Intoa ja energiaa elämään työstä

Ikuisella optimistisuudella mikä tahansa on mahdollista

Nina Sulkanen on tiimivastaavamme Tampereella. Halusimme selvittää vähän kaikkien tiimivastaaviemme ajatuksia siitä, mitä he haluavat saada aikaan omassa kaupungissaan ja mikä heitä ohjaa elämässä. Nyt ensimmäisenä vuorossa siis Nina.

1. Mikä toi sinut kaupunkisi tiimivastaavaksi?

Tutustuin aikoinaan Uskalla Innostua -tiimiin verkkokaupan kautta. Kuinkas ollakkaan ensimmäinen ostokseni oli The Secret (joka siis tunnetaan suomeksi nimellä Salaisuus), kuten niin monen muunkin. Sitten tilasin viikkokirjeen ja liityin FB-faniksi ja viime syksynä osallistuin Joseph McClendonin valmennukseen. Se viikonloppu oli huikaiseva! Kun keväällä Ilkka kyseli viikkokirjeessään, olisiko halukkaita innostuneita ihmisiä järjestämään tapahtumia ympäri Suomea, ilmoittauduin heti. Halusin jakaa sitä kaikkea innostusta eteenpäin.

2. Millaista muutosta haluat erityisesti saada aikaan omassa kaupungissasi?

Tampere on jo nyt aivan huikean innostava kaupunki, mutta toivon, että Uskalla Innostua -tapahtumat saisivat oikein lumipalloilmiön aikaiseksi ja saisimme hämäläiset vielä innostuneimmiksi!

3. Kirja, elokuva ja/tai tapahtuma, jolla on tai on ollut merkittävä merkitys elämääsi?

Kuten jo tuossa alussa kerroinkin, kyllä minuun kolahti visuaalisena ihmisenä The Secret. Näin sen eräässä valmennustilaisuudessa ja sen jälkeen halusin sen omaksi. Vaikka olin paljon lukenut aiemminkin asioista, joita Secretissä käsitellään, vasta elokuvan katsominen jotenkin avasi taian.

4. Mikä on sinun keinosi muuttaa haasteet voitoksi?

Ikuinen optimistisuus. Elämä paiskoo välillä lunta tupaan urakalla, mutta vastoinkäymiset kasvattavat ja auttavat selvitymään seuraavista haasteista taas hiukan helpommalla.

5. Mistä tai miten sinä saat intosi ja energiasi elämään?

Olen aina pitänyt työnteosta ja olen kiitollinen siitä, että olen uskaltanut tehdä juuri sitä, mitä olen halunnut. Kahdeksan vuotta sitten syntyi sisukas keskospoikani, joka vaikean alun jälkeen on hurmannut kaikki kanssakulkijat. Pojan kanssa touhutessa unohtaa maalliset murheet ja niskan päälle yrittävät aikataulut. Kun hänen kanssaan lähtee samoilemaan lähimetsän "salaiseen maahan", saa taas roiman annokset hyvää mieltä päiviin.

6. Miten sinä teet itsesi onnelliseksi?

Otan pieniä irtiottoja arjesta. Kesän aikana esim. pidin yhden työpalaverin Funparkin kahvilassa ja kun palaveri saatiin loppuun, painelin loppupäivän pojan kanssa laitteesta toiseen. Viime viikonloppuna lähdimme miehen ja pojan kanssa mökille muutamaksi päiväksi karkuun kotona vallitsevaa kaaosta. Kyllä järven rannalla auringonpaisteessa sielu lepää! Ja joulukuulle on jo loma varattuna Rukalle erämaamökin rauhaan, jonne lähdemme isolla porukalla viettämään synttäreitäni.

7. Kolme tärkeintä asiaa elämässäsi?

Poika ja mies Ystävät Innostava työ

8. Tavoite tai unelma, jota et uskaltaisi sanoa ääneen?

Lähteä joskus useammaksi kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön johonkin toiselle puolelle maapalloa koko perheen kanssa.

 

Kiitos Ninalle haastattelusta! Seuraava tapahtuma Tampereella onkin Hyvinvointitreffit, jonka tarkoitus on saattaa yhteen hyvinvoinnin palveluita tarjoavia yrityksiä ja hyvinvointia kaipaavia ihmisiä.

Tamperelaisille on laitettu pystyyn myös oma Facebook-ryhmä ihmisille, jotka haluavat viedä omaa elämäänsä eteenpäin. Voit liittyä ryhmään tästä.