Jack Canfield: Onnistuneen johtamisen tärkein periaate

Tässä ensimmäinen menestyspostimme Passion for Success -seminaarin pääpuhujalta ja itsensä kehittämisen legenda JACK CANFIELDiltä!


Jack Canfield:

Kirjassani, The Success Principles, käyn läpi 64 opetusta, jotka auttavat ihmisiä saavuttamaan elämässään sen mitä haluavat. Tulet huomaamaan, että täyden vastuun ottaminen omasta elämästäsi sekä muiden voimaannuttaminen ovat menestymisen ja onnistuneen johtamisen kulmakiviä.

Kun ihmiset kysyvät minulta kaikista tärkeintä yksittäistä periaatetta, jaan heille yksinkertaisen kaavan. Olen opettanut monille huippujohtajille ja -ajattelijoille tämän kaavan, joka ohjaa heitä päätöksenteossa matkalla menestykseen.

En tiedä yhtään menestynyttä johtajaa, joka ei pidä kaavaa mielessään päivittäin:

Tapahtuma + Reaktio = Tulos

Perus ajatus on, että jokainen asia jonka koet elämässäsi (oli se sitten menestys tai epäonnistuminen, vauraus tai köyhyys, terveys tai sairaus, läheisyys tai vieraantuminen, ilo tai turhautuminen) on seurausta siitä, kuinka olet reagoinut aiempiin tapahtumiin elämässäsi. Loistavat johtavat eivät vain tiedosta tätä vaistomaisesti, vaan he luovat itselleen tavan reagoida tilanteisiin saadakseen haluamiaan tuloksia. He reagoivat näin jopa äärimmäisen vaikeiden kokemuksien aikana sekä tilanteissa, jotka eivät näennäisesti ole heidän hallinnassaan.

Jos et pidä nykyisistä tuloksista, joita saat, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

 

Valinta 1:

Voit syyttää tapahtunutta (T) tulostesi (TU) puutteesta.

Toisin sanoen voit syyttää taloustilannetta, rahattomuutta, koulutuksen puutetta, rasisimia, sukupuolieroja, vaimoasi tai aviomiestäsi, johtokuntasi asenteita, työntekijöitäsi tai kollegoitasi, tuen puutetta, tämän hetkistä hallitusta ja niin edelleen.

Ei epäilystäkään etteivätkö nämä kaikki tekijät olisi olemassa. Mutta jos ne olisivat päättäviä tekijöitä kukaan ei menestyisi koskaan, ja meillä olisi johtajia ilman suuntaa, fokusta ja ratkaisuja.

Näistä syistä huolimatta sadat ihmiset ovat menestyneet, vaikka ovat kohdanneet täsmälleen samat olosuhteet.

 

Valinta 2:

Voit vaihtaa reaktiotapaasi (R) tapahtumiin (T) kunnes saat tuloksia (TU), joita haluat.

Voit muuttaa ajatteluasi, kommunikointitapaasi, maailmankuvaasi ja käyttäytymistäsi. Ne ovatkin ainoita asioita, joita voit hallita.

Valitettavasti useimmat tapamme ovat niin syvään juurtuneita, ettemme koskaan muuta käyttäytymistämme. Toistamme totuttua reagointitapaamme puolisolle ja lapsille, kollegoille ja työntekijöille, asiakkaille, oppilaille ja koko maailmalle.

Kun saat ajatuksesi, mielikuvasi, unelmasi ja käyttäytymisesi hallintaan, voit saada mitattavissa olevia tuloksia, joita haluat.

Jos et pidä tuloksista, joita saat, muuta reagointitapaasi!

 

Pyydä palautetta

Johtaja ei voi työskennellä eristyksessä. Hän saattaa työskennellä näennäisesti yrityksen tärkeimmässä roolissa, mutta se ei poissulje palautteen merkitystä. Itse asiassa johtaja tarvitsee palautetta luultavasti enemmän kuin kukaan muu. Saamansa palautteen avulla johtaja reagoi tapahtumiin sopivalla tavalla saadakseen onnistuneita tuloksia.

Jos haluat kannustavan suhteen tiimisi kanssa töissä, mutta he ovat vihaisia sinulle, koska laiminlyöt heidän tarpeitaan työntekijöinä, mitä teet?

 

Suututko heille, koska he ovat vihaisia?

Voit nähdä tilanteen joko mahdollisuutena kehittää itseäsi ja korjata käyttäytymistäsi, tai voit kuvitella koko maailman kääntyneen sinua vastaan ja loukkaavan sinua. Saadaksesi tukea antavan suhteen, sinun täytyy myöntää, että olet saattanut ajautua sivuraiteelle. Päästäksesi takaisin raiteille, kuuntele ja ryhdy tarkoituksenmukaisiin tekoihin. Aloita avoin keskustelu työntekijöidesi kanssa ja käyttäydy kuin todellinen johtaja.

 

Miten voit menestyä palautteen käsittelyssä?

Pyydä palautetta ja luo turvallinen tila, jossa ihmiset voivat kertoa oman näkemyksensä. Älä ole epäselvä palautetta pyytäessäsi, vaan käytä tarkkoja termejä. Kysy miten voit parantaa toimintaasi ja mikä saisi teidät takaisin raiteille. Luota vaistoihisi, kuuntele mitä muilla on sanottavanaan ja katso reagointisi aiheuttamia tuloksia. Kun tiedostat tilanteen, voit ryhtyä toimiin parantaaksesi käyttäytymistäsi. Se on kaikille parasta.

 

Saavuta täysi potentiaalisi

Jos haluat saavuttaa täyden potentiaalisi, sinun täytyy muuttaa ajatteluasi.

Haluan jakaa sinulle lisää menestyksen periaatteitani, tuletkin saamaan lähiaikoina seuraavan vinkkini kohti menestystä. Opit siitä seitsemän onnellisuuden ja menestyksen periaatetta, joita voit hyödyntää jokapäiväisessä elämässäsi!

- Jack Canfield

 

Jack Canfield on Amerikan vaikuttavin menestysvalmentaja. Hän on luonut menestyneen kirjabrändin Chicken Soup for the Soul® ja toimii johtavassa asemassa Peak Permormance sekä Life Success -yrityksissä. Jos olet valmis ottamaan vastuun omasta elämästäsi, tekemään lisää rahaa ja nauttimaan enemmän kaikesta mitä teet, hyödynnä Jack Canfieldin ILMAISET menestysvinkit nyt osoitteessa: www.FreeSuccessStrategies.com

 

Jack Canfield nähtiin Suomessa ensimmäistä kertaa Uskalla Innostua -tiimin Passion for Success -seminaarissa 18.-19.3.2017. 

Tutustu tulevaan Passion for Success -seminaariin täältä: www.uskallainnostua.fi/passionforsuccess