Ei töitä tai nykyinen kyllästyttää?

Kesän projektinani oli käydä tutustumassa erilaisiin työpaikkoihin. Aloitin ensimmäisenä haaveestani jäätelönmyyjänä Aren aukiolla Jyväskylässä . Mahdollisuuden tarjosi Peuran Pessi, joka myös kirjoittaa mielenkiintoista Liekeissä -blogia. Kiitokset Pessille tästä mahtavasta mahdollisuudesta. Kesä kuumalla jäätelömaistui ihmisille ja oli erittäin hauskaa mennä tarjoilemaan sitä ja kokemaan millaista on olla töissä alle kahden neliön myymälässä. Tälläisiä työpaikkakokeiluja olen suositellut jo pitkään valmennuksissani monestakin syystä. Alla lyhyt video Tampereelta munkin myyjänä olosta ja lisäksi noin 5 minuutin video siitä miksi ihmeessä olen mennyt näihin työpaikkoihin. httpv://www.youtube.com/watch?v=NnAwoWNJ7WE

Tosiaan niin kuin videolla sanoinkin, niin en aio jättää kokeiluani tähän! Haluan vielä ravintola-alalta kokeilla ainakin tarjoilijan hommia (jos haluat apua niin laita postia!).

Moni on kysynyt, että miksi minä teen näin. Yksinkertainen vastaus on, että koska minä haluan. Mielestäni se on ihan riittävä syy. Toki näen maailmaa ihan toisin silmin kaikkien näiden kokeilujen jälkeen. Ja esimerkiksi jäätelönmyyjänä olon jälkeen on ollut ihan erilaista käydä ostamassa jäätelöä. Olen oppinut todella paljon uutta ja varsinkin asioista, joista ei ole ennestään ollut paljon yhtään tietoa tai kokemusta. Lisäksi olen tavannut uusia ihmisiä ja tätä hyötyjen listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin.

Tässä myös parhaimpia otoksia työpaikoilta Tampereen Hämeenkadun Pizza Raxista (kiitos Jennille, loistava työhönperehdytys, suosittelen!) ja Hamaran Emman munkkikahvilasta Laukon torilta. Tästä munkkikahvilasta muuten varmasti saat parhaat munkit mitä Tampereelta saa. Ne tehdään itse torikahvilassa joka päivä ja on siksi todella maukkaita. Niin ja myös niemisiä - mitä ne on, sen saat selvittää itse.

Kirjoitan paljon myös terveydestä ja ruokavaliosta ja joku saattaa ihmetellä miksi olen ollut Raxissa tai munkkikahvilassa. Edelleen niin kuin sanoin: Koska haluan. Mielestäni yksi terveyden ja ruokavalion tärkeimpiä asioita on kokonaisuus. Jokapäiväinen pizzailu tai munkkeilu ei ole välttämättä järkevää (tai siinäkin määrä ja laatu vaikuttaa, koska on olemassa myös esimerkiksi raaka pizzaa ja toisissa leivonnaisissa on enemmän E-koodeja kuin toisissa), mutta satunnainen herkuttelu kuuluu elämään. Jokainen tuntee oman kehonsa parhaiten ja sitä kannattaa opetella kuuntelemaan. Ystäväni vei minut eilen pizzalle ja söin sitä paljon. Sen jälkeen keho pyysi paljon (huom! tosi paljon) jotain puhdistavaa: Tällä kertaa vettä, kurkkua ja greippiä. Ravintoon ja terveyteen liittyen tämä on syksyn kohokohta Suomessa Superhero Weekend with David Wolfe.

[gallery link="file"]

Innostavin terveisin,

Ilkka Uskalla Innostua www.uskallainnostua.fi P. S. Joko sinulle tulee Suomen innostavin viikkokirje?