Kaapin tyhjennys

Olen muuttanut viimeisten vuosien aikana ympäri Suomen niin paljon, että olen alkanut kyseenalaistamaan sen kaiken tavaran mitä kuljetan mukanani. Mitä ihminen oikeasti tarvitsee? Ennen keräsin tavaraa niin paljon kuin pystyin. Ostin mitä halusin ja mitä kämppään (tai varastoon) mahtui. Vaatteita on kertynyt myös matkan aikana aika paljon. Olen vähentänyt nyt niitä jokaisen muuton yhteydessä, mutta siltikin niitä tuntuu olevan liikaa. Tunne tulikin siitä, että tiesin, että kaapissani on sellaisia vaatteita, joita en ole pitänyt ollenkaan kuukausiin tai vuosiin. Ne on kuitenkin niin tärkeitä, että ei niistä voi luopua. Ehkä raju ajatuksen muutos, mutta mietin mitä niistä jäisin kaipaamaan jos tulipalo polttaisi kaiken. Ehkä sitä lempipaitaani ja -housujani, joita pidän joka toinen päivä.

Koska en osaa itse tyhjentää kaappiani, pyysin paikalle ystäväni. Pyysin häntä poistamaan kaapistani kaikki ne vaatteet, jotka eivät hänen mielestään sinne kuulu. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kaappi oli edelleen melkein täynnä, koska ystävänikin alkoi tunteilemaan. Toisen kierroksen jälkeen olin itse tyytyväinen. Jouduimme myös kokeilemaan joitakin vaatteita ennen kuin niistä tehtiin tuomio.

Tänä aamuna oli todella hyvä fiilis mennä kaapille. Siellä ei ollut yhtään ylimääräistä vaatetta ja oli helppo valita mitä ottaa. Ei tarvinnut miettiä, että tuossa on tuokin paita mitä PITÄISI käyttää. Pitäisi käyttää, koska olen sen joskus ostanut tai joku on sen minulle antanut. No mutta se oli silloin. Ystäväni Sjögrenin Mikko opettaa työkseen (Varapuu) ihmisille miten hoitaa omat raha-asiat kuntoon. Mikko sanoi jokin aika sitten, että kerran vuodessa on hyvä tehdä kaapin tyhjennys. Tässä operaatiossa kaapista heitetään kaikki ne vaatteet pois mitä ei ole pitänyt vuoteen. Kerran ainakin Mikko on kuulemma vienyt ihan uudet farkut hintalapun kanssa kierrätykseen, koska ei ollut pitänyt niitä. Tämä auttaa Mikon mukaan käyttämään rahaa jatkossa viisaammin. Kuullostaa järkevältä.

Samaa tyhjennystä on välillä hyvä tehdä myös muillekin kuin vaatteille. Heittää pois sellaiset tavarat ja huonekalut, joita kärrää mukanaan tai säilyttää vain säilyttämisen vuoksi. Jokaisella on kyllä vapaus säilyttää kaiken mitä omistaa ja haalia lisää omistettavaa niin paljon kuin haluaa. Jos samaan aikaan tuntuu siltä, että haluaisi vähän tilaa hengittää ja energiaa, niin ainakin itse olen huomannut, että vähemmän tavaraa antaa tilaa monelle muulle asialle.

Joskus tulee vastaan ihmisiä, jotka miettivät vielä vuodenkin jälkeen, että kannattiko joku ostos. Yleensä itse otan ennen ostoa kaksi askelta taaksepäin (kirjaimellisesti). Olen huomannut, että tämä vaikuttaa kahteen asiaan. Ensinnäkin siihen tunteeseen, joka sanoo, että osta osta. Kehon liikuttaminen yleensä vaikuttaa tunteeseen. Kahden askeleen päästä on helppo katsoa itseään kassalla ostamassa tuotetta ja katsoa onko se oikeasti mielessä hyvä juttu. Kun jo kerran käyttää mielessään rahat niin sen jälkeen on viisaampi haluaako ne käyttää uudestaan ihan oikeasti kassalla. Lisäksi teen vielä lyhyen reissun tulevaisuuteen. Katson mielessäni tulevaisuutta ja itseäni haluamieni tuotteiden kanssa. Jos tässä vaiheessa tuote näyttää pelkästään kaupassa hyvältä eikä enää tulevaisuudessa, niin jätän ostamatta. Jos taas kaikki näyttää fiksulta, niin annan mennä. Mikko todennäköisesti käskisi tässä vaiheessa vielä varmistaa, että onko maksamassa käteisellä vai luotolla ja jos käteistä ei riitä, niin voi harkita vielä kerran uudestaan.

Tavaraan liittyen herra Carlinin jutut ovat saaneet mukavia muutoksia aikaan ainakin omalla kohdallani.

httpv://www.youtube.com/watch?v=MvgN5gCuLac

Huomenna menen tutustumaan Onnellisuusopistoon ja kirjoittelen sinulle viikkokirjettä seuraavaksi aamuksi. Parasta päivää ja nauti siitä mitä teet!

 

Innostavin terveisin

Ilkka

Valmentaja / Uskalla Innostua

Ilkka Koppelomäki innostuu elämästä, oman mielen mahdollisuuksista ja uusista kokemuksista. Ilkalle on tärkeää ihmiset, elämästä nauttiminen, hyvinvointi ja tehokkuus. Kun Ilkka ei ole tehokas, hän on transsissa. Tervetuloa mukaan matkaan  innostuksen lähteille! Tilaa myös Ilkan kirjoittama viikoittainen Uskalla Innostua -viikkokirje! -> Tilaa viikkokirje

 

Keskustele kanssani - Kerro mitä on mielessäsi :)