoja. Hän laittoi ihmiset mm. kävelemään kuumien hiilien yli, tanssimaan erikoisilla tavoilla ja tekemään pitkiä harjoituksia. Hän sanookin seminaarin alussa, että jos haluat saada mahdollisimman paljon irti tapahtumasta, niin kannattaa lähteä täysillä mukaan, play full out. Ferrissin neuvot on vähän yksinkertaisemmin toteutettavia, kuten pyydä joka päivä yhdeltä ihmiseltä hänen puhelinnumeronsa.

Koko ajatuksen voi rinnastaa omaan elämään. Oletko valmis elämään täysillä, antamaan elämällesi kaiken ja myös ottamaan siitä kaiken irti? Täydellisyys voi löytyä tämän hetkisestä elämästä tai sitten jostain ihan muualta. Varmaa kuitenkin on se, että aina on olemassa parempaa. Tyytyväisyys löytyy kuitenkin siitä, että saat tehdä ja olla mitä haluat.

Suomen ryhmämme sai paljon työkaluja siihen miten voi oikeasti vaikuttaa omaan elämäänsä hyvällä tavalla.

Päivitän blogiimme reissun videoita ja ajatuksia jälkikäteen, kun yhteydet eivät pelanneetkaan matkalla ihan niin kuin piti. Perästä siis kuuluu...

Ensi vuonna matkaamme tähän seminaariin Riminiin Italiaan. Lisätietoa matkasta on tulossa pian.

Innostavin terveisin, Ilkka Uskalla Innostua

www.uskallainnostua.fi P. S. Joko sinulle tulee Suomen innostavin viikkokirje?