Miten valmistautua tulevaan vuoteen? - Viikkokirje nro 252

Enää pieni hetki ja sitten vuosi vaihtuu. Jotain jää taakse ja edessä on uutta. 

Toiset meistä ei tosin halua eteensä mitään uusia asioita. Toiset taas tekisivät mitä tahansa, että heidän elämäänsä tulisi jotain uutta. Kumpaan kategoriaan sinä kuulut enemmän?

Mietin, että jos meillä ei olisi tälläistä vuosikalenteria, niin olisikohan olemassa jokin muu tapa tai ajankohta pysähtyä miettimään jo mennetty ja ottaa katse tulevaisuuteen. 

En tiedä, miten sinä juhlistat uutta vuotta. Olen itse joskus ollut töissä aattona, joskus lapsen vahtina, joskus vain kotona ja myös juhlimassa oikein olan takaa. Nyt vaihdan vuoden hyvin rauhallisissa tunnelmissa ja koen tärkeimmäksi kiitollisuuden tästä vuodesta ja tulevan vuoden suunnittelun. 

Riippumatta siitä, miten juhlistat uutta vuotta, haluatpa samanlaisen elämän jatkuvan tai haluat muutosta, niin asiat eivät välttämättä pysy samanlaisena tai muutu, jos et anna aikaa sen suunnittelemiselle. 
 

Kolme yksinkertaista asiaa uuteen PAREMPAAN vuoteen

Ota näille aikaa hetki vielä tänä vuonna tai jos et ehdi, niin yhtä hyvä vaihtoehto on vuoden ensimmäinen päivä. Huomaa, että jo muutama minuutti on parempi kuin ei ollenkaan. Voit hyvin käyttää tähän vaikka kokonaisen päivänkin, tai kaksi.

Vaihtoehtoja tälläisen harjoituksen tekemiseen on paljon. Halusin tehdä tästä nyt mahdollisimman yksinkertaisen, koska haluan, että pystyt toteuttamaan sen joka tapauksessa.
 

1. Kiitollinen katsaus menneeseen

Laita hetkeksi silmät kiinni ja käy läpi kaikkea, mitä kaikkea on tapahtunut viimeisen vuoden aikana. Mitä sinä olet oppinut? Mitä sinä olet kokenut? Missä sinä olet mennyt eteenpäin? Mikä on elämässäsi hyvää juuri nyt? Mikä sinussa on hyvää juuri nyt? Tunne hyvää ja kiitollisuutta. Mikään ei voisi olla parempi alku uudelle kuin kiitollisuus. 
 

2. Utelias ja rohkea katse tulevaisuuteen

Tuleva vuosi mahdollistaa sinulle juuri niin paljon kuin uskallat toivoa. Oikeasti. Tiedän omasta kokemuksesta, että se on välillä vaikeaa uskaltaa toivoa parasta mahdollista. On niin helppo pyytää jotain, millä vain pärjäisi. Se ei välttämättä ole tarpeeksi erilaista nykytilanteeseen verrattuna.

Riippumatta siitä, mitä sinun elämässäsi on ollut tähän asti, niin tulevaisuutesi elämä ei ole menneisyytesi.

Koska mielesi pystyy kuvittelemaan rajatta ihan mitä vain, niin kuvittele mielessäsi paras mahdollinen tilanne elämässäsi yhden vuoden kuluttua. Tämän jälkeen tule hetkeksi tähän päivään ja kuvittele, mikä olisi vielä parempaa. Tee näin viisi kertaa ja sen jälkeen kuvaile mielessäsi olevat asiat paperille joko kirjoittamalla yksittäisiä sanoja, piirtämällä tai kertomalla lauseina. 
 

3. Nauti ja juhli

Tämä on ehkä se tärkein vaihe. Nauti itsestäsi, menneestä ja tulevasta. Juhli sitä, että olet olemassa ja voit hyvin juuri nyt. Juhlimisella tarkoitan hyvää mieltä, iloa, kenties naurua ja hyviä voimakkaita fiiliksiä. Tämä kaikki juuri sinulle sopivalla tasolla. Minusta parhaimmat nautinnot ja juhlat on silloin kun pystyn muistamaan sen kaiken kristallin kirkkaasti. Juhli sinä omalla tavallasi. Pääasia on, että nautit ja voit hyvin.

-> Jos sinulla on puoliso, niin suosittelen tekemään tämän yhdessä. Ensiksi kumpikin itsekseen ja sitten yhdessä jutellen ja miettien yhteistä elämäänne. Käykää läpi yhdessä myös kummankin halut ja toiveet. Tämä auttaa teitä tuntemaan toisianne paremmin ja sillä tavalla lähentää suhdettanne hurjasti. 

 

Jokatapauksessa, haluan omalta osaltani toivottaa jokaiselle hyvää alkavaa uutta vuotta. Tee vuodesta oman näköisesi, ja uskalla unelmoida ja nauttia matkasta!

 

Ilkka Koppelomäki