Miten tunnistaa omat intohimot?

Tällä viikolla haluaisin puhua sinulle intohimoista ja siitä, että valitset intohimojesi mukaan.

Mitä hyötyä tästä on sinulle? Tämä tulee tekemään sinun elämäsi valintatilanteista huomattavasti helpompaa. Se tulee lisäämään monella tapaa tyytyväisyyttä omaan elämääsi.

Kun vuosia sitten tapasin Janet Attwoodin, hän sai minut ymmärtämään, kuinka tärkeää on kuunnella omia intohimoja ja valita niiden mukaan.

Hän kertoi, että jos haluat elää intohimoista elämää, yksinkertainen salaisuus on, että sinun tulee valita omien intohimojesi mukaan.

Viimeisten vuosien aikana olen huomannut kuinka paljon tuo on vaikuttanut erityisesti eri valintatilanteissa.

Ennen mietin tosi tarkkaan arkisia valintojani ja myös sitä, mitä muut ovat niistä mieltä. Kun selkeytin omat intohimoni ja aloin valita niiden mukaan, valinta oli helppo: Aloin valitsemaan sen, mikä tuntui minusta paremmalta tai oli enemmän intohimoni sillä hetkellä.

Se on myös opettanut minut kuuntelemaan entistä tarkemmin sitä, mitä muut haluavat. Kun pyydän ystävääni johonkin ja näen, että hänellä on toinen ajatus, kannustan häntä tekemään sitä, mitä hän oikeasti haluaa, ja keksin itselleni jotain muuta.

 

Miten tunnistat omat intohimosi?

Intohimosi ovat jotain mitä sinä rakastat tehdä. Ei vain työtä, vaan se voi olla ihan mitä vain sinä rakastat tehdä.

Se voi olla metsässä kävelyä, viheltelyä, kukkien istutusta, ompelua, pyöräilyä, lukemista, kirjaimellisesti ihan mitä vain, mihin sinulla liittyy jokin suuri palava halu tai hyvä tunne tekemiseen.

Erityisesti haluaisin sinun miettivän myös, mitä ovat sinun arkiset intohimot.

Tämä voi olla myös perheessä hyvä käydä yhdessä läpi. Esimerkiksi puolisoni rakastaa paljon enemmän ruuanlaittoa kuin minä, mutta hän ei tykkää tiskaamisesta. Minulle taas tiskaaminen on kodin töistä isompi intohimo. Näin voimme jakaa arkiset työt, niin että kumpikin pääsee toteuttamaan jotain, mitä rakastaa enemmän.

Myös monilla työpaikoilla töitä voi jakaa enemmän sen mukaan, mitä joku rakastaa tai tykkää tehdä enemmän. Ihminen, joka pääsee tekemään tykkäämäänsä asiaa, saa siinä aina myös paremmin ja helpommin tuloksia aikaan.

Lopuksi haluaisin sinun tunnistavan, mikä on jokin sinulle tosi iso intohimo. Jotain mihin sinä voisit oikeasti käyttää aikaa kuinka paljon tahansa. Mitä se olisi?

 

Kaksi asiaa, mitä et saa tehdä intohimojen kanssa:

  1. Älä kyseenalaista sinun intohimoa - jos se tuntuu hyvältä, se on sinun intohimosi.
  2. Älä kysy keltään lupaa sen tekemiseen. Löydä tapa toteuttaa sinun omaa intohimoasi.

Muista myös nämä kaksi asiaa:

  1. Kukaan ei voi elää sinun intohimoasi sinun puolestasi.
  2. Intohimot eivät ole tavoitteita. Niitä voi alkaa toteuttamaan heti. Voit täyttää elämääsi paljonkin yhdellä intohimolla, mutta elämäsi tuntuu jo varsin erilaiselta, kun pääset hetkenkin päivän aikana tekemään jotain mitä rakastat.

 

Nyt kun on kesä ja ehkä enemmän aikaa, tunnista intohimosi JA tee kaikkesi, jotta sinun on mahdollista toteuttaa enemmän niitä asioita, mitä sinä rakastat tehdä enemmän.

 

 

Ilkka Koppelomäki

 

Haluatko oppia tunnistamaan omat intohimosi?

Mainitsin aiemmin Janet Attwoodin, hän on kehittänyt työkalun nimeltään Passion Test. Tuon yksinkertaisen työkalun avulla omien intohimojen selvittäminen on todella yksinkertaista!

Passion Test -workshop on yksi osa SAA MITÄ HALUAT -valmennustamme. SAA MITÄ HALUAT -valmennus on sinulle, joka haluat jonkinlaista muutosta ja selkiyttä elämääsi.

Jos haluat todella ottaa askeleen lähemmäs intohimojasi ja tavoitteidesi toteutumista, tutustu valmennukseemme täältä ››