Rehellinen kysymys itsellesi

Ajattelin tänään kirjoittaa sinulle lyhyesti rehellisyydestä. Rehellisyys on minusta aina tärkeää, sekä itseä että muita kohtaan.

Hyvä ystäväni elämäntapamuutosekspertti Tomi Kokko kirjoitti omasta elämän tilanteestaan hyvin avoimesti ja rehellisesti omaan blogiinsa aiemmin tällä viikolla. Suosittelen myös sinua lukemaan tekstin. Erityisesti, jos olet seurannut Tomia. Ja vaikka et tietäisikään kuka hän on, teksti avaa rohkeasti hänen elämänsä tilannetta.

Tekstin innoittamana, ajattelin jakaa sinulle pienen ja yksinkertaisen ajatuksen, miten olen itse yrittänyt olla mahdollisimman rehellinen itseäni kohtaan.

Tänä päivänä elämässä näkyy helposti ainakin nämä kaksi harhaa:

Oletamme, että kaikilla muilla menee elämässä hyvin (1) ja heillä ei ole ongelmia (2).

Tästä seuraa monille todellinen ongelma: Yritetään peittää oman elämän ongelmat ja yritetään antaa vaikutus, että on paremmassa tilanteessa kuin onkaan. 

Ensinnäkin kaikilla on elämässä haasteita ja ongelmia (ainakin minulla niitä on jatkuvasti ja pyrin tulevaisuudessa jakamaan niitä entistäkin avoimemmin ja sitä, mitä olen oppinut niiden kautta). 

Toiseksi
, jos haluat rakentaa omaa elämääsi eteenpäin, tee se omista lähtökohdista, ei sen mukaan, miten muilla näyttää menevän (heillä ei siis yleensä mene niin hyvin kuin kuvittelet).

Näistä johtuen moni ei kuuntele sitä, mitä itse todella haluaa ja tekee asioita, jotka lopulta peittävät sen, kuka todella on. Uskon, että tästä seuraa käsittelemättömiä asioita, jotka ennemmin tai myöhemmin joko aiheuttavat tuskaa tai nousevat käsiteltäviksi.

Kun olet rehellinen itseäsi, ajatuksiasi, ja toiveitasi kohtaan, vältät monia henkisen puolen ongelmia ja kaikki tuntuu paremmalta.

Tässä yksinkertainen harjoitus, jolla voit harjoitella tekemään itsellesi hyvää ja olemaan enemmän rehellinen itsellesi:

Ideana on se, että kuuntelet omia toiveitasi ja ajatuksiasi ja harjoittelet toimimaan aina sen mukaan, mikä on sinusta hyvältä tai oikealta tuntuva vaihtoehto.

  • Kun haluat tehdä jotain ja joku pyytää sinua sen sijaan tekemään jotain, harjoittele kertomaan se, mitä sinä haluat.

  • Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että et enää koskaan tekisi jotain, mitä sinulta pyydetään, vaan sitä, että kyseisessä hetkessä mietit, mikä on sinusta oikein: Se, että toteutat sen, mitä olet tekemässä vai se, mitä sinulle siinä hetkessä tarjotaan.

  • Olennaisinta on harjoitella näitä kahta pientä sanaa: Kyllä ja ei. KYLLÄ sille, mille haluat sanoa kyllä ja EI sille, mille haluat sanoa ei.

  • Kun joudut sanomaan ei, teet siitä paljon helpompaa, kun harjoittelet sanomaan "kiitos ajatuksestasi, minulle on kuitenkin juuri nyt tärkeää...".

  • Aloita harjoittelu hyvin pienistä arkisista asioista ja opeta mielellesi kertomaan rehellisesti mitä sinä haluat.

  • Itse aikoinani harjoittelin tätä mm. sillä, että päätin lähteä juhlista tai ystävän luota juuri silloin, kun minusta tuntuu siltä. Ennen ajattelin, että on jokin tietty aika, joka minun tulee olla, ennen kuin voin lähteä. Elämäni helpottui kovasti ja se auttoi myös muissa asioissa toimimaan enemmän sen mukaan, minkä koin oikeaksi.

Ja jottei tulisi väärinkäsitystä: Minä todellakin harjoittelen edelleen olemaan itselleni rehellinen ja aina kertomaan sen, mikä on minusta siinä hetkessä oikein. Luulenpa, että tulen omalla tavalla harjoittelemaan tätä läpi elämän.

Hyviä rehellisiä hetkiä itsesi kanssa!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

 

- Viikkokirje #489 -

 

Haluatko lisää vinkkejä itsesi kehittämiseen ja inspiraatiota arkeen?

Tilaa maksuton viikkokirjeemme tästä:

Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen

  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi

  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin

  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla