Ajattele itsesi tyytyväiseksi

Luin tarinan mummosta, joka asui yksin pienessä punaisessa mökissä. Eräänä talvisena aamuna hän lähti hakemaan liiteristä lisää polttopuita lämmittääkseen taloansa. Piha oli jäässä ja puolessa välissä matkaa mummo liukastui ja katkaisi jalkansa. Hän kiitti Jumalaa ajatellen ”Onneksi minulta katkesi jalka eikä käsi, minä kun niin nautin kutomisesta." Entä jos mummolta olisi katkennut käsi? Olisiko hän surkutellut kohtaloaan siinä tapauksessa? Tarina kertoo, että mummo olisi tuntenut kiitollisuutta siitä, että häneltä katkesi käsi eikä jalka. Hän kun niin nautti siitä, että saattoi kävellä naapuriin jutustelemaan kahvikupposen äärelle. Tarinan mummo on todellinen ihminen, jolla on hieno kyky ajatella myönteisesti. Tarina ei kerro onko se myötäsyntyinen ominaisuus vai onko hän opetellut ajattelemaan myönteisesti.

Myönteistä ajattelutapaa voi opetella. Jos olet oppinut ajattelemaan kielteisesti, voit myös oppia ajattelemaan myönteisesti. Kukaan meistä ei synny negatiivisena. Oletko koskaan nähnyt kävelemään opettelevaa lasta, joka toteaisi kaaduttuaan tuhannennen kerran, että ”Helkkari, ei tästä mitään tule, taidan kontata loppuikäni.”? Ensimmäinen askel on opetella huomaamaan negatiivinen ajatusten kulku. Kiinnitä huomiota siihen miten puhelet itsekseni päivän mittaan, millaisista asioista keskustelet toisten kanssa, mitä sanoja käytät ja mihin kiinnität huomiosi. Voit myös kokeilla, miltä tuntuu olla yhden päivän ajan mahdollisimman kielteinen aivan tarkoituksella. Se voi synnyttää uusia näkökulmia ja käynnistää myönteisen muutoksen. Kun huomaat ajattelevasi jotain sellaista, joka ei edistä hyvinvointiasi, pysähdy ja yritä löytää tuolle ajatukselle jokin korvaava, myönteisempi ajatus. Vähitellen opetat itsesi ajattelemaan uudella tavalla. Muista olla kärsivällinen. Sanotaan, että uuden tavan omaksuminen vaatii päivittäistä harjoittelua noin kuukauden ajan. Tai sitten voit hyödyntää NLP:tä ja tehdä muutoksen välittömästi. ;)

Mitä hyötyä positiivisesta ajattelusta sitten on? Olet paremmalla tuulella, stressi vähenee, immuunipuolustuksesi paranee, vuorovaikutuksesi toisten kanssa muuttuu myönteisemmäksi ja kun asenteesi muuttuu, muuttuvat myös kokemuksesi. Ainakin tätä kaikkea voit odottaa saavasi palkkioksi. Riskit ovat pienet – voit ainoastaan tulla tyytyväisemmäksi.

Pari positiivista linkkiä päivän piristykseksi:

Jack Canfield: Positive thinking for self esteem

http://www.youtube.com/watch?v=j7hBoa75YRs

http://www.positiivarit.fi/

Innostavin terveisin,

Suvi Uskalla Innostua -tiimi