Siivoa kotisi – siivoat elämääsi

Jos katsot ympärillesi kotonasi, mitä näet? Onko kotisi kaunis ja viihtyisä? Ovatko tavarat järjestyksessä omilla paikoillaan? Vai vallitseeko kotonasi kaaos? Ruokapöydältä ei löydy tyhjää tilaa mihin laskea kahvikuppinsa aamulla ja kaapeissa on ties mitä sellaista tavaraa, mitä et ole tarvinnut vuosiin ja joiden olemassaoloa tuskin edes muistat.

Sanotaan, että kaikki minkä näemme ulkopuolellamme, on heijastusta sisäisestä maailmastamme. Jos kotisi, autosi ja työpöytäsi ovat täynnä rojua, ajatuksesikaan tuskin ovat erinomaisessa järjestyksessä. Jos haluat elämääsi jotain uutta, mutta jokainen kotisi soppi on ahdettu tupaten täyteen, uudelle ei ole tilaa. Tämä pätee sekä materiaalisiin, että henkisiin asioihin. Jos ajattelet samoja vanhoja asioita päivästä toiseen, luot samat vanhat olosuhteet itsellesi. Jos pidät kiinni vanhoista ikävistä tunteista, estät uusien onnellisempien asioiden virtaamisen elämääsi.

Näin keväisin moni tekee suursiivouksen. Tai sitten iskee joko auto- tai asuntokuume – tai molemmat. Aivan kuten luontokin, heräämme talvihorroksesta uudistamaan elämäämme jollain, vaikka ihan pienellä tavalla. Myös elämänmuutoksiin liittyy monesti voimakas halu raivata ja uudistaa. Vaatekaapin sisältö saa kyytiä ja nurkissa pyörivät käyttämättömät tavarat viedään kierrätykseen. Saattaa olla, että koko koti menee vaihtoon ja samalla hiukset saavat uuden tyylin kampaajan käsissä. Kaikki tämä edesauttaa uusien asioiden tulemista elämäämme.

Seuraavan kerran kun siivoat, pysähdypä miettimään, mitä sinä haluat. Mistä vanhasta voisit luopua tehdäksesi tilaa tuolle asialle? Kun sitten ryhdyt raivaamaan kotiasi, pidä mielessäsi ajatus, että teet nyt tilaa tuon uuden asian vastaanottamiseksi. Kun teet muutoksia, saat aina jotain tilalle. Sinun tehtäväsi on varmistaa, että tuo jokin on jotakin parempaa.

Innostavia siivoushetkiä!

Suvi

Uskalla Innostua -tiimi