Kysy nämä 5 kysymystä itseltäsi nyt, kun vuosi vaihtuu!

Uuden vuoden aikaan on hyvä miettiä mennyttä ja tulevaa. On oikeastaan viisi kysymystä, jotka jokaisen olisi hyvä kysyä itseltään näin vuoden vaihtuessa.

Kysymysten kysyminen itseltä on todella tehokas tapa kehittää itseäsi ja viedä omaa elämääsi eteenpäin. Uskon, että sillä on suuri merkitys elämällesi, mitä parempia kysymyksiä kysyt itseltäsi.

 

Viisi kysymystä, jotka voit kysyä itseltäsi nyt:

 

1. Miten tämä vuosi meni?

Jälleen yksi vuosi takana! Jos katsot kulunutta vuotta rehellisesti taaksepäin - miten se meni? Katso kulunutta vuotta rehellisen armollisesti, millaisia muutoksia vuosi toi mukanaan, miten reagoit niihin, mikä yleistuntuma vuodesta jäi?

 

2. Mitä opit viimeisen vuoden aikana?

Joka vuosi, ja itseasiassa jokainen päivä sisältää paljon opittuja asioita, jos sen vain tajuaa huomata. Mitä ovat ne pienet asiat, joita sinä olet oppinut kuluneen vuoden aikana? Entä parhaimmat oppimiskokemuksesi?

 

3. Miten voit hyödyntää oppimaasi elämässäsi tai tulevana vuonna?

Mikään oppi ei varsinaisesti merkitse mitään ennen kuin hyödynnät sen. Kun tiedät, mitä olet oppinut, niin mieti, miten voit hyödyntää sitä eri elämän osa-alueilla.

Erityisesti tätä kannattaa kysyä silloin, kun tiedät tulevat tavoitteesi: Mieti silloin, miten voit hyödyntää kaikkea kokemaasi niiden toteuttamiseen.

 

4. Mitä aiot toteuttaa elämäsi toivelistalta tulevan vuoden aikana?

Elämä on tarkoitettu elettäväksi nyt. Jokaisella meillä on toiveita, minkä haluamme toteutuvan. Jos sinulla ei ole vielä toivelistaa, niin kirjoita sellainen.

Jos sinulla on oma toivelistasi, niin mieti, mitä toteutat omalta listaltasi.

Jos et ole vielä tehnyt omaa listaasi tai haluat kirjoittaa oman toivelistasi uudestaan, niin voit ladata tekemäni työkalun, jonka avulla kirjaat helposti oman elämäsi toiveet paperille.
 

 

5. Miten aiot kasvaa ja kehittyä tulevan vuoden aikana?

Yleensä ihmiset miettivät ensin tavoitteita ja lupauksia tulevalle vuodelle. Ehdotan, että ennen niiden miettimistä mietit, millaiseksi ihmiseksi haluat kasvaa tulevana vuonna?

Minkä tahansa tavoitteenkin toteuttaminen on helppoa, silloin kun kasvat samaan suuntaan kuin tavoitteesi.

 

 

Toivottavasti näistä kysymyksistä on sinulle apua, kun vedät yhteen kulunutta vuotta ja suunnittelet tulevaa!

 

 

Parasta mahdollista uutta vuotta juuri sinulle!

Uskalla Innostua -tiimi