Free hugs eli ihan ilmaisia halauksia!

Näe uutta vanhassa ja opi

Menossa juuri junalla pikakäynnille Vaasaan tässä upeassa syyskelissä :) Eilen oli muuten ehkä hienoin pilvi-ilmiö mitä oon koskaan nähnyt. Tosi paksut pilvet ihan alhaalla ja keskellä suoraan yläpuolellani vähän niin kuin musta-aukko. Huikeeta! Pari vuotta sitten meillä oli harjoittelussa saksalainen tyttö, joka ihmetteli aina pilviä. Hän sanoi, että pilvet Suomessa on tosi alhaalla. Hyvä muistutus siitä, että se mihin itse on tottunut on jollekin toiselle jotain ihan uutta. Oikeestaan uskon, että joka päiväisellä työmatkalla voi nähdä jotain uutta joka päivä jos vain avaa silmänsä.

Tähän liittyen kuulen aina silloin tällöin ihmisten kommentteja eri seminaarien ja valmennusten jälkeen. He saattavat sanoa, että eivät oppineet mitään uutta koko seminaarin aikana. En aina usko mitä ihmiset sanoo ja tämä on yksi niistä jutuista. Olen käynyt kymmeniä valmennuksia ja seminaareja per vuosi noin viiden vuoden ajan. Yleensä kaikissa käsitellään jollakin tavalla samoja asioita ja siltikin koen oppineeni joka ikisessä tapahtumassa jotain uutta. Kyse on vain siitä mitä on valmis vastaanottamaan. Toinen juttu on se, että kannattaako edes hakea uutta tietoa vai ennemminkin sitä, että asiat siirtyvät käytäntöön omaan elämään. Uusia asioita ja tietoa on aina ympärillä kun vain näkee ja kuulee sen.

Asennetta

Tähän väliin pakko heittää kuva nuoresta kaverista, joka soitti rokkia Espan puistossa ja keräsi rahaa. Oikea asenne jo tosi nuorena! Todennäköisesti moni hänen kaverinsa valittaa, että ei ole rahaa mutta ei tee asialle mitään koska on liian nuori. No jossakin vaiheessa he voivat valittaa, että ovat liian vanhoja. Oikeasti et ole koskaan liian nuori etkä liian vanha. Kokeile vaikka ;) En tietenkään voi vannoa, että oliko tämä nuori mies kadulla soittamassa rahan takia vai vaan sen takia, että saa soittaa ihmisille. Joka tapauksessa KEEP ON ROCKING!!

 

Free Hugseja elikkäs ilmaset halit

Tällä viikolla oli myös ensimmäinen virallinen Free Hugs -päivä ympäri Suomen. Jotenkin tuntui siltä, että Uskalla Innostua kuuluu olla mukana tuossa päivässä. Olin mukana Helsingin päivässä Kampin Narinkkatorilla. Päivän ideana oli siis jakaa ilmaisia halauksia ihmisille. Simppeliä ja kivaa. Juttelin useampien halien jakajien kanssa ja moni oli kerännyt kovasti rohkeutta ottaa Free Hugs -kylttinsä esiin ja alkaa tarjoamaan halauksia. Tätä helpotti se, että paikalla oli muitakin tekemässä samaa.

Kun seurasin toimintaa vierestä ja silloin kun jaoin itse halauksia, niin tuntui siltä, että moni halauksen kohde joutui ennemminkin keräämään rohkeutta tulla halatuksi. Mua kiinnostaisi tietää, että kuinka moni ihminen tänäänkin kaipaa tulevansa halatuksi? Minä ainakin haluan tulla halatuksi ja jakaa halauksen. Kumpikin jo tänään tapahtunut useampaan kertaan, mutta kannattaako noita laskea ;)

Kampanjan tuloksena ihmisiltä kuuli ihan samat kommentit kun olisi ollut jakamassa jotain tylsää markkinoinnillista flyeria: "Ei kiitos", "ei nyt tarvitse", "kiitos minulla on jo", "kiitos sain jo" ja "kädet ihan täynnä". Tai sitten samat reaktiot: "Jos en katso heitä ja kävelen vain ohi niin pääsen pälkähästä ja ei tarvitse pysähtyä". Toisaalta veikkaan, että moni olisi halunnut tulla halatuksi, mutta ei uskaltanut tulla pyytämään halausta. Susta en tiedä, mutta mulle ainakin tunnin halausten jakaminen toi valtavan energiapiikin ja leveän hymyn koko loppu päiväksi. Aikas voimakasta :)

Alla kuvia Free Hugs päivästä - Paikalla oli myös miehiä jakamassa halauksia, mutta en ehtinyt ottaa heistä kuvia ennen kuin lähtivät pois. Kiitokset Mariolle virallisen halipäivän aloittamisesta. Lisää haleja luvassa kun katsot Facebookin.

Ja loppuun vielä kuva kaupan ikkunasta... Mitä jos yhdistäis nää kaksi asiaa: Kunnon halaus tässä hetkessä :) Ja sitten mun uusi lempilause: "Aina on aikaa halaukselle"

 

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje