näin pääset eteenpäin

SINULLE, JOKA haluat tukea elämän tuomiin haasteisiin ja kaipaat keinoja päästä eteenpäin

Elämän haasteista selviäminen on kasvattavaa ja uusia näkökulmia antavaa. Lähes kaikilla meistä on ongelmia, suruja, hankalia ihmissuhteita tai tapahtumia, jotka aiheuttavat kärsimystä. Vaikka kärsimyksen keskellä näyttää pimeältä, tulevaisuudessa on valo.

Oman kriisin läpikäymisen jälkeen tuntee olevansa kokeneempi, kestävämpi, laajentuneempi, hyväsydämisempi, pelottomampi ja hyväksyvämpi kuin ennen kriisiä.

Selvityminen lähtee liikkeelle tapahtumien hyväksymisestä.

Miltä kriisissä tuntuu?

Kun jotain ikävää tapahtuu, ihan ensimmäiseksi torjuu tapahtunutta. Tuntuu, että minulle ei voi käydä näin.  Kun shokki menee ohi, alkaa reagoimaan tapahtumaan. Silloin tunteet nousevat pintaan. Tuntuu kuin istuisi tunteiden vuoristoradassa,  ja menisi myrskyn silmästä toiseen. Tässä vaiheessa on tyypillistä, että käy läpi vaikutuksia, joita tapahtumalla on omaan elämään.

Tulevaisuus ei ensin kiinnosta ja menneisyys näyttää paremmalta. Tämä on osa eteenpäinmenoa ja sillekin on sallittava aikansa. Viimein tulee viha, joka auttaa päästämään irti menneestä. Syyllisten löytäminen tuntuu tärkeältä. Suru viipyy juuri sen verran kuin tarvitaan. Sekin vie eteenpäin.

Kun menneisyyden muisteleminen alkaa kyllästyttää, on valmis katsomaan tulevaisuuteen. Sopeutuminen on alkanut ja itsestä on kasvanut jotain muuta kuin ennen oli.

Tulevaisuus näyttää tutkittavalta ja siihen voi suhtautua uteliaasti. Siitä voi jopa innostua; mitähän elämä vielä on tarjoamassa?

Tämän jälkeen ihan pienet asiat eivät enää hetkauta. Kiitollisuus nostaa päätään. On tullut tutummaksi itselleen, kasvanut vahvemmaksi, tehnyt sovun heikkoutensa kanssa.

Mitä tehdä, kun parisuhde ei toimi?

Uuvuttaako työelämä?

 

Jaa tämä sivu kriisin kohdanneille ystäville!

 

Kriisin vaiheet

  1. Shokki
  2. Reagointi
  3. Käsittelyvaihe
  4. Uudelleen suuntautumisen vaihe

-> Käsittelyvaiheen jumista työkaluilla ja voimaannuttavalla valmennuksella pääsee eteenpäin.


Kriisejä tuovat

  • Onnettomuudet ja sairaudet
  • Väkivallan kokeminen tai näkeminen
  • Syntymä ja kuolema

Kriisi voi muuttaa:

  • Arvoja
  • Arvojen prioriteettia
  • Uskomuksia

Valmentaja apunasi ja tukenasi, kun elämä kolauttaa

 

Valmennukset ja seminaarit, jotka voivat auttaa sinua selviämään erilaisissa elämän kriisitilanteissa