Mitä tehdä, kun kaikki ei ole vielä muuttunut haluamallasi tavalla?

Kohtaan usein sitä, että ihmiset kiinnittävät huomiota vain niihin asioihin, jotka eivät ole vielä muuttuneet heidän haluamaansa suuntaan. Tämän haasteen kohtaavat usein ihmiset, jotka ovat taipuvaisia suorituskeskeisyyteen.

Tässä kaksi tärkeää ratkaisua tähän haasteeseen liittyen, riippumatta siitä millainen suorittaja olet. Nämä ovat erityisen hyväksi elämällesi ja auttavat sinua myös lopulta saamaan kaipaamasi muutokset ja onnistumaan tavoitteissasi.

2 asiaa, jotka voit tehdä, kun kaikki asiat eivät vielä ole haluamallasi tavalla

Sen sijaan, että murehdit sitä, että sinulla ei ole vielä kaikkea, suosittelen sinua...

  1. Keskittymään nauttimaan elämästä ja pitämään hauskaa haluamallasi tavalla.
    Se ei aina edistä haluamiasi tavoit- teita, mutta olet myöhemmin kiitollinen siitä, että otit välillä rennommin. Tämä voi tehdä myös yllättävän hyvää monelle ihmissuhteellesi.

  2. Muista aina olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on.
    Harjoittele olemaan kiitollinen niistä onnistumisista, joita olet saanut aikaan.

Harjoittele olemaan kiitollinen

Yksi tie onnellisuuteen on aloittaa ja lopettaa jokainen päivä olemalla kiitollinen siitä, mitä sinulla on ja mitä olet saanut aikaan. Voit olla kiitollinen hyvin yksinkertaisista ja pienistä asioista. Voit myös olla kiitollinen samasta asiasta useampina päivinä. Itse olen joka päivä kiitollinen perheestäni. Tämä kiitollisuuden aihe ei koskaan vanhene. Mistä sinä olet kiitollinen?

Olet todennäköisesti kuullut tämän kiitollisuusajatuksen aikaisemminkin, mutta oletko oikeasti kiitollinen joka päivä? Niin kauan kuin et koe jatkuvasti lisääntyvää kiitollisuutta elämässäsi, ei auta, vaikka tietäisit kuinka monta kiitollisuus-harjoitusta. Kiitollisuus elämässä lisääntyy harjoittelemalla. Suosittelen harjoittelemaan sitä joka ikinen päivä. Se auttaa sinua myös olemaan onnellinen.

Pyrin antamaan sinulle syitä kiitollisuuden harjoittamiseen. Riippumatta siitä meneekö sinulla mielestäsi hyvin vai huonosti, voit olla varma, että jokaisessa päivässä on syitä kiitollisuuteen. Sinun tarvitsee vain huomata ne.

Kiitollisuus auttaa sinua olemaan onnellinen. Kiitollisuus on myös ensimmäinen askel missä tahansa elämänmuutoksessa.

Kun kysyin Suomen johtavalta elämäntapamuutos-ekspertiltä, Tomi Kokolta, mikä on hänen mielestään tärkeintä elämänmuutoksen tekemisessä, hän sanoi hetkeäkään miettimättä: ”Kiitollisuus. Vasta sen jälkeen tulee kaikki muu, kuten syyt muutoksen tekemiseen, ihmiset ympärillä, selkeät tavoitteet ja rakastuminen itse prosessiin.”

Kaikkea parasta elämääsi!

Innostavin terveisin,

Ilkka Koppelomäki

P.S. Tämä teksti on ote kirjoittamastani Saa mitä haluat -kirjasta.