Antamalla saat enemmän

Vippaa mulle muutama kymppi? Antaisitko mulle muutaman euron? Kuinka monta kertaa sinulta on pyydetty rahaa tai jotain muuta? Kuinka usein olet tarjonnut jollekin täysin tuntemattomalle aivan ilman syytä? Aikaisemmin en koskaan tehnyt mitään noista edellisistä. Ei se sinänsä mitään haitannutkaan, koska en tiennyt mistään muusta. Rahaa minulla oli niin paljon, että olisin voinut sitä kyllä muillekin jakaa joitakin euroja ja se ei olisi haitannut. Tapani ei kuitenkaan ollut ostella tuntemattomille mitään tai jättää rahaa ulkona palelevalle ovimiehelle.

En muista tarkalleen mikä muutti elämääni. Se ei ollut yksittäinen kirja, koska muistaisin sen varmasti. Muistan vain, että ennen oli eri tavalla ja jotenkin erilaista kuin nyt. Jostakin opin tai joku opetti sen, että kun maksimoi sen minkä antaa, niin samalla maksimoi myös sen mitä voi saada itselleen takaisin. Tuota ajatusta en kerrasta ostanut, mutta se jäi johonkin asumaan sisälleni ja nyt viimeisen neljän vuoden aikana olen pyrkinyt toteuttamaan tuota ajatusta. Olen ajatellut, että aina kun joku pyytää minulta ja annan silloin jotain itsestäni tai itseltäni niin se tuo minulle enemmän. Välillä se on vienyt kaiken aikani, mutta ne hetket mitä olen kokenut ovat olleet korvaamattoman arvokkaita.

Tämä ajatus tuli mieleeni kun sain sähköpostiini alla olevan videon Unicefilta. Olen lahjoittanut heille kuukausittain rahaa kai kolmen tai neljän vuoden ajan. En itseasiassa tiedä. Muistan vain, että lahjoitusta tehdessäni mietin, että onko minulla siihen varaa ja että olisiko fiksumpi sijoittaa sitten kun yritykseni on kasvanut tai kun tienaan enemmän. Unicefin sähköposti muistutti siitä mitä olen tehnyt eli toisin sanoen en edes tiennyt lahjoittavani jatkuvasti, vaikka epäilin sen mahdollisuutta.

Vuoden lopussa yleensä mietitään mitä on tapahtunut viimeisen vuoden aikana. Alla oleva video näyttää sellaisia asioita mistä itse en ainakaan tietäisi ilman videon katsomista. Rahani tuskin suoraan menevät niille, jotka sitä eniten tarvitsevat, mutta uskon vakaasti, että jos jokainen jakaa sitä hyvää mitä itsellään on niin se tuo hyvää jollekin toiselle ja itselle. Usein samaan aikaan.

Suomalaisena suosittelen katsomaan tämän videon myös kiitollisuudella. Vaikka välillä oma elämä tuntuisi haasteelliselta niin tiedän ja olen varma, että on olemassa joku jonka elämä on vielä haasteellisempaa. Siitähän me kyllä täällä väittelemmekin, että kenen elämässä on eniten haasteita. Kiitollisuus siitä mitä sinulla jo on onkin toinen mikä tuo sinulle varmasti hyvää lisää, jatkuvasti.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LrceXIEdj_4

Tämä ei ole kehotus siitä, että annat rahasi Unicefille. Rahasi voit antaa kenelle tykkäät, se on vain yksi energian muoto. Aikasi, tunteesi, huomiosi ja elämäsi voit omistaa tai jakaa joka hetki jollekin.

Mitä sinä voit antaa tänään?

Innostavin terveisin

Ilkka Uskalla Innostua

www.uskallainnostua.fi P. S. Joko sinulle tulee Suomen innostavin viikkokirje?