Miten voit kokea enemmän?

HALUAISITKO, ETTÄ KESÄN LOPUKSI TÄMÄ KESÄ OLISI PARAS KESÄ? HALUAISITKO KOKEA ENEMMÄN ELÄMÄSSÄSI? HALUAISITKO, ETTÄ ELÄMÄ TUNTUISI ENEMMÄN?

Kesästä (ja elämästä) voi ottaa monin tavoin kaiken irti. 

Nauttimiseen voi aina käyttää jotain väliaineita, kuten juomaa tai ruokaa, mutta ainakin itselleni tämä vaihtoehto on mennyt kaiken edelle.

Mitä sitten teetkin, niin tämä antaa enemmän jokaisesta hetkestä.

Pysähdy avaamaan eri tilanteissa kaikki aistit ja yritä kuulla, nähdä, haistaa tai maistaa jotain, mitä et ole vielä huomannut.

Tämä on yksinkertainen asia, mutta helppo unohtaa. Ja vaikka tekisitkin näin joissain tilanteissa, niin kokeile tilanteissa, missä et ole sitä ennen kokeillut.

 

TÄSSÄ MUUTAMIA ESIMERKKEJÄ:

- Ulkona kuuntele ja kuule, mitä kaikkea kuulet. Erota ääniä, joihin et ole aiemmin kiinnittänyt huomiota. Usko minua, ne kyllä ovat siellä.

- Kokeile tuntea enemmän - Tunne ulkona puhaltava tuuli, sadepisarat suihkussa, kosketus, kun sinua kosketetaan tai kun sinä kosketat. Voit tuntea todella paljon enemmän.

- Näe jotain, mitä et ole aiemmin nähnyt. Katso sinulle rakasta tai vierasta ihmistä ja etsi jotain mielenkiintoista ja sinulle aiemmin huomaamatonta. Silmissäsi on valtava määrä aistinsoluja, jotka näkevät paljon enemmän kuin tiedostat.

- Vedä henkeä sisään nenäsi kautta ja aisti, mitä tuoksuja nenäsi tuo sinulle. Kokeile haistaa jokaista ruokaa tai juomaa, mitä laitat suuhusi. Nimimerkillä, ennen haistelin vain viiniä ennen juomista, ja sekin vain siksi, että olin nähnyt muiden tekevän niin.

- Hidasta syömistäsi niin paljon, että maistat jokaisen haarukallisen tai lusikallisen.

Tämän tekeminen saa minut aina avautumaan elämän ja maailman ihmeellisyydelle.

 

Se, mikä minua tähän aikoinaan inspiroi, oli nykyinen puolisoni ruuan osalta ja sitä ennen tämä kohtaus elokuvasta Peaceful Warrior, joka muuten mielestäni on yksi kaikkien aikojen inspiroivimpia elokuvia.

Mainitsemani pätkä löytyy tästä (sori, vain englanniksi ilman tekstejä, mutta elokuva on saatavilla suomeksikin) http://youtu.be/QrbAO_8rk40

 

 

Jokatapauksessa, nauti kesästä ja hetkistä!

Ilkka Koppelomäki

- Viikkokirje #324 -

 

Tilaa viikkokirje tästä:
Yhteystietosi ovat meillä turvassa: Emme myy tai anna niitä eteenpäin ilman lupaasi.

   Lupaamme:

  • Lähettää viestin joka viikko

  • Lähettää viestin vain ja ainoastaan kerran viikossa

  • Kertoa sinulle hyviä vinkkejä ja linkkejä itsesi kehittämiseen

  • Tuoda piristystä ja innostusta elämääsi

  • Palkita sinut tilaajana tarjouksilla ja mahdollisuuksilla ensimmäisenä sekä meidän että muiden valmennuksiin, tapahtumiin tai muihin tuotteisiin

  • Voit keskeyttää tilauksen tai muokata tietojasi milloin vain jokaisesta viestistä löytyvän linkin avulla